נידוף זיעה זו רק ההתחלה
כאשר חושבים על ביגוד ספורט, נכון הדבר הראשון שעולה לראש זה המונח "נידוף זיעה"? וכאשר אתם חושבים על נידוף זיעה, צירוף המילים הראשון שעולה לראש הוא דריי-פיט. זה לא במקרה, והרבה טועים לחשוב שדריי-פיט זו הטכנולוגיה לבדים שמנדפים זיעה.
הרשו לי להפתיע ולספר שדריי-פיט זהו סך הכול שם שיווקי שהומצא על-ידי נייקי על מנת למתג את הבדים שלהם אשר כוללים טכנולוגיה לנידוף זיעה. כיום כמעט כל חברה לביגוד ספורט משתמשת בטכנולוגיה זו וממתגת את בדיה בשמות שונים.
האמת היא שלא ידוע בדיוק מי המציא את הטכנולוגיה, אך הסברה היא שחברת הענק דו-פונט ,(DU-PONT) אשר בשנת 1986 רשמה על כך פטנט תחת השם COOLMAX, היא זו אשר המציאה את טכנולוגיית נידוף הזיעה.
בשנים האחרונות, עם כניסתם של טכנולוגיות חדשות לתחום הבדים של בגדי ספורט, נידוף הזיעה הפך לסטנדרט בסיסי ונפוץ. אם תרצו, ממש כמו שכריות אוויר הפכו לסטנדרט בטיחותי בסיסי במכוניות.
טכנולוגיה חדישה וחשובה הינה בד בעל ארבעה כיווני מתיחה. במהלך אימון גופני אנו זזים ונמתחים לכיוונים שונים, חשוב שביגוד הספורט יתמוך בחופש פעולה של הגוף וביכולת לנוע בחופשיות. כאשר הבד הוא בעל טכנולוגיית ארבעה כיווני מתיחה אנו יכולים לזוז בחופשיות והבד פשוט נמתח יחד עם הגוף.
טכנולוגיה נוספת קשורה דווקא לריח. במהלך אימון גופני אנו מזיעים וכתוצאה מכך מופרשים בקטריות אשר נתפסות על הבגד ומפרישות ריחות לא נעימים, זהו למעשה ריח הזיעה. לאחרונה פותחו טכנולוגיות המונעות ריחות אלו ומאפשרות לבגד להעניק תחושה נעימה ורעננה גם לאחר אימון אינטנסיבי. דוגמא לכך היא טכנולוגיית DEO של חברת ביגוד הספורט אונליין DNA-ZONE, אשר במסגרת ייצור הבדים שלה מוסיפה לבד חומר אנטי-בקטריאלי המונע מהבקטריות להיקשר לבדים ובכך מונע היווצרות ריחות לא נעימים בזמן האימון.
מאפיין נוסף וחשוב לא פחות הוא עניין השקיפות של הבד, עניין הרלוונטי בעיקר בביגוד ספורט לנשים. כמעט כל אישה מכירה את התחושה הלא נעימה כאשר בעת תרגילי אימון שונים הדורשים התכופפות ומתיחה, הבדים הופכים לשקופים כאשר הם נמתחים. הבעיה הזו קיימת בעיקר באזור הישבן. חשוב לדעת שאין צורך להתפשר, כאשר ביגוד ספורט עשוי מבדים איכותיים בטכנולוגיות עדכניות, אין סיבה שהבגד יהיה שקוף גם במצבי מתיחה קיצוניים ביותר.
עכשיו בפעם הבאה שאתם מחפשים לעצמכם ביגוד ספורט, זכרו שנידוף זיעה זה לא הכול ורצוי לוודא ולשאול עוד כמה שאלות בנוסף לשאלה הנצחית – "האם זה דריי-פיט?"
למידע נוסף בקרו באתר DNA-ZONE