כיצד לשפר את איכות חיינו?
הניסיון לשמור על הבריאות משותף לגברים ונשים בטווח רחב של גילאים. עם זאת, הכניסה לגיל השלישי בהחלט מסמנת נקודת ציון שדורשת התייחסות מיוחדת – ובמאמר הבא נביא כמה טיפים לשיפור באיכות החיים
הדרך לאיכות חיים עוברת בהתאמה של השגרה למצב הבריאותי, לגיל ולדרישות הפיזיולוגיות. על אף שהניסיון לשמור על הבריאות משותף לכולנו, יש בכל זאת כמה הבדלים בין גברים ונשים צעירים ומבוגרים. עם הכניסה לגיל השלישי למשל אנחנו עשויים לגלות שהניסיון לשמור על איכות חיים קשה מכפי שחשבנו, מה גם שהוא דורש שורה ארוכה של צעדים פרקטיים.
למזלם של בני גיל הזהב, יש כיום מגוון פתרונות זמינים לשיפור באיכות חיים. זה מתחיל עם מוצרי ספיגה למבוגרים שנמכרים בחנויות הפארם וברשתות המובילות, ממשיך עם תרופות עם או בלי מרשם רופא וכולל גם חוגים וסדנאות בהתאמה אישית. במקביל, יש מספר טיפים שאותם ניתן לאמץ בשביל להשיג שיפור מיידי באיכות החיים אפילו בלי להתאמץ.
מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר? הגיל השלישי מציין כאמור נקודת זמן שבה אנחנו צריכים לקחת אחריות על החיים שלנו ולהחליט איזה פעולות נבצע כדי לשפר אותם. ראשית, כדאי להתחיל לתרגל מדיטציה ובאופן כללי להגדיר משבצת זמן שבועית לפעילות ספורטיבית. את אופי הפעילות נבחר לפי העדפות אישיות, בהתאם לתחומי העניין ולפי הרקע. כמו כן, אנו יכולים לשלב בין פעילות יחידנית וקבוצתית ולנצל את ההזדמנות לטובת זמן איכות משותף עם בני זוג, משפחה או חברים. הסוד הוא להחליט כבר בבוקר שהיום עושים פעילות גופנית ומאותו רגע והלאה להקדיש את המשך השגרה למטרה. בין לבין נרצה להזין את הגוף בפירות וירקות, לצמצם מאכלים מטוגנים ולהחליף משקאות מסוכרים בשתיית מים. שנית, רצוי לבצע בדיקות רפואיות מקיפות פעם בשנה. מי שמתרגל לבצע בדיקות כאלה יכול לעקוב מקרוב אחר מצבו הרפואי ולזהות בשלב מוקדם התפתחות של מחלות ובעיות. הבדיקות הרפואיות גם מוכרות על ידי קופות החולים וחברות הביטוח, מה גם שבגיל השלישי הן נחשבות לחלק בלתי נפרד מהשגרה.
- מחקר מצא: למה גברים במשרדי הממשלה מרוויחים עד 18% יותר מנשים?
- רק ל-7% מהשכירים במשק יש רכב צמוד, כמה מהם נשים?
רק אתם יודעים מה טוב לכם בסופו של דבר, הניסיון לשפר את איכות החיים מייצג סוגיה סובייקטיבית. זה קורה כי לכל אחד מאתנו העדפות אחרות, ומה שעושה טוב לאנשים מסוימים עלול דווקא לגרום תסכול ועוגמת נפש לאחרים. כאן הטיפ הוא להיעזר בניסיון העבר ולחזור לפעילויות ולשגרה שגרמו לנו להרגיש טוב יותר גם ביום-יום. שיפור באיכות החיים דורש התמדה וכדאי לנסות ליהנות מהדרך ולא רק מהמטרה. כך מכניסים לתוך השגרה הקיימת את ההרגלים המומלצים ומגדילים את הסיכוי להפיק ערך אמיתי גם מגיל הזהב. במידה ומעוניינים לשפר את איכות החיים על רקע בעיות בריאותיות נוספות, לא צריך להתבייש להתייעץ עם רופא ולקבל הכוונה נוספת.