אסטרטגיית קידום אתרים – איך מתחילים?

תוכן בחסות |

אחד מן המאפיינים הייחודיים של תחום קידום האתרים הוא השיתוף של שיטות קידום אתרים, לרבות רעיונות, ידע וניסיון, בין מקדמי אתרים שונים. השיתוף יוצר תועלת הדדית שמאפשרת לכל אחד ללמוד מניסיונם של אחרים ולפתח אסטרטגיה משלו. לכן כדאי לקחת בחשבון שכל אסטרטגיית קידום אתרים צריכה לכלול חמישה דברים:

1. מפת דרכים התחילו בשרטוט של מפה המתארת את כל בניית האסטרטגיה החל מן השלב הראשון ואילך: קחו דף נייר, כתבו במרכזו "אסטרטגיה" והקיפו אותה בעיגול. כעת הוציאו מן העיגול הזה קוים, כמעין "שמש", אשר יובילו לתתי נושאים רלוונטיים – למשל, "מטרות", "מסמכים רלוונטיים", "אנשי צוות" וכדומה. המשיכו ופרקו כל תת נושא לתתי נושאים משלו, כאשר בכל חלוקה כזו אתם מתמקדים בקטגוריות יותר ויותר ספציפיות ומגיעים בסופו של דבר למשימות מוגדרות היטב. המפה הזו איננה המחשה של האסטרטגיה הסופית שלכם, ולא אמורה לסייע לכם להציג את האסטרטגיה בפני לקוחות, שותפים או אחרים. המטרה של המפה היא לעזור לכם לחשוב, לתעל את הריכוז, להעלות רעיונות ולקשר ביניהם על מנת לראות את התמונה הכוללת. היתרון החשוב ביותר של המפה הזו הוא היכולת לראות את כל הפרטים במקום אחר ובאופן שאיננו לינארי, ולכן זהו הצעד הבסיסי, הראשון והחשוב ביותר בדרך לבניית אסטרטגיית קידום אתרים מנצחת.

2. ייצוג ויזואלי לאחר שהאסטרטגיה לובשת צורה, אתם זקוקים למסמך מעמיק ומקצועי יותר; כזה שיציג את כל המטרות והמשימות שבמפת הדרכים שלכם, אבל באופן שבו יהיה קל ללקוחות או לאנשי הצוות שלכם להבין, להתמצא, לנווט ובמקרה הצורך לערוך ולעדכן (למשל במקרים של משימות שכבר בוצעו והושלמו). לשם כך ניתן להשתמש בתוכנות שונות, כגוןGoogle Sheets  או כל אפשרות אחרת – העיקר להפוך את מפת הדרכים למסמך שכל מי שמעיין בו יוכל להבין בן רגע מה משמעותו וכיצד לקבל החלטות לגביו. למשל, חשוב מאוד להבהיר:

  • איזו משימה משוייכת למי
  • אילו משימות צריכות להתבצע לפני אחרות
  • מהו הסטטוס של כל משימה: בתהליך, בתכנון, בוצעה וכו'
3. הבנה עמוקה של החברה בין אם קידום האתרים מתבצע בחברה שלכם או בחברה חיצונית, עליכם להכיר את החברה הזו היטב: אילו יתרונות שלה ניתן למנף, אילו שיטות עובדות היטב לטובת זהות המותג, מהם המכשולים הצפויים בדרך וכדומה. בררו מהו היתרון היחסי של החברה, מה שונה בה מחברות אחרות. מהו החזון שלה, מה נקודות החוזק והחולשה שלה. ככל שתכירו טוב יותר את החברה שעושה את קידום האתרים – גם אם זו החברה שלכם! האם אתם באמת יודעים את התשובות לכל השאלות הללו כשאתם בעלי החברה? – כך גדל הסיכוי שהאסטרטגיה המדוברת תגיע לתוצאות המצופות. 4. הבנה עמוקה של קהל היעד לא מספיק לדעת אילו מילות חיפוש נוהגים לכתוב הגולשים המשתייכים לקהל היעד שלכם. חשוב להכיר אותו הרבה יותר לעומק – למשל באמצעות תקשורת ישירה עם לקוחות קיימים, ביצוע סקרים וניתוחי שוק, הצטרפות למקומות ברשת שבהם יכולים להיות לקוחות פוטנציאליים ועוד. למשל, האם הלקוחות הפוטנציאליים שלכם הם צרכני קצה או עסקים? מהי רמת הידע שלהם בתחום או בתחומים משיקים? עד כמה הם פתוחים לשינויים או לאפשרות של בניית אתר חדש, להצעות, לטעויות?

5. הגדרה מדויקת של המטרות אסטרטגיה מטרתה השגת מטרות בכדי להשפיע על חברה, הכיוון שלה והעתיד שלה, תוך השפעה על הדרך שבה היא מתפקדת. הפרמטרים שמגדירים את המטרות צריכים לשקף זאת: למשל, המשמעות יכולה להיות בניית קישורים או סמכות ברשת, ולחלופין דירוג בתוצאות החיפוש או תנועה אורגנית של גולשים לאתר. על מנת שניתן יהיה להגיע למטרה, עליה להיות מוגדרת היטב. הכוונה היא לא רק למדדי ביצוע רלוונטיים לכל מטרה, אלא גם, בין היתר, על ידי פרמטרים של זמן וכסף. לאחר מכן יש להתחיל ליישם פעולות על מנת להגיע אל המטרות הללו, אולם חשוב שלא להתמקד יתר על המידה במטרות מסוימות תוך כדי איבוד קשר עם התמונה הכללית. כלומר, חשוב לבצע פעולות לאורך הדרך, אבל מבלי לאבד את הדרך עצמה. לכן, האסטרטגיה הטובה ביותר לקידום אתר היא הצבת מטרות, חתירה אליהן, מדידת האפקטיביות של האסטרטגיה ושינויה בהתאם תוך כדי תנועה.

המאמר באדיבות seolinks.co.il

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה