ד"ר יצחק מאייר חשוב לדעת

 | 
telegram

מה הם ניתוחי אף? למי הם מיועדים? מה הוא ההליך הניתוחי המיושם במסגרת ניתוחי אף ומה הם הסיכונים הנלווים להליך? כל מה שחשוב לדעת על ניתוחי אף בכתבה שלפניכם.

מספר מילים על מבנה האף
האף, איבר ההרחה בקרב בני האדם, ממוקם במרכז הפנים, וכפועל יוצא מכך, הוא האיבר הבולט ביותר בפנינו. האף בנוי מסחוס המכוסה בשכבת עור והוא מכיל בתוכו את הנחיריים המחולקים לשני מדורים באמצעות מחיצת האף. אף חריג בגודלו או בצורתו המקובלת, ניתן לתיקון באמצעות ניתוחים פלסטיים המכונים ניתוחי אף. ניתוחים אלו נועדו לטפל במספר פגמים מולדים הכוללים בין היתר: גבנון, אף מאורך, אף רחב בבסיסו ובקצהו, נחיריים רחבים, אף שמוט הפונה לכיוון השפה ועוד. על מנת לדעת יותר על ניתוחי האף, קיימנו ראיון מעמיק בנושא עם ד"ר יצחק מאייר, מומחה לניתוחים פלסטיים, המתמחה בין היתר בניתוחי אף מורכבים. 

למי ניתוחי האף מיועדים?
"ניתוחי אף מיועדים לבעלי פגמים כאלו ואחרים במבנה האף. ברוב המקרים, ההליך הניתוחי מיועד רק לאחר סיום תהליך הצמיחה הטבעי של האף, כאשר אצל נשים הגיל הכרונולוגי לניתוחי אף הינו 16 ואילו אצל גברים הגיל הכרונולוגי לניתוחי אף הינו 17"

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כיצד מבוצעים ניתוחי האף?
"ניתוחי האף מיושמים תחת הרדמה מקומית או מלאה, והם מבוצעים בשתי שיטות עיקריות הנקבעות בהתאם לסוג הפגם אותו נדרש ההליך הניתוחי לתקן במבנה האף. במקרים בהם קיים צורך בתיקון קצה האף או במקרים בהם המנותח נזקק להשתלת סחוס לצורך תיקון הפגם, השיטה הניתוחית מיושמת באמצעות חתך קטן בבסיס האף שמעל השפה, וזאת לצרכי חשיפה מלאה של שלד האף במהלך הניתוח. במקרים אלו עלולה להיווצר צלקת קטנה המופיעה באזור החתך, כאשר גודל הצלקת נקבע בעיקר בהתאם למיומנותו של הרופא המנתח. בכל יתר המקרים, ניתוחי האף מיושמים באמצעות חתכים מוסווים בתוך הנחיריים, וזאת על מנת להעלים באופן מוחלט את הצלקת", אתם מוזמנים לאתר הבית של ד"ר יצחק מאייר לקבלת מידע נרחב או התקשרו: 1700-70-7094

מה הוא משך הניתוח?
"ניתוחי אף פשוטים אורכים בין שעה לשעתיים ואילו ניתוחי אף מורכבים יותר אורכים בממוצע בין שעתיים לשלוש. בשני המקרים, ישנה המלצה לאשפוז המנותח לאחר ההליך הניתוחי, וזאת לצרכי השגחה בלבד".

מה הוא משך זמן ההחלמה מהניתוח?
"במהלך ההליך הניתוחי מונחות על האף תחבושות אותן מסירים רק לאחר שבוע ימים ביום הניתוח. בפרק זמן זה, מומלץ להימנע ככל הניתן מקינוח האף והרכבת משקפיים. לאחר שבוע מוסרת התחבושת מהאף וניתן לראות בבירור את תוצאות ההליך הניתוחי".

האם ישנן הנחיות נוספות למנותחי אף לאחר הניתוח?
"מנותחי אף נדרשים להימנע ככל הניתן מחשיפה ממושכת לשמש, וזאת למשך תקופה של שלושה עד ארבעה חודשים מיום הניתוח. בפרק זמן זה מומלץ גם להימנע מקינוח האף והרכבת משקפיים מכל סוג, ראייה, משקפי שמש, משקפי הגנה וכדומה".

מה הן תופעות הלוואי הנלוות להליך ניתוחי האף?
תופעת הלוואי הנפוצה ביותר קשורה לתחבושת המונחת על אפו של המנותח למשך שבוע ימים ביום הניתוח. במהלך ימים אלו, ובעיקר בימים הראשונים שלאחר הניתוח, המנותח עלול לחשוב תחושת כאב באזור האף ולסבול מנפיחות ואף קשיי נשימה. תופעות אלו חולפות ברוב המקרים תוך מספר ימים. חלק קטן מהמנותחים עלולים לסבול גם משטפי דם בעיניים במשך אותם ימים. עם הסרת התחבושת, תופעות לוואי אלו חולפות ברוב המקרים כלא היו".

האם עלולים להיווצר סיבוכים כתוצאה מניתוחי אף וכיצד ניתן להימנע מהם?
"ניתוחי אף עלולים להוביל לסיבוכים כגון: דימום בהיקפים גדולים וזיהומים. סיבוכים אלו אומנם נדירים אך בכדי להימנע מהם באופן מוחלט, מומלץ לבצע את ניתוחי האף אך ורק אצל מנתחים פלסטיים בעלי ניסיון עשיר בתחום ניתוחי האף".

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות