לוקחים את החלומות שלהם ברצינות

כמה כסף יהיה לכם בפנסיה ומה לעשות היום כדי לפרוש בכבוד?

המקרה של רינה ואורי; האם ומתי מושכים חלק מהפנסיה ואיך תבדקו אם הכסף יספיק לכם גם כדי לסייע לילדים?
 | 

נתחיל בדוגמה. רינה ואורי הגיעו לגיל 67 ועומדים לפני פרישה מעבודתם. לרינה ואורי שלושה ילדים והם מעוניינים להעניק לכל אחד מהילדים 250,000 אלף שקל כסיוע כלכלי. לפני הפרישה השכר ברוטו של רינה היה 18,000 שקל ושל אורי 22,000 שקל.

 האם רינה ואורי מסודרים? זה תלוי כמובן ברמת החיים הנדרשת, כלומר כמה הם מעריכים שיצטרכו מדי חודש. מול רמת החיים הנדרשת יש את ההכנסות שלהם ונתחיל מהבסיס - קצבאות מביטוח לאומי:

מעבר לכך, יש להם כמובן חסכונות, קרנות ועוד. הנה סכום בהחלט סביר שצבר זוג שהגיע לגיל פרישה:
 

וכמובן שיש את הפנסיה. יש להם סכום גדול בפנסיה שמתורגם לקצבה חודשית:

כפי שניתן לראות, יש להם מספיק כסף לצרכים השוטפים שלהם. למעשה, מכיוון שאינם צריכים את כל הפנסיה הם צריכים להוון חלק (בפטור ממס). כדי להגיע לקצבת פנסיה שתוביל לצרכים שלהם (ההוצאות השוטפות שלהן) הם יכולים להוון בפטור ממס 1.08 מיליון שקל לשניהם (חצי לכל אחד). המשמעות היא שהם מקבלים 1.08 מיליון שקל פטורים ממס עם הפרישה ועדיין תהיה להם קצבת פנסיה מספקת.

 והנה מה שרינה ואורי מקבלים בסוף של תהליך התכנון הפיננסי (אחרי שהוונו חלק מהפנסיה - קיבלו 1.08 מיליון והפחיתו במקביל את תשלומי הפנסיה): 

יש להם מספיק לשוטף, יש להם כסף לילדים ויש להם כרית ביטחון מרשימה של 2.55 מיליון שקל שתספיק לסיוע לילדים. המצב הזה ברמות שכר האלו שהן לא מהגבוהות במיוחד בהחלט אפשרי ואפילו נפוץ. בשכר נמוך יותר בהתאמה הסכומים יפחתו ועדיין ההחלטה הממשלתית על הפרשות סוציאליות גבוהות כבר לפני 16 שנה מיטיבה עם האוכלוסיה הפורשת בכל רמת שכר. בכל מקרה, כדי להגיע לפרישה בכבוד צריך לתכנן אותה נכון כבר בגילאים צעירים. 

 

פרישה זה לא רק פנסיה

עם עליית תוחלת החיים והרצון של בני הגיל השלישי לחיות חיי יומיום מלאים ומהנים, מחלחלת בקרב הציבור בשנים האחרונות הבנת החשיבות של תכנון נכון של שנות הפרישה. המציאות היא שחיסכון לפנסיה הוא צעד הכרחי, אבל לא מספיק, לפרישה ברווחה. כדי להשלים את התמונה יש צורך בראייה פיננסית-אישית כוללת שמביאה בחשבון אינספור משתנים ומתאימה תוכנית פרישה מסודרת לכל אחד ואחת. תכנון הפרישה מאוד חשוב לצורך הגדלת ההכנסה אחרי הפרישה.
 

מיפוי הוצאות והכנסות עתידיות

תכנון פרישה כולל חריש עמוק של כל הנכסים וההתחייבויות שיש לחוסך ולמשק הבית שלו. מהלך העומק יבחן את כלל הנכסים שנמצאים ברשות החוסך - מנדל"ן ועד לתיק השקעות - כדי למפות עבורו את המשך הדרך לקראת שנות הפרישה. המתכנן מאתר את כל תוכניות הפנסיה, החשבונות, הנכסים הפיזיים, ההלוואות, המשכנתאות ועוד. נוסף על כך, הוא ממפה את צורכי החוסך ומשפחתו - רמת חיים, צורך כספי חודשי, הוצאות עתידיות גדולות ועוד.

כמו כן, ייבחנו "ההגנות" - כל המנגנונים שמטרתם להגן על החוסך, על בריאותו ועל הכסף שלו. עם אלה ניתן למנות ביטוחים בפנסיה (ביטוח שאירים וביטוח חיים), כיסויים בפוליסות ביטוח בריאות, ביטוח משכנתא ועוד. המטרה היא למנוע כפל ביטוחים, ולוודא שהנכסים של החוסך המתקרב לפרישה מוגנים מפני אירועים בלתי צפויים ומפני מחלות או, חלילה, מותו של החוסך בטרם עת. כך המתכנן יוצר מאזן מבוסס דאטה, שישרטט את מבנה הנכסים וההתחייבויות הקיימים והעתידיים, כדי להגיע למיצוי מקסימלי של ההון. מכאן מתחיל תהליך בניית האסטרטגיה להמשך - התכנון הפיננסי עצמו.

יצירת אסטרטגיה מותאמת אישית מביאה בחשבון את מאפייניו הפרטניים של החוסך - שנת הלידה, תוחלת החיים הממוצעת בישראל בעת הפרישה, גיל תחילת קבלת הקצבה, סטטוס משפחתי ועוד. יחד ייבחנו גם מסלולי הפרישה האפשריים - שיעור הקצבה בפטירה לאלמנה, תקופת הבטחת תשלומים מינימלית, בקשת תשלום קצבה רטרואקטיבי ועוד.

המתכנן למעשה מפרק ומרכיב מחדש את מצבת הנכסים. במהלך ההרכבה, הוא בוחן מהיכן יהיה הכי נכון למשוך קצבה פנסיונית, ואילו כספים עדיף שינותבו לאפיק אחר. וכמובן, התכנון כולל חלק יישומי - החלת התובנות מניתוח הפרטים של החוסך אצל כלל הגופים הרלוונטיים, פנייה אקטיבית לגוף המנהל את הפנסיה, לחברות הביטוח ולרשויות המס, והגשת טפסים, תעודות, מסמכים ועוד.

 

תכנון לניצול הטבות מס בהתאם לפרופיל של החוסך


ייתכן כי כאן טמון פוטנציאל שיפור הפרישה הגדול ביותר: חסכונות פנסיוניים זכאים למגוון של הטבות מס, שבסופו של יום, יכולות להגדיל את סכום הקצבה באופן משמעותי. מתכנן פרישה מקצועי יבחן את אפשרויות ההקלה והזיכויים במס, בהתאם לפרופיל של החוסך או החוסכת.

קצבת הזקנה חייבת בתשלום מס הכנסה, אבל באמצעות תכנון נכון ניתן להפחית משמעותית את המס ואף להיפטר ממנו לחלוטין. מתכנן הפרישה יסקור יחד עם החוסך ומשפחתו את נקודות הזיכוי שיכולות לזכות אותו בהנחה ריאלית בתשלומי המס: תושב ישראל, בן או בת זוג עם הכנסה נמוכה, נשים, מספר הילדים ועוד. מאפיינים אלה שווים נקודות זכות, כשכל נקודה כזו שווה הנחה של 242 שקל בתשלום המס החודשי.

גם תיקון 190 לפקודת מס הכנסה מזכה בפטור ממס: בגיל הפרישה (כלומר, גיל 67 לגברים וגיל 65-62 לנשים) הגמלאים זכאים לפטור ממס על חלק מהקצבה: בשנת 2024, החלק המקסימלי הפטור ממס על פי תיקון זה הוא 4,904 שקל – כלומר, המיסוי חל רק על כספים שמעבר לסכום זה. נוסף על כך, ניתן להפחית תשלומי מס על ידי תיאום מס (למי שבוחר להמשיך לעבוד) וכן על ידי ניצול הטבות בערוצי חיסכון משניים, כמו קופת גמל להשקעה או פיקדונות בבנק.

מתכנן מקצועי יבחן את כלל האפשרויות ויפתח עבור החוסך הליך "קיבוע זכויות" אצל רשויות המס. בהליך זה מתקבעות לטווח הארוך החלטות הקשורות בהקלות המס על כספי הפנסיה. בקיבוע הזכויות מחליטים החוסך והמתכנן יחד על הדרך שבה ינוצלו הטבות המס בגיל הפרישה. החלת תוצאות ההחלטה - קיבוע הזכויות - נעשית דרך טופס 161ד המוגש לפקיד השומה במס הכנסה. תפקידו של המתכנן הוא להיות מעודכן בכל פיסת חקיקה בתחום.
 

התאמת רמות סיכון במכשירי חיסכון פנסיוניים


תכנון פרישה יתחיל בבחינת החסכונות הקיימים. תחת ההגדרה של חסכונות פנסיוניים נכנסים האפיקים שיכולים לתת קצבה, או יכולים להיות מנוידים לקופות מעניקות קצבה: קרן פנסיה, קופת גמל, קרן השתלמות, קופת גמל להשקעה וביטוח מנהלים. אחד הדברים החשובים שיבדוק מתכנן הפרישה הוא התאמה של רמת הסיכון באפיקים אלה לגיל החוסך.

בלי להיכנס לעומק, נציין כי כלל אצבע אומר שחוסכים צעירים יכולים לקחת יותר סיכון עם כספם, מכיוון שאופק ההשקעה שלהם ארוך ויש להם זמן "לתקן". לחוסכים מבוגרים מומלץ לשמור על ההון שלהם ביתר זהירות, שכן הפרישה שלהם קרובה והם יצטרכו את הכספים בקרוב. פנסיות וקופות גמל, המבוססות על השקעה בשוק ההון, מציעות מגוון מסלולים ברמות סיכון שונות - ולמען פרישה ברווחה על החוסך לנתב את החיסכון שלו למקום הנכון, בסיוע תכנון מקצועי.

מתכנן פרישה מקצועי יוכל לבדוק את המסלולים בכלל החסכונות, ולהתאים את רמת הסיכון לחוסך בהתאם לאסטרטגיה האישית שנבנתה עבורו. באמצעות תהליך תכנון הפרישה מבטיח מתכנן הפרישה שהשירות שהוא נותן מתקבע בחיסכון ומעניק ללקוח את הקצבה הגבוהה ביותר האפשרית, את הכיסויים הביטוחיים הנכונים ואת האסטרטגיה הטובה ביותר להמשך. שירות תכנון פרישה איכותי עם ליווי מקצועי ארוך-טווח יכלול גם בדיקות תקופתיות של הפרופיל הפיננסי של הלקוח, שיאפשרו לטייב את מצבו לאורך שנים לאור שינויים בחוקי המס, בסטטוס התעסוקתי ועוד.

*הכותבת היא ענת עברי, סמנכ"לית תכנון פרישה ופנסיה של קבוצת קלי. אין לראות באמור המלצה או ייעוץ והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ פנסיוני אישי המתחשב בצרכיו ונתוניו של כל אדם.

