
איך לקום בבוקר - גם אם אתם לא אנשים של בוקר
לא רק אנשים של בוקר יכולים להרוויח יום עבודה מלא ולהימנע מעמידה בפקקים. רוצים לדעת איך לקום בקלות? הנה כמה טיפים שמתאימים לגברים ונשים בכל הגילאים
הבחנה בין "אנשים של בוקר" לבין כל שאר העולם היא לא רק פרי דמיונכם הפרוע, אבל מצד שני היא גם לא גזירה משמיים. לפי פסיכולוגים ואנשי מקצוע, קיים קשר בין מצב רגשי, נפשי או פסיכולוגי לבין יכולתו של אדם להתעורר לעבודה. לא פלא שבמקרי משבר אישיים או מקצועיים אנחנו חווים קושי אמיתי לקום מהמיטה, בעוד בתקופות טובות הכל הופך להיות קל יותר.
השאלה היא מה עושים אותם אנשים שמתקשים לקום בבוקר והאם הם צריכים לוותר מלכתחילה על פריבילגיות מסוימות. התשובה לכך מעודדת, כי מסתבר שמי שרוצה להרוויח יום עבודה מלא ולצאת מוקדם כדי לא לעמוד בפקקים רק צריך לבצע מספר התאמות.
ההיבט הפסיכולוגי: מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר? הטיפים לקום רבה יותר בבוקר יכולים להתאים לגברים ונשים בטווח רחב של גילאים. בהיבט הפסיכולוגי של הסוגיה, ההמלצה העקרונית היא דווקא להישאר עם עיניים עצומות במשך שתי דקות ולחייך חיוך מלא. רק לאחר שפוקחים את העיניים אפשר לקום בהדרגה יחד עם הנעת איברי הגוף, להזרים את הדם ולעבור למקלחת או לחדר הרחצה כדי להתרענן באופן פיזי מובהק.
במקביל, התעוררות קלה יותר בבוקר מתחילה כבר בלילה. נסו לישון לפחות 7 שעוות ברצף אבל אל תחשיכו לגמרי את החדר. תנו לאור הטבעי לשטוף את הבוקר שלכם, לדייק את השעון הביולוגי ולעזור לכם להתעורר. בנו לוח זמנים שיקשה עליכם לסטות ממנו, לפחות בימים ראשונים שאחרי השינוי, והגדירו שגרת בוקר קבועה.
במסגרת קביעת לוח הזמנים תוכלו גם להחליט מתי אתם קמים על מנת להקל על הגוף. במהלך הלילה אנחנו עוברים את שלב השינה הקלה, השינה העמוקה ושנת החלום, אך משלב השינה העמוקה הכי קשה להתעורר. כמו כן, שינה מורכבת ממחזור של שעה וחצי והיא משתנה רק במעט מאדם לאדם. המשמעות היא שאפשר לנסות ללכת לישון חצי שעה מוקדם או אפילו מאוחר יותר, לבדוק כיצד השינוי משפיע על היכולת להתעורר בבוקר ולעדכן את לוח הזמנים בהתאם.
איפה אתם הולכים לישון? יש גם טיפים פרקטיים שישפרו את שגרת הבוקר ויעזרו לכם להתעורר. מומלץ למשל להשקיע ברכישת מיטה מתכווננת חשמלית עם אזור ספיגה לכתפיים, תמיכה כפולה לגב התחתון ומשטח רב אזורי כדי לעבור בהדרגה ממצב שכיבה למצב ישיבה. מנוע רב עוצמה של מיטה מתכווננת יעשה עבורכם את רוב העבודה, מה גם שהוא יקל עליכם להירדם במהירות אחרי צפייה בטלוויזיה או קריאת ספר.
חשוב לישון בתנוחה נוחה ומועדפת כדי לשפר את איכות השינה ולהגדיל את הסיכוי להתעורר בבוקר. הימנעו מתזוזות במיטה כי הן רק ירחיקו מכם את השינה, קחו לעצמכם לפחות 10 שניות לפני שאתם עוברים למצב ישיבה ואפשרו לגוף להתרגל לסיטואציה וליום החדש.
גם העיצוב של חדר השינה משפיע על היכולת שלכם להתעורר בבוקר. השאיפה היא מצד אחד להתעורר לחדר שבו אתם מרגישים בטוחים, נינוחים ורגועים, אך מצד שני גם ליצור מצב שבו תעודדו את עצכם לצאת מהמיטה. את זה תוכלו לעשות עם עיצוב מתאים של חדר השינה ועם שמירה על סדר וארגון. הפכו את חדר השינה למקום פונקציונאלי בלבד והשתמשו בו רק בשביל לנוח ולצבור כוחות להתעוררות ולמה שיגיע אחריה.