shopping
צילום: pexels

קנייה חכמה באינטרנט תחסוך לכם כסף ותעזור להתמודד עם יוקר המחיה. אבל איך עושים זאת נכון ומה ההבדל בין קניות מאתרים בארץ ובחו"ל? הנה כל הטיפים הכי חשובים

תוכן בחסות |
נושאים בכתבה אינטרנט קניות

לפי מחקר של איביי שפורסם בינואר 2017 על ידי איגוד האינטרנט, הישראלי הממוצע מבצע 3 קניות אונליין בחודש. ישראלים מעדיפים להיכנס לאתרי אינטרנט מאשר להגיע לקניון ו-70% מהם מדווחים שהם קונים יותר מאשר בעבר. מעל 50% מהישראלים קונים באינטרנט לפחות כמה פעמים בחודש והישראלי הממוצע עושה זאת 36 פעמים בשנה, לעומת האנגלים שמסתפקים ב-32 פעמים והאוסטרלים שמגיעים ל-29 פעמים בלבד.

המניע העיקרי לקניות של ישראלים באינטרנט הוא כמובן המחיר. 57% ציינו שהם נכנסים לאינטרנט כדי לחסוך בהוצאות, 40% עושים זאת בגלל הזמינות והנוחות ועוד 28% בגלל המגוון והאופציות. כמו כן, הסקר לעיל גילה שכ-75% מהישראלים חושבים שקניות באינטרנט יכולות לעזור להם להתמודד עם יוקר המחיה. השאלה המתבקשת היא האם זה נכון, ואם כן – איך עושים זאת בצורה נכונה.

התחום של קניות באינטרנט רחב ומסובך מכפי שנהוג לחשוב. כמו בעולם האמיתי, גם במרחב הוירטואלי לא בכל חנות מציעים ללקוח את העסקה המשתלמת ביותר. אנשים שרוצים לקנות באינטנרנט לא יכולים להרשות לעצמם להסתפק בגלישה לאתרים בלבד. הם צריכים להיכנס לעובי הקורה, לבצע השוואת מחירים ולהיעזר בכלים הטכנולוגיים שעומדים לרשותם כדי לוודא שמדובר בעסקה משתלמת.

מה ההבדל בין קניות מאתרים בארץ ובחו"ל? קודם כל, יש להפריד בין קניות באינטרנט של מוצרים מהארץ ומחו"ל. בקניות של מוצרים מחו"ל צריך לבדוק את זמני האספקה ואת המשמעות מבחינת מכס. אפשר להיכנס לאתר המכס כדי לברר מה העלות המשוערת לפי סוג הפריט, הגודל, המשקל ומחיר החבילה. במקביל, ניתן להיעזר במידע שמפורסם על ידי דואר ישראל ולהיערך לתקופות עומס. יש לקחת בחשבון שבתקופות של סיילים ומבצעים צפוי עומס משמעותי על סניפי הדואר, מה שמעכב את קבלת החבילות ועלול להוריד לטמיון את הניסיון לחסוך בהוצאות.

עוד פקטור שעלול להשפיע על האטרקטיביות של קניות מוצרים באינטרנט מחו"ל הוא דמי המשלוח. יש לבדוק את טווח המחירים לפני ואחרי דמי המשלוח, לוודא שהחברה שולחת את המוצרים לארץ ולבדוק האם האתר מגן על הקונים במקרה שבו החבילה לא מגיעה. חלק מהאתרים מציעים משלוח חינם לרחבי העולם בתאריכים מסוימים, ומי שיכול להרשות לעצמו לחכות יכול להכין את הסל מבעוד מועד ולבצע את הרכישה רק ברגע המתאים.

בקניות של מוצרים מהארץ הדגש הוא על רמת אבטחה גבוהה. רצוי לתת עדיפות לאתר אינטרנט שמאפשר רכישה מאובטחת וללא צורך במסירת פרטים לא רצויים. כדאי לבדוק מי עומד מאחורי האתר ומהן אפשרויות התשלום. מומלץ תמיד למסור פרטים של חשבון פייפאל ולא של חשבון אשראי, לוודא שכתובת האתר מתחילה ב-HTTPS ולא HTTP ובמידת הצורך להשאיר פנייה כדי ליצור קשר עם מענה אנושי.

כל מוצר וכללי הרכישה שלו אפשר לקנות הכל באינטרנט אבל לכל מוצר יש כללים אחרים. רכישת פריטי לבוש ואופנה למשל מתבצעת בצורה שונה מאשר אביזרים למחשב, גאדג'טים ומכשירי חשמל. בקניות של בגדים באינטרנט מומלץ להיעזר בטבלת המידות הקיימות בכל פריט ולרכוש את הבגד רק לפי הטבלה. הטעות הנפוצה היא לחפש את המידה כפי שמופיעה בחנויות בארץ, בעוד ברשתות האופנה הגדולות ההתייחסות למידות היא גנרית וכללית בלבד.

במקביל, קנייה של בגדים באינטרנט יכולה להיות משתלמת וחסכונית רק אם מחפשים את הפריטים הייחודיים ולא מתפתים למחיר הכי זול. אפשר לקרוא חוות דעת על המוכר ועל הפריטים, להשתמש בהמלצות של חברים ובני משפחה ולשאוב השראה מקטלוג קיים של עיצובים ודוגמאות.

היתרון של קניות באתרי אופנה הוא אפשרות חיתוך לפי המון קריטריונים. אפשר לבחור לחפש בגדים מסוימים לפי גובה, משקל, גיל, צבע סגנון, מותג ומחיר. השילוב בין הקריטריונים אמור לחסוך זמן יקר ולסייע לאחר מכן גם בהשוואת מחירים. כדאי לדייק את החיפוש אחר פריטים מסוימים ולהשתמש בתמונות כדי להתרשם מהם.

ברכישת מוצרי ואביזרי חשמל חשוב לבדוק את הנחיות הבטיחות. לא כל המכשירים יעברו בהצלחה במכס וחלקם כלל לא מתאימים לתשתית החשמל בארץ. הטיפ הוא לקרוא את הנחיות היצרן, להשתמש במידת הצורך בשירותי תרגום ולהגיע לחנויות כדי לראות את המוצרים מקרוב. אפשר גם לתת עדיפות לקניית מוצרי חשמל מאתרים ישראליים וכך לחסוך חלק גדול מהסיכון.

איך משווים מחירים באינטרנט? השוואת מחירים היא הדרך היחידה לחסוך בהוצאות במהלך קניות באינטרנט. את השוואת המחירים מבצעים אחרי שמחליטים באיזה מוצרים להתמקד, על מה לוותר ומה להזמין. יש לבדוק את המחיר הסופי של המוצר יחד עם דמי המשלוח ובמקרים מסוימים גם את המע"מ שיוסיפו לכם במכס. השוואת מחירים נכונה אמנם דורשת מיומנות, אך היא שווה את ההשקעה. סביר להניח שעם הזמן תלמדו כיצד לבצע את ההשוואה בצורה יעילה יותר ותוכלו לערוך את הקניות בלי להתאמץ.

חוץ מזה, כדאי לרכז כמה שיותר רכישות באינטרנט תחת קורת גג אחת. קניה באותו אתר עוזרת לעקוב אחר זמני המשלוח ולהימנע מתשלומים מיותרים. קניות באינטרנט בלאסטפרייס למשל מתאימות לאנשים פרטיים ולעסקים. באתר האינטרנט של לאסטפרייס ניתן לרכוש מוצרי חשמל ומוצרי צריכה שונים, ליהנות מזמינות גבוהה של עשרות אלפי מוצרים במרכזים לוגיסטיים קרובים ולקבל התחייבות למחיר הטוב ביותר.

לסיכום, האפשרויות שגלומות בקניות באינטרנט קורצות למי שרוצה לחסוך בהוצאות אך הן גם דורשות היערכות מוקדמת. כדאי להקפיד על תהליך נכון של רכישה מקוונת ולא להתפתות רק למחירים נמוכים. יש לבדוק היטב את מאפייני המוצר, מדיניות המשלוחים והמגבלות. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה