"המשקיעים חזרו לביומד" - צפו באירועים הדרמטיים הצפויים ב-2014

אנליסט הביומד של בית המחקר Bioassociate סקר את ההתפתחויות בארץ ובעולם ואמר כי "בארה"ב הסיפור החם הוא הסרטן"
 | 
telegram
(7)

ד"ר גל אופיר, בית המחקר Bioassociate התייחס אמש בכנס Bizportal בשיתוף עם בית ההשקעות IBI להתפתחויות בסקטור הביומד, בארץ ובעולם. זאת על רקע ההצלחה של פלורי -0.75% פלורי 1,845 -0.75% פלורי בסיס:1,859 פתיחה:1,825 גבוה:1,861 נמוך:1,808 תמורה:75,737 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בתוצאות ניסוי שלב 1-2 לטיפול בשריר הירך לאחר ניתוח. אופיר התייחס לכך בקצרה "אני חייב לומר שהופתעתי. להשיג תוצאות כאלה מניסוי של 20 איש זה מאוד יפה. ובכל זאת, הסתייגות אחת חשובה - זה עדיין מאוד ראשוני ומדובר בקבוצת מחקר קטנה".

ד"ר אופיר התייחס בפתח דבריו להתלהבות מסקטור הביומד בעולם ולסיבה האמיתית שמלמדת לדעתו על התאוצה בתחום "היינו עדים השנה להמשך העליות במדדי הביוטכנולוגיה. מדד ה-MBI (מדד הביוטק של חברות הנאסד"ק) זינק קרוב ל-60% בשנה החולפת, אבל המדד הוא לא הסיפור הגדול של 2013, אלא הההנפקות הרבות. 46 חברות הצטרפו ל-NYSE ולנאסד"ק כשהן מגייסות 10 מיליארד דולר. הסיבה לכך היא הרוח הגבית של ביצועי הסקטור ב-2012 כשבנוסף ב-2012 אושר מספר שיא של תרופות לשוק שנתן דרייב למשקיעים. אנחנו רואים כניסת משקיעים ג'נרליסטים לתחום הביוטק. הם לא יכלו להתעלם מהתשואות ב-2012. אותם משקיעים נמענו עד 2013 מלהכנס לחברות הצעירות וזה השתנה".

מהנתונים עולה שחברות הביוטק בארה"ב שמות את יהבן על תרופות בתחום ספציפי "רבע מהחברות שעשו ב-2013 מייצרות או מפתחות תרופות לסרטן - זה מה שמעניין את המשקיעים הגדולים בארה"ב היום. זה ה-סיפור שם. מתחילת המילניום אנחנו רואים מגמה שמתחזקת עם חברות שמתחילות לבצע עסקאות מסחור".

יחד עם זאת, ד"ר אופיר ציין כי "ב-2013 רב התרופות שאושרו ע"י ה-FDA הגיעו דווקא מהחברות הקטנות. חברות פארמה מבינות שהן צריכות את עסקאות הרישוי, כי היום הן מקבלות פחות מימון מראש. מחיר חברות הפארמה הקטנות מאוד גבוה ולכן החברות הגדולות יושבות על הגדר - וזה לא יימשך לזמן רב."

"לגבי שנת 2014 יש כבר 25 חברת שהגישו תשקיפים להנפקה בהמשך למגמה מהשנה שעברה. ההשקעות הפרטיות קיבלו דחיפה גדולה. הרבה קרנות הון סיכון עושות גיוסים, אבל אפשר להגיד שסיפור הירידה בעסקאות הרכש ככל הנראה ייגמר. החברות הגדולות חייבות לחזק את הצנרת שלהן ובשבועיים-שלושה שעברו כבר מתחילת השנה ראינו כמה עסקאות, לא ענק, אבל הגדולות חוזרות לתחום הרכש."

תמונת המצב בשוק הביומד במקומי

ד"ר אופיר אמר כי "בישראל היה טוב, אבל היה גם רע. בצד הטוב ראינו עלייה מרשימה של מדד ביומד כיוון שהתעשייה הזו מבשילה, יותר חברות נמצאות בשלבים מתקדמים של ניסויים ואחרות כבר נמצאות בשוק ומוכרות, כמו מזור ובריינסוויי. מה לא היה טוב? יש לנו בעיה בבורסה של חוסר בהנפקות חדשות ובעיית חוסר השקעה של חברות פרטיות בתחום".

בפירוט על התפתחויות החיובית אמר כי "איך רואים את ההבשלה? יש 4 פרמטרים שבאים לידי ביטוי - הצלחות רגולטוריות כמו הצלחות בעסקת מחסור בינ"ל כמו זו שראינו בקומפיוג'ן, התקדמות בתחום המו"פ, וגם יותר ויותר חברות שנמצאות בשלבים מתקדמים של ניסויים קליניים ובנוסף ראינו חברות ישראליות שרשמו הנפקות טובות עד טובות מאוד דווקא בוול סטריט חלקן במסגרת הנפקת ADR, אחרות בהנפקת מניות. מנגד, אפשר לציין חברות כמו אנזימוטק ואלקוברה שויתרו על הבורסה בת"א וזה סממן פחות טוב לבורסה בארץ."

אומנם ראינו גם כשלונות בניסויים קליניים השנה כמו במקרה של כן פייט, ביוליין ואפוסנס, אבל זו ממש לא הבעיה. הבעיה של שוק הביומד כאן היא במימון חברות פרטיות שנאלצות לצאת לבורסה בשלבים מוקדמים מדי מכיוון שהן מתקשות לגייס בשוק הפרטי. הן מגיעות לבורסה בשלב צעיר מדי וזה בעוכריהן. התוצאה של זה הייתה שראינו בשנתיים האחרונות רק הנפקה אחת. בנוסף יש בת"א בעיות תמחור נמוך מדי של חברות, דבר שמקשה על גיוסים וגורר חברות מטה."

אופיר הזכיר כי "הסיבה לעלייה המרשימה במדד ת"א ביומד נבעה ממעט חברות שמהוות את רב המשקל במדד וההשגים שלהן בסקטור משכו אותו למעלה. זה גרם לריבוי של הנפקות ADR בארה"ב. כמו שציינתי, חברות פרטיות מעדיפות להנפיק בארה"ב והבורסה בת"א מאבדת את התוכן שלה. יהיה מעניין לראות אם הרוח מארה"ב תאפשר פתיחת חלון הזדמנויות. אנחנו צפויים לראות הרבה גיוסים משניים אצל החברות המבוססותכאן והרבה חברות ישראליות יפזלו לארה"ב".

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    כן פייט שבוע הבא מגיע לארץ נציג למסחור דלקת מפרקים !!! (ל"ת)
    עשר ועשרה 31/01/2014 22:06
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 5.
    ללא ספק די אן איי בזכות הבת אנטרה מועמדת ראויה
    ירון 28/01/2014 17:53
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אנטרה שמחזיקה את הרשיון על מרבית הטכנולוגיה של אורמד מלבד לסכרת יכולה השנה לעשות פריצת דרך משמעותית מאוד ולסחוב את חברת האם למעלה . גם החברה השניה שדי אן איי מחזיקה " בי-מד " עברה לריווחיות והחלה לחלק דוידנד כך שייתכן שתהיה לנו שנה מעניינת במניה
    סגור
  • 4.
    די אן איי המועמדת שלי למניית השנה
    אמיר 23/01/2014 13:32
    הגב לתגובה זו
    0 1
    ל
    סגור
  • 3.
    זה רק אייסקיור..זה השנה שלה לזכור (ל"ת)
    סרטן השד 22/01/2014 13:47
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 2.
    הדסית ביו . מישהו יודע אם יש שם משהו מעניין בטווח קרוב? (ל"ת)
    ehudhl 22/01/2014 12:56
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    הנה תיק הביומד שלי לטווח רחוק
    leshiy 22/01/2014 11:31
    הגב לתגובה זו
    9 0
    קמהדע ביוליין פרוטליקס כן פייט ביונדווקס אינסוליין בריינסווי איי.טי.גי.איי ITGI לשים לב: יש משמעות לסדר החברות ברשימה מבחינת תקציב שהושקע בהן. אני מאוד מאמין לתיק הזה ולא ממליץ כמובן.
    סגור
  • מאמין
    sz1 30/01/2014 18:10
    הגב לתגובה זו
    4 1
    שכחתה פלוריסטם.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות