פטריית הקנדידה ואלרגיות מזון

 | 
telegram

רבות נכתב בשנים אחרונות על אוכלוסיית חיידקי המעיים והשפעתם המכרעת על בריאות האדם. אנחנו מאכלסים בגופינו פי 10 חיידקים מאשר תאי גוף. מדובר על מספרים עצומים של מיקרו אורגניזמים שלהם השפעה מכרעת על הבריאות ועל איכות החיים שלנו.

מחקרים עצומים מבוצעים  לאחרונה בעולם, ובממסד הרפואי בארץ. מחקרים ועבודות אלו חוזרים ומצביעים על כך שתגובת הגוף והמעי לסוגי המזון השונים תלויה לחלוטין במגוון חיידקי המעיים ובתגובתם למזון. מכך ניתן להסיק שמרבית המצבים המוגדרים כאלרגיה למזון, כמו לקטוז ואפילו צליאק עשויים להיות הפיכים, והם תלויים באופן מוחלט במגוון חיידקי המעיים.
תינוקות ומבוגרים רבים מאובחנים בשלב זה או אחר באופן "פתאומי" כאילו פיתחו אלרגיה למזון זה או אחר. בדיקת האלרגיה מבוצעת בדרכים שונות, כגון בדיקת שיער, טסטים על העור, ביופסיה ובדיקת דם. תוצאות בדיקות אלו מוטעות מיסודן מכיוון שהן מתעלמות לחלוטין ממצב וממגוון אוכלוסיית חיידקי המעיים.
מה היא אוכלוסיית חיידקים תקינה?
המעיים שלנו באופן טבעה מרגע לידתנו מאכלסות מגוון רחב מאוד של פתוגניים, חלקם חיוביים, חלקם פחות. החיידקים הטובים הינם ממשפחת האצידופילוס והביפידום תפקידם שלאלה, הוא להשתתף בהליכי העיכול והחיסון המבוצעים במעי הדק .הרעים שייכים לקבוצה של פטריות, וירוסים, תולעים ופרזיטים, המפורסמים והידועים הם פטריית קנדידה או הליקובקטר  פילורי, סלמנולה, חיידקי כולי, תולעי מעיים, אמבות  קלוסטרדיום ועוד.
המצאות מאסיבית של בקטריות שליליות יוצרת תגובה חיסונית דמוית אלרגיה המעוותת את תוצאות הבדיקה, מערכת החיסון שלנו מזהה גורמים עוינים במערכת העיכול ומשחררת נוגדנים ,כדי לקטול אותם, נוגדנים אלו, יוצרים מצג שווא של אלרגיה וגורמים לממסד הרפואי לתת הנחיות לא נכונות בנושא התפריט היומי והטיפול התרופתי.
ילדים, ילדות ומתבגרים רבים מאובחנים כחולי צליאק, זה הפך למעין אופנה בחברה המודרנית, וחבל. מרביתם בעזרת אבחון מדויק וטיפול המחטא את מערכת היכול מהפתוגניים השליליים  ובמקביל השתלה של זני החיידקים החיוביים היו יכולים להגיע למצב אופטימלי שבו יוכלו לעכל את כל סוגי המזון.
פתוגניים שליליים המאכלסים את חלל המעי משחררים רעלנים רבים, הפוגעים במערכות הגוף השונות, כמו מפרקים, מערכת העצבים, תופעות עיכול, עייפות, נפיחות בגוף ועוד.
קיים קושי לקשר את הסימפטומים האלו עם האורחים במערכת העיכול ולכן חשוב לפני כל טיפול לעבור אבחון מקיף ותשאול רחב, המקשר בין מערכות הגוף השונות.
האם גם את/ה או מי מבני משפחתך מגדילה של פתוגניים שליליים
*האם יש שקיקה בלתי נשלטת למתוק או פחמימות
*האם קיימת חוסר נוחות קבועה במערכת העיכול, גזים *נפיחות, צרבות או כאבי בטן
*האם יש תחושה של נפיחות וכבדות המלווה אתכם לאורך היום?
*האם יש עליה במשקל שאינה קשורה לשינוי בהרגלי התזונה?
*האם אתם חשים עייפות ולג ותלעיטים כבר משעות הבוקר? שינויים לא מוסברים במצב הרוח.?
*האם מתרחשות פריחות עור שונות, אקזמה, אסטמה של העור ואפילו פסוריאזיס?
*האם יש תחושה לא נעימה באיבר המין? הפרשות, צריבה, כאבים בזמן המגע המיני?
במידה ואתם סובלים משלושה סימנים ומעלה, יש סיבה טובה לחשוד שאתם מארחים בגופכם פתוגן שלילי, מעל הרמה הסבירה, וכדאי לטפל בהקדם.
מדוע יש לטפל בבעיה זו?
מעבר לפגיעה הקשה באיכות החיים, המצאות מאסיבית של פתוגניים שליליים פוגעת בתפקוד המערכת החיסונית, ומשבשת את פעילותה.
בחלק מהמקרים זה יגרום לתופעות דמויות אלרגיה ועם הזמן לתהליך אוטואימוני (תהליך שבו מערכת החיסון במערכות הגוף עצמן)
במקרים אחרים ההתשה של מערכת החיסון יוצרת תהליכים דלקתיים כרוניים העלולים להתפתח למחלות כרוניות ואף לגידולים סרטניים.
בכל זיהום המתקיים בגוף, אם מקורו בווירוס, חיידק או פטרייה, יש לטפל מוקדם ככל האפשר. אין לקבל את הסימפטומים כגזרת גורל ולסבול. אפשר לאבחן ולטפל בדרכים טבעיות, ללא תופעות לואי מיותרות.
התהליך הטיפולי, כולל שינוי תזונתי מקיף, חיזוק המערכת החיסונית, השתלה של חיידקי מעיים חיוביים, הוא נמשך כשלושה חודשים ונדרשת בו התמדה ומשמעת עצמית גבוהה.
ד"ר אתי נחשון ph.D
נטורופטית

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות