פורסייט רובוטיקס גייסה 55 מיליון דולר לפלטפורמה לניתוחי עיניים
החברה השלימה סבב גיוס A בהובלת Adani Group; כספי הגיוס ישמשו להאצת הפיתוח של הפלטפורמה הרובוטית שתסייע להנגיש ניתוחי עיניים בעולם
חברת ForSight Robotics הישראלית גייסה 55 מיליון דולר בסבב A בהובלת Adani Group. סבב הגיוס יסייע בפיתוח פלטפורמת ORYOM הרובוטית המיקרו-כירורגית הראשונה בעולם לניתוחי קטרקט. הפלטפורמה צפויה להרחיב את הנגישות לניתוחי עיניים בעולם, לבצע את הניתוחים בדייקנות גבוהה מעל היכולת האנושית ולשנות את עתיד ניתוחי העיניים.
פלטפורמת ORYOM מבוססת על טכנולוגיות מתקדמות ברובוטיקה מיקרו-כירורגית, הדמיה ממוחשבת ולמידת מכונה. הפלטפורמה מאפשרת אוטומציה של הדקויות המורכבות הנדרשות בניתוחי עיניים. עם דיוק תת-מילימטרי, ההליכים הכירורגיים שהיא מבצעת מדויקים יותר מהיד האנושית, כך שהיא שומרת על ניתוחים בטוחים במיוחד, באופן עקבי ועם תוצאות אופטימליות.
Adani Group הובילה את הגיוס לצד המשקיעות הקיימות Eclipse Ventures ו-Mithril Capital, ולצד משקיעים פרטיים נוספים. לאחר גיוס ראשוני בסך 10 מיליון דולר בשנה שעברה, פורסייט רובוטיקס הכפילה את גודלה. המערכת הרובוטית ORYOM (אור יום) כבר נוסתה בהצלחה על ידי מספר מנתחי עיניים והשלימה ניתוח קטרקט מתחילתו ועד סופו במודל של בעלי חיים.
פורסיייט רובוטיקס הוקמה בשנת 2020 על ידי המנכ"ל דניאל גלוזמן, המדען הראשי פרופ׳ משה שהם וסמנכ"ל הפיתוח העסקי ד״ר יוסי נתן. החברה פועלת ממשרדיה ביוקנעם.
פורסייט רובוטיקס מתכננת להגדיל את הנגישות לניתוח עיניים, ולסייע ליותר לאוכלוסייה הסובלת מלקויות ראייה ומחלות עיניים. ההליך הראשון שפורסייט מקדמת הוא ניתוחי קטרקט, ההליך הכירורגי הנפוץ ביותר בעולם. לפי המכונים הלאומיים לבריאות בארה״ב, ישנם יותר מ-25 מיליון אמריקאים הסובלים מקטרקט ומאות מיליוני חולי קטרקט ברחבי העולם.
בנוסף לכספי הגיוס, פורסייט רובוטיקס זכתה במענקים מרשות החדשנות הישראלית ובנתה צוות מנהלים להובלת הנדסת המכונות, הראייה הממוחשבת, עיצוב המוצר ופיתוח התוכנה. החברה מרחיבה את הצוות הטכני שלה, ויוזמת גיוסים של מהנדסים מיומנים בתחומי המכונות, התוכנה והחומרה.
ד״ר דניאל גלוזמן, מייסד שותף ומנכ״ל החברה: ״אנו שמחים שההשקעה הזאת תאפשר לנו להמשיך לקדם את הטכנולוגיה שלנו ולהביא את הרובוטיקה לעולם ניתוחי העיניים, כדי לעזור למיליוני חולים שנאלצים להמתין להליכים רפואיים בזמן שראייתם מתדרדרת. המטרה שלנו היא להפוך את ההליך המתוחכם הזה לנגיש עבור כולם, ולאפשר למטופלים ברחבי העולם לקבל טיפול שיוכל לשחזר את ראייתם".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה