גיוון: אושר שיפוי ביטוחי לגלולת המצלמה ביפן החל מ-1 בינואר 2014

מפתחת גלולת המצלמה ישראלית זוכה להבאת אמון מהממשלה היפנית, מנהל הפעילות בישראל "אנחנו מצפים לקפיצה במכירות"

חברת גיוון אימג'ינג, המפתחת מוצרי אבחון למערכת העיכול באמצעות גלולת-מצלמה הודיעה היום כי ה-Chuikyo (Japan's Central Social Insurance Medical Council) אישרה את המלצת משרד הבריאות, העבודה והרווחה היפני (MHLW) לשיפוי ביטוחי עבור גלולת PillCam Colon. בעקבות ההמלצה, הגדירה ה-Chuikyo החזר הוצאות בסך כ-840 דולר לגלולה החל מה-1 בינואר 2014. המשמעות היא שהמטופלים יקבלו החזר עבור השימוש בגלולה של גיוון בסכום הנ"ל בשל הכנסת הגלולה לסל הבריאות ביפן.

ההחלטה התקבלה לאחר שהרשות היפנית לתרופות וציוד רפואי PMDA (Pharmaceuticals & Medical Device Agency), אישרה לשווק את גלולת ה-PillCam Colon ביולי השנה.

ההמלצות לסיקור סרטן המעי הגס ביפן קוראות לכל אדם מעל גיל 40 לעבור בדיקת דם בצואה (FOBT). שיעור ההיענות ביפן נמוך, ורק כ 27% מן האוכלוסיה עוברת בפועל את הבדיקה. במידה והרופא זיהה דם בצואה (ממצא אשר עלול להעיד ברמת סבירות גבוהה על אפשרות לסרטן המעי הגס, או מחלות אחרות) רק כ-58% מן הנבדקים אשר נמצא אצלם ממצא חיובי ממשיכים בתהליך הבדיקה הכולל קולונסקופיה אשר מטרתה לאמת את הממצא החיובי בצואה. גלולת ה- PillCam Colon, אשר מהווה אמצעי בדיקה נח יותר עם רמת פולשנות מינימאלית, עשויה לגרום להיענות גבוהה יותר.

יובל ינאי מנהל הפעילות בישראל וה-CFO של גיוון אמר ל-Bizportal "צריך להבין שההענות ביפן לבצע בדיקת קולונוסקופיה נמוכה מאוד, ככל הנראה מסיבות תרבותיות, מצד שני יש מופע גדול של המחלה ביפן. למשל, בקרב נשים ביפן סרטן המעי הגס גורם התמותה הראשון מבין סוגי הסרטן, אפילו יותר מסרטן השד. הממשלה רוצה להגדיל את הענות האוכ' לבדיקות המעי הגס והגלולה של גיוון שהיא ידידותית יותר היא פיתרון. השיפוי הביטוחי ביפן הוא כללי וזה אומר שכל האוכלוסיה מבוטחת - לכן יפן תהיה הראשונה בה אנחנו מצפים לקפיצה במכירות. בכמה? את הפרטים נוכל לדעת באופן מדויק יותר בפברואר 2014. ההודעה הזו הגיעה מוקדם מהצפוי וזה מצריך אותנו להגביר את קצב ההכנות שלנו למכירות שם."

חומי שמיר, נשיא ומנכ"ל גיוון אימג'ינג אמר: "אנחנו מודים לממשלה היפנית על התהליך המהיר בו נקטה בקביעת שיפוי ביטוחי עבור גלולת ה- PillCam Colon, וזאת על מנת לאפשר ליותר חולים גישה לכלי איבחון וסיקור בטוח ויעיל לזיהוי אי-סדירויות במעי הגס. אנחנו מבצעים פעולות הדרכה ואימון לצוות שלנו ביפן על מנת להפיק את המירב מן ההזדמנות שניתנה לנו כבר בשנת 2014."

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    בכותרת, הבאת אמון??? או הבעת אמון? (ל"ת)
    א. אבו ששון 11/11/2013 12:13
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    יצחק 11/11/2013 11:16
    הגב לתגובה זו
    השמיים הם הגבול ועם האישור בארה"ב אז בכלל. 28$ זה בעדינות