מנכ"ל פלוריסטם: "נחנך את הרגולטור, בעוד שנה נצא לשוק עם מוצרים חדשים"
חברות הביומד עוברות תלאות שנמשכות שנים עד לאישור סופי של טיפולים חדשניים. לא מעט חברות נכשלות לאורך הדרך בשלבים שונים של התהליך. כל מוצר חדש שהחברות מבקשות לפתח צריך לעבור סדרה של ניסויים קליניים ואישורים רגולטורים, בתעשייה שמושפעת רבות מהחסם הזה.
בדיוק את זה מנסים כעת ראשי פלוריסטם, חברת הביומד הישראלית, לשנות. החברה הודיעה היום (ג') כי בכירים בחברה ישתתפו בסדרת פגישות בוושינגטון עם חברי קונגרס וגורמים מובילים ב-FDA על מנת לקדם הצעת חוק חדשה שנועדה להאיץ את תחום הטיפול התאי ותחום הרפואה המשקמת בארה"ב.
בשיחה עם Bizportal מסביר מנכ"ל פלורסטם זמי אברמן מה המשמעויות עבור חברת תאי הגזע בתחום הרגולציה ומה הוא מצפה שישתנה בתחום זה בעתיד.
"אנחנו מדברים על רפואה חדשה", פותח אברמן. "הרפואה התאית רוצה לשנות את הצורה בה מחלות נרפאות אצל החולה. אחד הדברים שראינו זה שהרגולטורים כמו ה-FDA או הרשויות בגרמניה וכד' מושפעים מאוד מעולם התרופות הקיים. הקשר בין חברות התרופות לרגולטורים הוא קשר סימביוטי שמשפיע אחד על השני".
"הרפואה החדשה טוענת שניתן להגיע לאפקט רפואי חדש. אנחנו שואלים האם כל מה שנעשה בתחום הרגולציה בעולם התרופות נכון גם לרפואת תאי הגזע. אנחנו מנסים לחנך את הרגולטורים באירופה ובארה"ב לגבי ההבדלים בין הטיפול הקונבנציונלי לטיפול התאי. מה השוני המתבקש באישור ותכנון ניסויים קליניים, ובאישור מוצרים בגלל השוני בין הטיפולים", הוא מסביר.
- אחראי החיסונים ב-FDA התפטר - מודרנה נופלת ב-12%
- תוכנית הקיצוצים ב-FDA: חשש כבד בתעשיית התרופות הגלובלית
למה זה נכון דווקא עכשיו?
"לפני 5 שנים לא היינו פעילים מול כל המוסדות האלו בעולם כי הרגשנו שאין לנו בסיס מוסרי לטענות שלנו", המנכ"ל אומר. "היום, אנחנו במצב שבו יש לנו
"מסיבה זו אנחנו מרגישים ששווה לנו להשקיע בלחנך את השוק, זה נשמע קצת יומרני, נכון, אבל הרבה דברים שעשינו בתחילת הדרך נעשו דרך ההבנה 'מה צריך', ולא 'מה אחרים אומרים שצריך'. עכשיו אנחנו רוצים להפוך את דרך העבודה שלנו לסטנדרט".
לדבריו, "אם הרשויות בארה"ב, הרשויות בגרמניה ורשויות נוספות בעולם יקחו את מה שעשינו ואת מה שבנינו ויאמצו את זה כסטנדרט, אז אנחנו כבר עשינו את זה. זה יתן גושפנקא חוקית ליתרון הטכנולוגי של פלוריסטם".
- מעל 2 מיליארד דולר השקעו בתעשיית הביומד הישראלית ב-2023
- המירוץ אחר חיי נצח - האם יש פוטנציאל השקעה בטיפולים מאריכי ימים?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אתם בעצם רוצים לשנות את השיטה
"אנחנו רוצים לשנות את ההסתכלות של הרגולטורים על תחום הטיפול התאי, להסביר להם שיש הבדל בין טיפול ביולוגי רגיל לבין הטיפול שלנו", מסביר אברמן.
"אני חושב שהסיכוי שזה יקרה גבוה מאוד. אני אומר את זה על סמך השיחות שלי עם ה-FDA וגורמים נוספים שצמאים ללמוד את הנושאים האלה. הם אמרו לנו 'תביאו הוכחות, תסבירו לנו ואנחנו נאמץ את הדברים', וזה מה שאנחנו עושים".
איפה אתה רואה את פלוריסטם עוד שנה מהיום?
"בעולם התרופות דברים לא קורים מהיום למחר, זה עניין של שנים. אבל אני מעריך שבעוד שנה יהיו לנו מוצרים כמו
"זה אומר שכשאתה מוכיח בניסוי שלב 2 שיש לך מוצר שמראה שיפור משמעותי במצבם של החולים, תוכל להתחיל למכור את המוצר הזה תוך המשך מעקב. כיום זה לא קורה, בתרופות כימיות או ביולוגיות צריך לעבור שני ניסויים קליניים שלב 3 כדי לקבל אישור לתרופה - ורק אז מתחיל הדיון. תהליכים אלו לוקחים הרבה שנים".
"אם יקבלו את הגישה החדשה שאנחנו מציעים, תהיה משמעות למפעל יצור שלנו שיכול כבר לייצר תאים בכמויות מסחריות. אני לא יודע אם זה יקח שנה או יותר, אבל אני מעריך שזה מה שיקרה, אבל זה מצריך אותנו ללחוץ כדי שזה יקרה", אברמן מסכם.
- 11.אבירם 23/04/2014 03:54הגב לתגובה זותראה איזה אבק משאירות לך אלביט מדיקל ובריינסטורם. בשביל לאבק את הכסף אצלך?
- 10.המניה 22/04/2014 20:15הגב לתגובה זובהצלחה
- 9.מ.א 22/04/2014 18:03הגב לתגובה זועקפה את כל המערכת החולנית בארץ,קיבלה אישור FDA והיום משווקת חזק
- 8.תא PLX 22/04/2014 18:00הגב לתגובה זוהחשיבה נכונה.במידה ויצליחו לסדר את הראש לרשויות הם יהפכו למוליכים בתחומם.המפעל שלהם מאושר GMP וכנראה שהטכנולוגיה של פלוריסטם עדיפה על הקיים בתחום תאי הגזע.צופה למניה מחיר יעד 7.5-8 $ עוד השנה.ובטווח של שנים קדימה הרבה הרבה יותר.
- 7.dd 22/04/2014 15:52הגב לתגובה זוהוא לא יחנך אף אחד ושלא יקשקש. שימות בן אדם אחד מתרופה לא בדוקה אז ידבר.
- 6.פלמון המשקיע 22/04/2014 15:48הגב לתגובה זוחברה מעולה עם פוטנציאל ענק . האיש אומר דברים נכונים. באם יצליח - החברה אותה הוא מוביל תהפוך למובילה בעולם בתחום.
- 5.נגמר לך הכסף למשכורת?????? (ל"ת)ערן אורן 22/04/2014 15:41הגב לתגובה זו
- 4.זמן לברוח 22/04/2014 15:28הגב לתגובה זובדרכ שבוע אחרי פרסומים כאלה יש מפולת....
- 3.קורן י. 22/04/2014 15:28הגב לתגובה זוחברות התרופות והרגולטרים למעשה בדרך כזאת או אחרת חובקות האחת את השניה ומתעלות את התרופות לנתיב בלעדי וכלכלי המחלות שאינן פתורות על ידי חברות התרופות צריכות דרך חדשה לפתרון. נראה כאילו רוקחי הFDA אינם מבינים, אינם מכירים את שצפוי לקרות ברפואה העתידית. מקום הרוקחים יעלם ובמקומם ישבו על המדוכה מדענים שיבקרו תהליכים מדעיים. מרים כובע לפלורוסטם על העזה פורצת הדרך.
- 2.אחד ההימורים המעניינים בשוק הישראלי כיום. (ל"ת)בארי 22/04/2014 15:24הגב לתגובה זו
- 1.הרבה רעש וצלצולים - עד שנים נדע אם יצליחו (ל"ת)רון 22/04/2014 15:19הגב לתגובה זו