מה שחשוב לדעת לפני פתיחת חשבון בנק לעצמאים
מהו חשבון עסקי לעצמאים, מה ההבדל בינו לבין חשבון אישי, ואיך מבצעים את הפרוצדורה הלכה למעשה מול הבנק שלכם
בחסות בנק לאומי
להיות עצמאי - בין אם כעוסק פטור או מורשה ובין אם בפתיחה של עסק - זו משימה לא פשוטה. על מנת להצליח ולשגשג במציאות הכלכלית של ימינו, מומלץ להיעזר בכל הכלים שזמינים עבורנו. אחד הכלים האלה, שחשוב מאוד להכיר ולדעת כיצד לעשות בו שימוש, הוא פתיחת חשבון בנק לעצמאים - חשבון בנק בתנאים ייחודיים שמתאימים באופן ספציפי למי שמחליטים ללכת על זה.
מהו חשבון עסקי לעצמאים, ואיך הוא שונה מחשבון אישי?
בכל מה שנוגע לניהול של עסק, בחירת חשבון בנק היא צומת חשוב שכדאי לחשוב עליו לעומק. מצד אחד ישנם חשבונות עסקיים שמיועדים לחברות בע"מ, ומצד שני ישנם חשבונות פרטיים שמיועדים לאנשים פרטיים שמכניסים משכורת כשכירים. עוסקים עצמאיים נמצאים בנקודת ביניים מעט שונה, ועבורם נתפר פתרון שמתאים בדיוק לצרכיהם: פתיחת חשבון עסקי שמיועד לעוסקים עצמאיים. חשבון זה שונה מחשבון אישי בכך שהוא מאפשר לעסק להתנהל כלכלית בנפרד מהעוסק עצמו, ולבצע פעילות עסקית מבלי להכביד על החשבון הפרטי. מאידך, חשוב לדעת שלא מדובר בחשבון בנק עסקי עם מחזור מאוד גבוה (ניתן לברר בבנק את הנתונים) - כאן כבר נדרש חשבון עסק.
למה כדאי לפתוח חשבון עסקי לעצמאים?
עצמאים צריכים לפתוח חשבון עסקי נפרד מהחשבון הפרטי שלהם, במיוחד כשהעסק העצמאי שלהם הופך למקור ההכנסה העיקרי שלהם ומתרחב עם השנים. זאת ממספר סיבות:
הפרדה בין ההכנסות הפרטיות והעסק: מחזור הכנסות והוצאות של עסק הוא שונה מזה של אדם פרטי, גם אם העסק כולו הוא הלכה למעשה אדם פרטי אחד. עסק עצמאי צריך להוציא הוצאות משמעותיות יותר, ובמקרים רבים גם להכניס הרבה יותר כסף - והדבר יכול להכביד על מסגרת החשבון, העמלות והריביות של חשבונות פרטיים. ההפרדה הזאת יוצרת מעין שכבת הגנה על האדם הפרטי מאחורי העסק - בדומה להבדל המשפטי בין עסק לאדם פרטי.
ניהול כספים מיטבי: ניהול כספים של עסק הוא כאמור מורכב יותר מניהול של כספים אישיים. זה נכון גם בשל הסכומים עצמם, אבל גם בשל הדרישות מניהול הכספים הזה מבחינת רשויות המס והבירוקרטיה. על מנת להפוך את ניהול הכספים העסקי לקל יותר, ולעמוד בדרישות רשות המיסים במלואן, חשבון בנק עסקי לעוסק עצמאי הוא פתרון מצוין.
הלוואות ואשראי: לעיתים, עסקים עצמאיים זקוקים לפתרונות כמו הלוואה* או מתן אשראי* בנקאי גדול מזה של האדם הפרטי. בעת פתיחת חשבון עסקי לעוסקים עצמאיים, התנאים בהם ניתן לקבל פתרונות אלה יכולים להיות טובים יותר ונוחים יותר, וזה עשוי להיות משמעותי מאוד במציאות הכלכלית של עסק.
בהקשר זה חשוב לדעת שיש בנקים הכוללים בין ההטבות שלהם לפתיחת חשבון הלוואה ללא ריבית, לא רק לשכירים אלא גם לעוסקים מורשים. לפיכך, מומלץ שתבדקו היכן תוכלו לקבל כעצמאיים הלוואה ללא ריבית בפתיחת החשבון.
מהם השלבים בתהליך פתיחת החשבון העסקי לעוסק עצמאי?
אם החלטתם לפתוח חשבון עסקי לעוסק עצמאי, ישנם כמה צעדים שצריך לעשות.
בתור התחלה, משום שמדובר במעמד ייחודי מבחינה בנקאית, מומלץ מאוד לפנות לבנק שלכם (או לבנק אחר בו תרצו לפתוח את החשבון) ולהבין מה נדרש ומהם התנאים להם אתם זכאים. סביר להניח שתצטרכו לספק אי אלו מסמכים שיאפשרו לכם לקבל את תנאי החשבון: תעודת עוסק מורשה, אישורי ניהול חשבון, אישורים על מחזור כספי שנע בסכום הרלוונטי לחשבון זה מבחינת הבנק ועוד. לאחר שתמציאו את המסמכים הרלוונטיים, תוכלו לקבל הצעה מתאימה לתנאי חשבון עסקי עבור עוסקים עצמאיים, ולפתוח חשבון לעסק שלכם. עם ניהול נכון של החשבון הזה, ושל העסק ככלל, תוכלו ליהנות מכל ההטבות הרלוונטיות שהוא מביא - וכך אולי לסייע לעסק להצליח, עם תנאי בסיס יום יומיים טובים יותר.
פרסום זה נועד למטרות שיווקיות בלבד, ואין בו משום יעוץ ו/או הזמנה לבצע רכישה כלשהי ו/או משום תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
* פרסום זה אינו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן ההלוואה. אי עמידה בפרעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. העמדת ההלוואה, סכומה ותנאיה (כולל בטחונות) כפופים לקריטריונים הנהוגים בבנק לאומי ולשיקול דעתו. לאומי רשאי לשנות או לבטל את תנאי ההלוואה בכל עת וללא הודעה מוקדמת.