מניית הביומד שזינקה 343% החודש - ועדיין רחוקה ממחיר היעד
ב-22 ביולי דיווחה חברת הביומד האמריקנית פומה ביוטכנולוג'י על תוצאות פורצות דרך בניסויים קליניים (Phase III) שערכה החברה בתרופה לטיפול בסרטן השד. מניית החברה הגיבה בקפיצה של 295% באותו היום משער של 59 דולר לשער של קצת מעל 225 דולר למניה. ביום שלמחרת קיבלה המניה 3 עדכוני המלצה ומאז היא ממשיכה בטיפוס רציף.
במחלקת המחקר של סיטי נקבו במחיר יעד של 292 דולר למניה, בלירינק סאוון נתנו 300 דולר וב-UBS הגדילו לעשות עם מחיר יעד של 325 דולר למניה. אתמול סגרה המניה במחיר שיא כל הזמנים של 261 דולר, מחיר המשקף שווי שוק של 7.6 מיליארד דולר. אל מול מחיר היעד של UBS, האפסייד כעת עומד על כמעט 25%. נציין כי בסיטי סבורים כי פומה עשויה לקבל בקרוב הצעת רכש בטווח המחירים של 291-351 דולר למניה.
בניסויים שערכה פומה ביוטכנולוג'י בתרופה נרטיניב (neratinib) נמצא כי התרופה שיפרה את הסיכוי לאי חזרת המחלה ב-33% לעומת חולות שנטלו תרופת דמי (פלציבו) וזאת במסגרת ניסוי שהקיף 2,821 נשים עם שלבים מוקדמים של סרטן השד.
ומי המרוויח הגדול? אלן אורבאץ' מנכ"ל פומה ביוטכנולוג'י שמחזיק בכמעט 20% ממניות החברה שכעת שוות 1.5 מיליארד דולר, הוא המרוויח הגדול. טרם ייסד את פומה עבד אורבאץ' בלוס אנג'לס כאנליסט שמסקר חברות ביומד. פומה עדיין יושבת בלוס אנג'לס ומעסיקה 90 עובדים. בראיון לפורבס הסביר אורבאץ' כי הסיבה המרכזית להקמת החברה בלוס אנג'לס הייתה ענקית הפארמה Amgen שיושבת בעיר וממנה הוא לקח לא מעט עובדים.
גרף המניה בחודשים האחרונים (מתוך 'בורסהגרף'):
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה