סלקיור קיבלה אישור למסלול מואץ - תראו איך מגיבות מניות הדסית וביוטיים
חברת הביומד סלקיור שחררה הבוקר (יום ג') הודעה כי זכתה לקבל אישור למסלול מואץ מה-FDA לתרופת ה-OpRegen שלה לטיפול בניוון רישתית העין מהסוג היבש. המסלול המהיר צפוי לאפשר את האצת תהליך אישור פיתוח התרופה לקראת קבלת אישור סופי בארה"ב. מדובר כמובן בבשורה משמחת לחברה, אך כיצד שתי מניות שמחזיקות בה מגיבות בהבדל כה רב?
בתוך נפילה של מעל 2% במדד המעו"ף, המשקיעים בחברת הדסית ביו 0% יכולים דווקא לחייך היום: המניה מזנקת כ-20%, בעקבות ההודעה הנ"ל, מכיוון שהחברה מחזיקה 21.2% מחברת סלקיור.
מן העבר השני, חברת ביוטיים, שמחזיקה גם היא בחברת סלקיור - פשוט קורסת היום. הסיבה לכך היא שביוטיים גייסה 20.7 מיליון דולר דרך תעודות הסל לפני החגים, נוכח העובדה שבארה"ב המניה גילמה ציפיות להזרמה של כ-100 מיליון שקל בעקבות הכניסה הצפויה למדד תל אביב 100, וכרגע הצפי הוא להזרמה של כ-20 מיליון שקל בלבד, המניה ירדה משמעותית בארה"ב ופערי הארביטראז' כיום מביאים לצניחה. משמעות המסלול המואץ:
תרופה המקבלת את אישור המסלול המואץ (Fast Track) זכאית לחלק או לכל הזכויות האלו: קיום פגישות תכופות יותר עם ה-FDA לדיון בתוכנית הפיתוח של התרופה ואפשרות לוודא כי הנתונים הקליניים הנאספים עונים על הדרישות לאישור התרופה, תקשורת בכתב בתדירות גבוהה יותר שוטפת מצד ה-FDA בכל הקשור למתווה הניסויים הקליניים ושימוש בביו-מרקרים, ובנוסף - זכאות לאישור מואץ ולעדיפות בבחינת ההגשה, בהתאם לעמידה בקריטריונים הרלוונטיים.
- כאהר של הדסית משלימה גיוס של 47 מ' ד' שיורחב ל-60 מ'
- הדסית ביו: כאהר קיבלה אישור FDA לתחילת ניסוי קליני בתרופה לסרטן
רקע על החברות:
אייץ' בי אל הדסית-ביו החזקות הוקמה והונפקה על ידי הדסית (חברת היישום של בית חולים הדסה) ב-2005 מתוך מטרה לקדם את הידע והניסיון שנצבר במעבדות המחקר של בית חולים הדסה. אייץ' בי אל - הדסית-ביו החזקות מרכזת 6 חברות ביוטכנולוגיה שכולן נמצאות אחרי הוכחת הצלחה בשלבי ההיתכנות (יעילות התרופות במודל בעלי-חיים), ו-4 מתוכן נמצאות בשלב ניסויים קליניים בבני אדם. החברות הכלולות ב- אייץ' בי אל הינן חברות המפתחות תרופות הפועלות בתחומי הסרטן, מחלות דלקתיות ושיקום רקמות באמצעות תאי גזע.
ביוטיים הינה חברה ביוטכנולוגית חלוצה בפיתוח תרופות בתחום הרפואה המשקמת הנמצאת בשלב הניסויים הקליניים. ביוטיים והחברות הבנות שלה ממנפות את הניסיון התעשייתי המוביל שלהן בפיתוח טכנולוגיה של תאי גזע פלוריפוטנטיים ואת הקניין הרוחני הרחב שלהן על מנת להאיץ פיתוח תרופות תאיות ודיאגנוסטיקה מבוססת סמנים גנטיים למחלות קשות ולמצבים ניווניים להם אין כיום תרופה.
- 2.חיים 30/09/2015 23:40הגב לתגובה זובדיוק להיפך: צוללת כמו מטוס שעומד להתרסק ! האם לא הגיע הזמן לעשות שנוי בהנהלה או במנהל התפעול ?
- 1.יוסי 30/09/2015 11:33הגב לתגובה זובמקום לקשקש על החברות המחזיקות ב cell cure, מוטב היה לפרט על הטכנולוגיה המדהימה של החברה ועל התועלת הרפואית המיידית שתביא מזור לעשרות מיליוני מתעוורים. פוטנציאל רפואי וכלכלי גדול משדות הגז של תשובה