בניית אתרי תדמית בוורדפרס לעסקים - הדרך הנכונה לבנות אתר

תוכן בחסות |

אתר אינטרנט תדמיתי של ימינו הוא כרטיס הביקור של כל בעל עסק. אז נכון, יש עדיין בעלי עסקים מהתקופה הפרהיסטורית שמעדיפים לתלות פליירים על לוח המודעות השכונתי או לחלק עלוני מידע לעוברים והשבים, אך בעלי עסקים אלה הולכים ומתמעטים. כולנו יודעים שלקוח ממוצע המחפש שירות כלשהו באזור מגוריו, פונה תחילה לאתר האינטרנט כדי למצוא את השירות המתאים לו. על כן, בעלי העסקים מתחרים על המקומות הראשונים בגוגל, שכן הלקוחות נוטים להיכנס רק ל-2 או 3 התוצאות הראשונות במנוע החיפוש. לפיכך, על מנת להחזיק את הראש מעל למים, בעלי העסק צריכים להקים אתרים תדמיתיים טובים.

כך תבנו את האתר שלכם אם אתם מעוניינים לבנות אתר תדמיתי מנצח אשר יביא לכם לידים איכותיים, כדאי לתכנן תכנית פעולה ידועה מראש. אחד הדברים הראשונים שכדאי לעשות הוא לבחור את הפלטפורמה שבה תבנו את האתר שלכם. מערכת התוכן וורדפרס, למשל, היא אחת המערכות המומלצות יותר, והיא כוללת יתרונות:

  • יש לה תמיכה מלאה בשפה העברית.
  • היא פועלת על קוד פתוח. כלומר, כל בעל אתר יכול לבצע שינויים באתרו בהתאם לדרישות.
  • מציעה מגוון רחב של תבניות מעוצבות.
  • כוללת תוספים מתקדמים המסייעים בקידום אתרים אורגני.
  • מתעדכנת בכל עת.
  • כוללת קהילה תומכת המסייעת למשתמשים בעת הצורך.
לאחר שהחלטתם כי וורדפרס היא המערכת שאתם עומדים לעבוד עמה, חשוב ליצור תכנית עבודה המחולקת לפי שלבים ברורים לצורך בניית אתרי תדמית בוורדפרס לעסקים. אלה כמה שלבי פעולה עיקריים שאספנו עבורכם מאל"ף ועד תי"ו: שלב א: קונים דומיין הדומיין הוא כתובת האתר שהגולשים מקלידים כדי להגיע אליכם. מומלץ לבחור בשם דומיין קליט המתקשר אל העסק שלכם. לדוגמה, אם עדנה מנהלת חנות בגדים, היא יכולה לקרוא לדומיין שלה edna-clothing. חשוב לזכור ששמות דומיינים קליטים ונפוצים תפוסים בדרך כלל, וכאן המקום להפעיל את כוח הדמיון והיצירתיות ולבחור דומיין מקורי. שלב ב: קונים שטח אחסון לאחר בחירת הדומיין, יש צורך לבחור את שטח האחסון שבו ימוקם האתר שלכם. מומלץ לפנות לחברה איכותיות ומוכרת אשר מספקת גם שירותי אבטחה למניעת פריצות. את הדומיין מחברים לחבילת האחסון. שלב ג: מתקינים את מערכת הוורדפרס מתוך מערכת הניהול של אחסון אתרים וורדפרס (דוגמת Plesk או cPanel), אפשר לבחור באפשרות התקנת וורדפרס. אם מסיבה כלשהי לא ניתן להתקין את וורדפרס מתוך המערכת, תוכלו להוריד את קובץ ההתקנה, להעלות אותו לשרת ולפרוס אותו. במקרה זה יהיה צורך להזין את שם המשתמש והסיסמה של המשתמש הראשי ולבחור את מסד הנתונים הרצוי. שלב ד: מתחילים להכיר את לוח הבקרה של וורדפרס לאחר שנכנסים למערכת הניהול הראשית של וורדפרס, אפשר להתחיל לבנות את האתר. קיימים כמה אלמנטים מרכזיים במערכת שכדאי להכיר:
  • פוסטים – עמודי אינטרנט הדומים לפוסטים בפייסבוק, רק ארוכים יותר.
  • דפים – עמודי האינטרנט שאינם משתנים בתוך האתר דוגמת עמוד אודות, העמוד הראשי או עמוד צור קשר.
  • תפריטים לניווט – מסיים לגולש להתמצא באתרכם ולהגיע למקום הרצוי.
שלב ה: בוחרים את התבניות המתאימה כאמור, וורדפרס מציעה תבניות מגוונות איכותיות. אם יש לכם תקציב מוגבל, תוכלו להשתמש בתבניות וורדפרס בסיסיות לאתרים או לבלוגים. אם אתם מעוניינים להשיג תוצאות טובות יותר, מומלץ לבחור בתבניות בתשלום. בדרך כלל מדובר בתבניות גמישות התורמות לנראות האתר. כמו כן, חשוב שהתבניות יתמכו בשפה העברית ויותאמו לטלפון החכם. לדוגמה, תבנית פלאטסאם היא תבנית בעלת עיצוב מודרני אשר מתאימה בעיקר לאתרים שבהם מותקנת חנות וירטואלית (בעזרת התוסף ווקומרס). פלאטסאם רספונסיבית לטלפונים החכמים, תומכת בכל דפדפן שתבחרו ובאמצעותה אפשר לשלב גם אנימציות CSS לבאנרים. דוגמה לתבנית איכותית נוספת היא ריטיילר. התבנית מתאימה בעיקר לחנות וירטואלית לצורך הצגת תיק עבודות של חברה או עסק השייך לאדם יחיד (מעצב גרפי, אדריכל, צלם מוצרים ועוד). וורדפרס משחררת עדכונים לתבנית זו באופן תמידי, והיא כוללת כותרת לניווט מהיר המקל על ההתמצאות באתר. נוסף על כך, Avada היא תבנית רספונסיבית רב תכליתית המתאימה לכל אתר ולכל מטרה. היא אף מגיעה מוכנה עם 5 "תת תבניות" לבחירה אשר ניתן להתקין אותן בקלות בלחיצה. שלב ו: מתקינים את התוספים תוספי וורדפרס מרחיבים את הפעילות באתרים ומאפשרים לכן לבצע שכלולים. חשוב לבחור את התוספים המתאימים לכם עבור בניית אתרי תדמית בוורדפרס לעסקים. נכון לשנת 2018, אלה כמה מבין התוספים המומלצים הקיימים:
  •  Yoast SEO – אחד התוספים הנפוצים ביותר בקידום אתרים. הוא מבצע אופטימיזציה לעמוד בהתאם לדרישות הקידום של גוגל באמצעות פעולות כמו בדיקת נראות העמוד, בודק את מילות המפתח המובילות, מתאים את הכותרת הראשית לתיאור העמוד ועוד.
  • WP Rocket – תוסף שנועד להאיץ את האתר, בייחוד אם מועלות אליו תמונות רבות. אם אתם חדשים בתחום בניית אתרים, סביר להניח שלא אחת אתם נתקלים בדילמה: מצד אחד אתם מעוניינים להעלות כמה שיותר תמונות וסרטונים כדי למשוך את עינו של הגולש, ומצד שני הקבצים הכבדים מאטים את זמן טעינת האתר. התוסף WP Rocket  מאיץ את מהירות הטעינה של האתר באמצעות שמירת Cache. כך שכאשר הגולש נכנס לאתר בפעם השנייה, התוסף מעלה במהירות את תוצאת החיפוש מתוך הזיכרון.
  • Wordfence – תוסף אבטחת מידע המסייע במקרים של ניסיונות תקיפה. ביכולתו של התוסף לבצע פעולות כמו ניטור פעילויות חשודות באתר או חסימות של משתמשים.
  • TablePress – תוסף לניהול תוכן אשר מאפשר ליצור טבלה ולעצב אותה לפי הצורך. מתאים במיוחד לעסקים המעוניינים להציג נתונים סטטיסטיים באתריהם.
קיימים תוספים שונים שניתן להתקין, אך חשוב להימנע מלהתקין תוספים רבים מדיי. ריבוי תוספים עשוי לגרור התנגשויות ביניהם ולפגוע במהירות הטעינה של האתר. כמו כן, זכרו כי התקנה של תוסף חדש עלולה לפגוע בתפקודו של האתר. לפיכך, רגע לפני ההתקנה מומלץ לבצע גיבוי לאתר כדי שניתן יהיה לשחזר אותו בעת הצורך. לא מוכרחים לעשות זאת לבד התחלתם לבנות אתר תדמיתי לעסק אבל לא מוצאים את הידיים והרגליים? אתם יכולים לעשות זאת גם דרך חברה. כמו Webing המציעה בניית אתר וורדפרס בקליק. תוכלו להתייעץ בכל שאלה ולהתרשם מהתבניות המעוצבות המוצעות לכם. החברה מספקת שירות ותמיכה מלאים בכל עת.  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה