קדימהסטם: המדע"ר אישר תקציב של 11.5 מיליון שקל ל-2015
מדובר בתקציב הגדול ביותר שקיבלה עד כה חברת הביומד מנס ציונה מהמדען הראשי
חברת {קדימהסטם}דווחה על תקציב שנתי מאושר מהמדען הראשי בסכום כולל של 11.5 מיליון שקל. התקציב נועד להאצת הפיתוח של שני תחומי הפעילות העיקריים של החברה - ALS וסוכרת, המתבססים על תאי גזע פלוריפוטנטיים (תאי גזע היכולים להתמיין לכל סוג תא בגוף).
יוסי בן יוסף, מנכ"ל החברה, ציין "התקציב שאושר לנו על-ידי המדען הראשי, המהווה תוספת של 1.5 מיליון שקל לעומת השנה הקודמת, מצביע על האמון ביכולת החברה להתקדם לניסויים קליניים ב-ALS ובסוכרת".
פרופ' מישל רבל, המדען הראשי בחברה, ציין "לאור ההתקדמות בניסויים בבעלי חיים שהחברה השיגה לאחרונה, הסיוע של המדען הראשי יאפשר לנו להתקדם מהר יותר בפיתוח המוצרים".
החברה זוכה מזה מספר שנים לתמיכת המדען הראשי והתקציב הנוכחי הינו הגדול ביותר שקיבלה עד היום.
קדימהסטם (kadimastem) הינה חברת ביוטכנולוגיה, המתמחה בפיתוח פתרונות רפואיים, מבוססי תאי גזע מאדם, המיועדים בעיקר למחלת הסוכרת ולמחלות ניווניות של מערכת העצבים, כדוגמת ALS וטרשת נפוצה.
חברה נוסדה בשנת 2009, על ידי פרופ' מישל רבל ויוסי בן יוסף, והיום היא מעסיקה 32 עובדים, מתוכם 11 בעלי תואר דוקטור. קדימהסטם הוקמה על בסיס טכנולוגיות מוגנות פטנטים, שפותחו בקבוצה של פרופ' מישל רבל במכון וייצמן למדע. פרופ' רבל, המכהן כמדען הראשי של החברה וכדירקטור, פיתח את תרופת ה-Rebif, תרופת הבלוקבסטר של Merck לטיפול במחלת הטרשת הנפוצה (שמכירותיה הסתכמו בכ-2.4 מליארד דולר בשנת 2014).
בהתבסס על הפלטפורמה הטכנולוגית שפיתחה קדימהסטם מפתחת שני סוגים של יישומים רפואיים: הראשון - רפואה רגנרטיבית, שמטרתה לתקן ולהחליף רקמות ואיברים, על ידי שימוש בתאים בעלי תפקוד תקין, שהתמיינו מתאי גזע. החברה מתמקדת בהשתלת תאי מוח בריאים לתמיכה בשרידות תאי העצב כטיפול תאי למחלת ALS ובהשתלת תאי לבלב מפרישי אינסולין לטיפול בסוכרת תלוית אינסולין; השני - פלטפורמות לסריקת תרופות, אשר משתמשות בתאי ורקמות אדם פונקציונליות לגילוי תרופות חדשות. לחברה שני הסכמי שיתוף פעולה עם חברות פארמה בינלאומיות מובילות.
החברה מנוהלת על ידי יוסי בן יוסף, יזם בעל ניסיון רב בחברות בתחום מדעי החיים ויו"ר החברה הוא ד"ר אלי אופר, לשעבר המדען הראשי במשרד התמ"ת. לחברה ועדה מייעצת רחבה המורכבת ממדענים מובילים וחלוצים: בתחום תאי הגזע העובריים - פרופ' בנימין ראובינוף ופרופ' יוסף איצקוביץ; בתחום המחלות הנוירודגנרטיביות - פרופ' תמיר בן חור; ובתחום הסוכרת – פרופ' שמעון אפרת ופרופ' אדי קרניאלי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אמון?מושיק 20/05/2015 18:10הגב לתגובה זו0 0יותר מאמון בחברה המענק מבסס את חוסר האמון במדען הראשית הבודקות שלו ובזבוז הכסף הציבורי פשוט בושה !סגור