קמהדע: תוצאות יעילות טובות בניסוי נגד סכרת נעורים; נערכת להמשך

פרופיל הבטיחות של השימוש בחלבון ה-AAT היה גבוה ביותר. מנכ"ל קמהדע: "מדובר בהוכחה ראשונה שעשויה להביא לפריצת דרך עולמית"
ג'וש דוקרקר | (4)

חברת הביו הישראלית קמהדע הודיעה היום על קבלת תוצאות חיוביות במדדי יעילות ובטיחות בניסוי ראשוני בתרופת הגלסיה עם ילדים שסובלים מסוכרת נעורים.

החברה מדווחת על תוצאות טובות במדדי יעילות ובטיחות בניסוי שלב 1/2 שמנצל את חלבון ה-AAT בתרופת הגלסיה (שכבר מוכרת בעשרות מיליוני דולרים) שפיתחה על מנת לעצור את התקדמות מחלת הסוכרת, לאפשר המשך פעילות של תאי הביטא בלבלב המפרישים אינסולין, לאפשר איזון סוכרתי טוב יותר ובכך להוריד ואף למנוע את הסיבוכים הקשים של המחלה בעתיד.

על פי דיווחי החולים בניסוי, נצפתה ירידה בצריכת האינסולין במרבית תקופת הניסוי והתברר כי הפרופיל הבטיחותי של התרופת היה גבוה ביותר. הניסוי עצמו התרחש בבית החולים שניידר ובביתה חולים אסף הרופא.

דוד צור, מנכ"ל קמהדע: "יש ראיות מעודדות ביותר ליעילות ולבטיחות הגבוהה המתקבלת משימוש בחלבון ה-AAT בטיפול ואולי אף בריפוי מחלת סוכרת נעורים. מדובר בהוכחה קלינית ראשונה שעשויה להביא לפריצת דרך עולמית בתחום הטיפול והריפוי של סוכרת נעורים".

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    אורנה 06/01/2013 12:32
    הגב לתגובה זו
    החליפו את הסוכר בסטבינול, בריא וטעים.
  • 2.
    המבין 18/11/2012 12:46
    הגב לתגובה זו
    מי מבין משהו...
  • מכיר את החברה 20/11/2012 11:49
    הגב לתגובה זו
    18 אינפוזיות על פני 6 חודשים. בממוצע תדירות הטיפול הוא כל 10 ימים. הטיפול מאפשר להפסיק את זריקות אינסולין או להפחית משמעותית מפני שהלבלב ממשיך לשמר את היכולת לייצר אינסולין באופן עצמאי. כך שעירוי אחד כל 10 ימים הרבה הרבה יותר נוח מאשר מספר זריקות ביום של אינסולין. בנוסף זה שהלבלב מפריש אינסולין זה הרבה יותר טוב מאשר אינסולין חיצוני מפני שהגוף יודע לאזן את כמות הנדרשת בצורה אידאלית כאשר אינסולין חיצוני זה לא מדויק ועלול לגרום נזק ותוצאות לוואי חמורות.
  • 1.
    קמהדעון 18/11/2012 09:31
    הגב לתגובה זו
    התוצאות הקליניות מעודדות ביותר פשוט גאווה בנוסף לכל מה שהיא עושה עכשיו גם סיכוי לתרופה לסכרת נעורים