תגובות לכתבה(39):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 21.
    כדי לשפר את העתיד הפנסיוני -תשואות טובות , אין לכם
    קונן 15/05/2024 11:00
    הגב לתגובה זו
    3 0
    לצערי נוצר פער משמעותי בתשואות, ואתם אלטשולר פיגרתם מאחור בפער משמעותי, נראה שאתם מתחילים לעלות על מסלול השקעות מתומה נכון יותר, אבל פיספתם לנו הרבה כסף.
    סגור
  • 20.
    כתבה מעניינת
    משה 13/05/2024 09:49
    הגב לתגובה זו
    4 0
    חישוב הפנסיה מתאים לאוכלוסיה לה הפרישו פנסיה במשך כל שנות עבודתם.יצוין שזה לא המצב לחלק מאוכלוסית הפורשים מכין שחוק פנסית חובה נוצר ב2008 ומאז שעור ההפקדות לפנסיה עלה בהדרגה מ2.5% עד שהתקבע לשיעור של 18.5% בשנת 2017. כמו כן ישנה אוכלוסיה לה אין קרן השתלמות. המקרה שהוצג הינו מקרה פרטי ויודגש שכל מקרה לתכנון פרישה צריך להיות לגופו (בהתאם לנתוני הפורש, יכולותיו צרכיו ורצונותיו )
    סגור
  • 19.
    מיכון
    רן 13/05/2024 09:24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אם אין לכם מערכת ממכונת לנושא כל חישוב "בדף ועיפרון" לא רציני
    סגור
  • 18.
    איך רינה מקבלת קצבה של 3318 ש"ח מביטוח לאומי ?
    שלומי 12/05/2024 18:31
    הגב לתגובה זו
    7 0
    אני הבנתי שהקצבה היא אחידה וקבועה לכולם ועומדת על סך 2,600 ש"ח לנשים .
    סגור
  • פרשה בגיל 67 במקום 62 ולכם מקבלת תוספת (ל"ת)
    סוד העושק 13/05/2024 11:19
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • טען עוד
  • 17.
    כמה שטויות בכתבה אחת
    אריה 12/05/2024 17:44
    הגב לתגובה זו
    5 1
    איזו משפחה היום במצב הכלכלי היום חוסכת קרן השתלמות? איזו משפחה ממוצעת בישראל מרוויחה סכומים כאלה? תפסיקו להטעות אנשים. לכו לפרסם כתבה שכזו בגלובס .סתם זריעת חול בעיניים
    סגור
  • 16.
    וואו מישהו שכח את המענק שיקבלו יחדיו 1.400מ'
    נח במיה 09/05/2024 15:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ויש שמקבלים 1.9 מיליון שקל מענק פרישה -ע הסתגלות. שלא נדבר על ירושה ,דירה שקנו ב 55.000 $ בזמנו , ומשכירים ב5500 לחודש (נכון יש גם כאלו)
    סגור
  • 15.
    ואז יוצאים לפנסיה
    בן 35 08/05/2024 13:32
    הגב לתגובה זו
    10 2
    ונתקלים בקושי רפואי רציני שלא נדבר שכל מי שלא תקציבית או בומר גיל הפרישה יעלה כבר ל80 ימסו לו את קרנות הפנסיה וההשתלמות. במילים אחרות מי מבטיח לך שתגיע לפנסיה ועוד במצב רפואי סביר שיאפשר לך לחיות בריאותית כראוי.
    סגור
  • ששש.....אתה מפריע להם בהונאת הכבשים המוכנסות לדיר... (ל"ת)
    v 08/05/2024 21:16
    הגב לתגובה זו
    12 0
    סגור
  • 14.
    שכחתם את תקופת הסיעוד
    שלמה שגב 08/05/2024 13:04
    הגב לתגובה זו
    1 1
    ההוצאות הגבוהות ביותר הן לתשלום עבור הסיעוד בעת הזקנה, והן לא נלקחו בחשבון.
    סגור
  • לא כל אחד סיעודי...ולחלק מהאנשים יש עדיין ביטוחי סיעוד (ל"ת)
    סטוקלה 08/05/2024 14:15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 13.
    כתבה יפה ...
    חוסך 08/05/2024 12:02
    הגב לתגובה זו
    7 0
    אל תהיו קטנוניים מתואר פה מקרה קלאסי בצורך של מתכנן פרישה מי שאין לו מספיק כסף בצבירה שיקבע הכל כקצבה וזהו כן ירבו כתבות כאלה ששופכות אור על נושא ככ סבוך.
    סגור
  • 12.
    כמה פטור ממס אפשר למשוך?
    רם 08/05/2024 11:32
    הגב לתגובה זו
    2 0
    "הם יכולים להוון בפטור ממס 1.08 מיליון שקל לשניהם (חצי לכל אחד). המשמעות היא שהם מקבלים 1.08 מיליון שקל פטורים ממס עם הפרישה" מה החוק לגבי זה, כמה אפשר למשוך הוני פטור ממס?
    סגור
  • 20% מהקצבה ל5 שנים...ובתנאי שמעל קצבת מינימום (ל"ת)
    מיכה 08/05/2024 14:16
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 11.
    המספרים ממש הגיוניים, קבלו פירוט:
    ארי 08/05/2024 11:10
    הגב לתגובה זו
    12 0
    קודם כל לגבי קצבת זיקנה הסכום הבסיסי הוא 1,736 אך מקבלים תוספת של 2% לשנת ביטוח עד 50% שזה אומר שמי שהיה בארץ 25 שנים במהלך חייו הבוגרים מקבל 2,604, בנוסף יש תוספת של 5% לכל שנה שממשיכים לעבוד אחרי גיל פרישה עד 3 שנים שזה יכול להגיע ל 2,994. לגבי פנסיה מי שהרוויח בבמוצע 15 אלף ש"ח במהלך חייו מפריש כשלושת אלפים ש"ח בחודש לפניה (כולל פיצויים), בהנחה של תשואה שנתית של 5.5% למשך 35 שנה הוא מגיע לפרישה עם 3.6 מיליון ש"ח! ועם מקדם של 200 זה 18 אלף ש"ח לחודש. זה מספרים ממש הגיוניים. גם לגבי השתלמות מי שמפקיד 1,500 ש"ח לחודש למשך 35 שנה בתשואה שנתית של 5.5% יגיע ל1.8 מיליון ש"ח. בהנחה שהוא השתמש בחלק מהכספים אז חצי מיליון זה ממש הגיוני שישאר.
    סגור
  • 10.
    צמד מליונרים רינה ואורי
    שי 08/05/2024 10:41
    הגב לתגובה זו
    14 2
    מאיפה כל הכספים האלה...ממה הם חיו כל השנים האלו..
    סגור
  • בדיוק כך (ל"ת)
    אריה 12/05/2024 17:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • מיליון שח השתלמות לשני בני זוג בפרישה זה הרבה? הכל יחסי (ל"ת)
    איילונשור 08/05/2024 14:19
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • פשוט ....
    כץ 08/05/2024 11:48
    הגב לתגובה זו
    8 1
    רינה מנקה בחברת חשמל ואורי מעוזר מחסנאי בנמל
    סגור
  • 9.
    הצחקתם אותי? רוב האוכלוסיה לא מגיעה לסכומים כאלה (ל"ת)
    מישהו 08/05/2024 10:30
    הגב לתגובה זו
    23 0
    סגור
  • 8.
    קיצבת זיקנה 1,736 וגם זה רק מגיל 70
    איתי 08/05/2024 10:28
    הגב לתגובה זו
    10 0
    לא ברור מאיפה הסכומים בכתבה
    סגור
  • לקצבה המינימלית שציינת יש תוספת וותק...תכנס לאתר של ביט
    סטוקלה 08/05/2024 14:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ביטוח לאומי
    סגור
  • 7.
    איך רינה מקבלת סכום כזה מביטוח לאומי? תלוש מהמציאות!
    בעז 08/05/2024 10:18
    הגב לתגובה זו
    11 0
    איך רינה מקבלת סכום כזה מביטוח לאומי? תלוש מהמציאות!
    סגור
  • אתה יודע שיש אנשים שיש להם קצבת נכות, כן? (ל"ת)
    צחי 08/05/2024 10:54
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 6.
    ביטוח לאומי
    אזרח 08/05/2024 10:06
    הגב לתגובה זו
    5 0
    לא מבין את הסכומים האלה של ביטוח לאומי, קצבת זקנה לזוג אמרומה ליהיו באזור ה 2600 שקל לא?
    סגור
  • לבודד לא לזוג, יש תוספת שנות וותק עבודה (ל"ת)
    מיכה 08/05/2024 14:21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 5.
    מה יש לכם עם העזרה לילדים בסכומי עתק.
    רון גל 08/05/2024 09:58
    הגב לתגובה זו
    9 0
    למה זה חייב להיות מנדטורי. צריך לתת לילדים כלים להצליח ולא כסף מזומן.
    סגור
  • 4.
    אין כמו היי-טק כל חודש חוסך
    סרגיי 08/05/2024 09:56
    הגב לתגובה זו
    10 1
    כמעט 10 אלף שקל לפנסיה ובנוסף גם קרן השתלמות.
    סגור
  • חחחחחחח
    חחחחחחח 08/05/2024 13:34
    הגב לתגובה זו
    5 0
    חוסך לפנסיה... טוב להיות מחושב, שקול ואחראי... רק לא לקחת את זה רחוק מדי... לחשוב שהחיים מתחילים כשיוצאים לפנסיה, כשהגוף חלש ועייף, זה מאוד עצוב. לא חיים פה לנצח!
    סגור
  • זה נקרא חיסכון כפוי, נותנים תיקח. (ל"ת)
    סרגיי 08/05/2024 22:29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 3.
    הנחות מוצא לא הגיוניות
    שכיר 08/05/2024 09:54
    הגב לתגובה זו
    10 1
    לא יודע מהיכן הכתב מביא את הנתוניםמי יכול היום להרשות לעצמו לא לגעת בקרן השתלמות?! בודדיםמי מצליח לחסוך כאלו סכומים?! בודדיםגם סכומים פנסיוניים כאלו.לרוב אין לאנשים היות והשכר הולך ונבנה לאורך השנים כשבשנים הראשונות השכר נמוך.בקיצור-המון הנחות לא הגיוניות ולכן גם מסקנות מאוד לא הגיוניות לפחות ל-90% מהאוכלוסיה במדינץ ישראל
    סגור
  • 2.
    אחד היתרונות הבודדים הגדולים בלהיות עצמאי
    Ron DeSantis 08/05/2024 09:14
    הגב לתגובה זו
    12 0
    מול הרבה חסרונות זה שאתה לא מחויב למסור כסף שלך לחברות ביטוח כדי שנערים בוגרימכללה למנהל ישחקו איתו ואתה יכול להשקיע אותו לבד.
    סגור
  • אתה טועה...עצמאים חייבים להפריש לפנסיה. (ל"ת)
    v 08/05/2024 21:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • כל אחד יכול להחליט היכן יושקעו כספי הפנסיה שלו (ל"ת)
    שכיר 08/05/2024 09:55
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • לא אתה לא יכול להחליט
    Ron DeSantis 08/05/2024 10:43
    הגב לתגובה זו
    4 0
    אתה לא יכול להחליט על תמליל . אין לך גמישות לצאת מהשוק או לחזור אליו. אתה מוסר כסף שלך לקזינו ללא שום אחראיות מצידם. האם הם ישאו באחריות אם יפסידו אותך? יגידו זאת הסביבה המקרו כלכלית היום. מה אתה רוצה מאיתנו?
    סגור
  • אתה יכול לשים הכל במזומן
    לא פנסיונר 08/05/2024 10:53
    הגב לתגובה זו
    0 2
    כל עוד אתה משאיר את זה אצל חברת הביטוח הרלוונטית (פניקס,מגדל וכו'). אתה יכול גם לשים הכל על אג"ח, או על מניות.. או חלק כך וחלק אחרת
    סגור
  • 1.
    רק שיש בעיה אחת בדוגמא
    א 08/05/2024 08:03
    הגב לתגובה זו
    20 3
    הנחה שהם צברו 2.5 - 3 מיליון במשכורות שלהם ובהנחה שאף פעם לא לקחו פיצויים ועבדו ברצף מגיל 20 במשכורטת אלו וגם אם כל זה לא היו מגיעים לסכומים כאלו בפנסיה במקדם של 200, אז הנחה בכתבה תלושה ממציאות החיים... נראת כתבת פרסטם שירותים לפרישה עם מספרים לא אמיתיים
    סגור
  • ומעבר לכך
    א-ב 08/05/2024 11:24
    הגב לתגובה זו
    7 1
    השכר ההמוצע היום במשק כ- 13 אש"ח. רק 25% מהשכירים משתכרים מעל השכר הממוצע. לכן זוג זה נמצא בעשירון התשיעי ולזה מדביקים את ההגדרה "רמות שכר שאינן גבוהות במיוחד". עוד פעם מסתובבים בשמש בלי כובע???
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות