
צילום: shutterstock
הכל על זכויות יוצרים- תמונות ופונטים
זכויות יוצרים של תמונות ופונטים
האינטרנט נראה כמו זירה פרוצה שניתן להעתיק בה הכול מהכול. יש מיליוני תמונות ברשת, תכנים, עיצובים ופונטים שונים, ומה כבר יכול לקרות מהעתקה או שימוש אסור ביצירה של מישהו אחר... אבל האמת היא שחוק זכויות יוצרים הוא די ברור ולא מתפשר, וכל הפרה כזו יכולה לגרור עימה קנס כבד. אז אם חשבתם עצמכם רק "להשאיל" תמונה שמישהו אחר צילם בלי לבקש את האישור שלו לכך... כדאי שתחשבו שוב. מה אומר החוק חוק זכויות יוצרים מתייחס לכל יצירה באשר היא, בין אם היא פיזית או וירטואלית. החוק בא להגן על יצירות וביטויים ולמנוע את השימוש בהם ללא אישור היוצר, וקובע שכל יצירה היא קניין רוחני. לעניינינו, יצירה יכולה להיות גם עיצוב גרפי מסוים, תמונה שצולמה, פונט או כל דבר אחר, שהיוצר שלהם דאג להוכיח שזו היצירה שלו. שימוש בתמונה – עשה ואל תעשה
- תמיד תעדיפו מאגר תמונות מוכר ובתשלום. מאגר כזה יציג לכם תמונות איכותיות ומה גם שהוא יהיה בעלות זניחה יחסית. כך אתם יודעים בוודאות שאתם לא עושים שימוש לא חוקי ביצירה של מישהו אחר.
- אם יש לכם אפשרות להעניק קרדיט לצלם תעשו את זה. לא תמיד זה אפשרי אבל זה יכסה אתכם מתביעות עתידיות על שימוש ללא רשות ביצירה כלשהיא.
- תבקשו רשות – לעיתים זה כה קל ופשוט, כל מה שצריך הוא לבקש את רשותו של הצלם לעשות שימוש (במידה כמובן שיש אפשרות לפנות אליו) בצילומים שלו, ואתם צריכים את זה כתוב אחרת לא תוכלו להוכיח שהוא אישר לכם במידה והוא החליט לתבוע אתכם. אם יש מושאי צילום בתמונה תבקשו גם את רשותם.
- מאגרים חינמיים – מאגרי תמונות חינמיים יש לא מעט, אך צריך להיזהר איתם מאוד. רובינו נוטים לסמן ב – V אישור קריאה של נהלים או של רישיונות, ובפועל אנחנו לא באמת קוראים אותם. במאגרי התמונות החינמיים כדאי מאוד לקרוא את הרישיונות לפני החתימה הווירטואלית, וחשוב כמובן להקפיד על קיום התנאים הללו