חוזרים למקורות (2): הסיפורים מאחורי בחירת השמות של חברות הביומד בת"א

למה לרדהיל קוראים רדהיל? למה מזור ולמה בריינסוויי? Bizportal בדק את הסיפורים מאחורי בחירת השם לחברות הביומד בבורסה
תומר קורנפלד | (3)
נושאים בכתבה ביומד

במהלך ראש השנה פרסמנו כאן כתבה ראשונה על בחירת השמות של חברות הביומד הנסחרות בבורסה בת"א. היום אנחנו מביאים בפניכם את החלק השני של הכתבה. בכתבה הנוכחית נתייחס לחברות הבאות: רדהיל, ביונדווקס, בריינסוויי, כיטוב, מזור רובוטיקה וסלקט ביומד.

רדהיל

השם של חברת התרופות רדהיל מקורו במקור הולדתם של המייסדים דרור בן-אשר ואורי שילה. השניים הם בני קיבוץ גבעת ברנר שעזבו את הקיבוץ מספר שנים לאחר סיום השירות הצבאי. בשנת 2008 ביקרו דרור ואשתו בטקס יום העצמאות של הקיבוץ ביחד עם חבר ותיק, גם הוא בן קיבוץ, אשר חזר מתאילנד, שם חי תקופה כנזיר בודהיסטי, לאחר שחלה בסרטן המעי.

בדרכם לטקס, עברו למרגלות גבעת חמרה סמוכה לקיבוץ אשר מכונה 'הגבעה האדומה' בשל הגוון האדמדם של החול, ושם עלה הרעיון לקרוא לחברה שאורי ודרור תכננו להקים מזה זמן, בהשראת הגבעה. השם רדהיל (גבעה אדומה) נועד להזכיר למייסדים מהיכן הם באו ואת הערכים והמורשת עליהם גדלו ואשר אותם הם רוצים להנחיל בחברה.

בלוגו של רדהיל מופיעה אותה גבעה אדומה. כאשר עבדו בחברה על עיצוב הלוגו, הועלו ספקות בנוגע לעיצוב מאחר והקו של מדרון הגבעה עלול להזכיר קו במגמה יורדת של מחיר מניה, וכן הצבע האדום מייצג בשוק ההון ירידות שערים. בכל זאת הוחלט לדבוק בעיצוב המתוכנן אשר מסמל את הערכים הבסיסיים של החברה והחששות התבדו. בחברה מאמינים כי דווקא שם החברה והלוגו, השונים בתכלית מהשמות הנפוצים בשוק הביומד, מייחדים אותה

ביונדווקס

חברת ביונדווקס עוסקת בפיתוח חיסון אוניברסלי שמטרתו להגן כנגד כל זני השפעת. מאחורי בחירת שם החברה עומדים שלושה אלמנטים - 1. Bio (ביומד) 2. Beyond (מעבר) 3. Vaccination (חיסון). שילוב השלושה מצביע על כך שהחיסון לשפעת שהחברה פיתחה הוא מעבר לחיסון רגיל לשפעת. כאנקדוטה נציין כי המילה Beyond כתובה לא נכון בשם החברה באנגלית כתוצאה משגיאת כתיב תמימה.

ממציא השם הוא רון בבקוב מנכ"ל ביונדווקס, שנחשף למחקר של פרופ' רות ארנון על החיסון האוניברסאלי ובמהלך לימודיו לתואר שני כתב תוכנית עסקית על הרעיון והחליט לצרף אליו את עו"ד רמי אפשטיין ויצחק דבש, בוגר הרווארד ונשיא הבוגרים בישראל, שמתמחה בשוק ההון, וככה ביונדווקס קרמה עור וגידים.

כיטוב פארמה

חברת כיטוב פארמה מפתחת תרופת קומבינציה לטיפול בכאב אשר משלבת גם הפחתה של לחץ הדם. שם החברה נבחר על ידי בעל המניות בחברה מוריס לסטר. מה שעומד מאחורי הם השם זה "כי טוב". ביום השלישי לבריאת העולם נאמר פעמיים כי טוב ומכאן הגיע השם. ההקבלה היא לתרופות קומבינציה שמשלבות שתי תרופות פעילות ולכן זה פעמיים כי טוב.

קיראו עוד ב"ביומד"

בריינסוויי

חברת בריינסוויי היא חברת מדעי החיים אשר מפתחת טיפולים למחלות בתחום המוח באמצעות קסדה ייעודית שפותחה. מכאן נבחר שם החברה שבתרגום לעברית הינו "דרך המוח" - וזהו השם אשר מופיע בעברית על השלט במשרדי החברה. הטכנולוגיה של החברה פותחה על ידי ד"ר יפתח רוט ופרופ' אברהם צנגן בשנת 2000.

יכולת ההשפעה על איזורי מח עמוקים מבוססת על משפחה של סלילים שפיתחה החברה אשר משפיעים על עומק המוח בצורה לא פולשנית. משפחת הסלילים שפיתחה החברה נקראת H-coils. הסיבה לשם הינה שההפרעה הראשונה שרצתה החברה לטפל בה הייתה דיכאון מז'ורי. השם H-coil הינו קיצור של Hesed coil או סליל החסד. הסיבה לכך קשורה למטרה של החברה להביא מזור לחולים הסובלים מדיכאון. 'חסד' הינה הספירה הראשונה משבע הספירות על פי הקבלה.

מזור רובוטיקה

חברת מזור רובוטיקה פיתחה רובוט המסייע לרופאים בניתוחי גב ובניתוחי מוח. גם שם החברה וגם השם של המוצר עבר מספר גלגולים על מנת להתאים אותו לרופאים ולא לפגוע במעמדם ובכדי לשפר את התדמית של החברה.

בשיחה עם מנכ"ל החברה אורי הדומי הוא מסביר כי כאשר הוא הצטרף לחברה קראו לה בכלל מסור (MASOR). השם מסור היה ראשי תיבות של Miniature Apparatus Surgical Operating Robot (רובוט תפעולי כירורגי עם מנגנון מיניאטורי). לדברי הדומי, הוא הרגיש כי שיווקית זה לא נכון לקרוא לחברה כירורגית מסור ולכן הוחלט לשנות את שמה של החברה למזור - כחברה העוסקת בריפוי.

בשלב מאוחר יותר החליטה החברה לשנות את שמה ממזור טכנולוגיות למזור רובוטיקה. בחברה חששו בתחילה כי המילה רובוטיקה תיצור רתיעה אצל הרופאים כי מדובר היה במוצר מאוד חדשני. בחברה פחדשו שהרופאים לא ירכשו את המוצר שלהם בכדי שבעתיד הרובוט לא יחליף את עבודתם המקצועית בתוך חדרי הניתוח. ברגע שהוחלט בחברה כי חדרי הניתוח בבתי חולים יהפכו למרכזים רובוטיים - הוחלט גם לשנות את השם - אשר מלווה את החברה עד היום.

סיפור דומה קיים גם בשם של הרובוט. בפעם הראשונה זכה הרובוט לכינוי MARS שהוא ראשי תיבות של MiniAture Robot (for) Surgical Procedures (רובוט מיניאטורי לפרוצדורות כירורגיות). בהמשך, שינתה החברה את שם הרובוט ל-Spine Assist - בכדי שישמש ככלי סיוע לרופא ולא יאיים עליו. כאשר בחברה הבינו כי יש תמיכה של הרופאים ביכולות שלו שונה השם של הרובוט פעם נוספת לשם רנסנס. הסיבה לכך נובעת מן העובדה כי המוצר מחדש את הכירורגיה של עמוד השדרה.

בקצרה

חברת סלקט ביומד הצטרפה לפני כשנה לבורסה בתל אביב באמצעות מיזוג עם שלד בורסאי. החברה עוסקת בתחום תאי הגזע ומכאן נגזר גם שמה. השם של החברה נכתב באנגלית Cellect ומדובר במשחק מלים של המילים Select (בחירה) ושל Cell (תא). היות והחברה עוסקת במיון תאים לתאי גזע נבחרים - שם החברה מספר למעשה במילה אחת מה החברה עושה.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    הראל 05/10/2014 23:56
    הגב לתגובה זו
    מרגש מאוד האם החבר היה הנזיר המדהים אודי?
  • כן.... (ל"ת)
    kgb 06/10/2014 13:13
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    יעהננ 05/10/2014 21:21
    הגב לתגובה זו
    וגם המוסדיים שותפים שנתנו לאחד כמו ני מור מאות מיליונים למחוק אותם ולאלעד נגר השקרן הפסיכופט שרק מחק חברות ומשקיעים כבר 7 שנים והכל כספי ציבור ומוסדיים