טעויות נפוצות במעבר דירה

תוכן בחסות |

מעבר דירה הוא תהליך ארוך שמגיע לשיאו רק אחרי שפורקים את כל הארגזים והקרטונים. בין לבין, ייתכן וגם אנחנו נעשה גם טעויות – אז עדיף להכיר אותן מראש בשביל להימנע מהן

תהליך מעבר דירה מתחיל בהחלטה עקרונית וממשיך בתיאום מגוון רחב של שירותים מול אנשי מקצוע. בנוסף, התהליך נמשך בדרך כלל כמה חודשים לפחות ובמסגרתו אנו נדרשים לבצע התאמות בעבודה, בלימודים ובחיי המשפחה. למעשה, המעבר מסתיים רק אחרי שנפרוק את כל הארגזים והקרטונים בדירה החדשה ולכן סביר להניח שיצוצו הפתעות לא נעימות. מצד שני, הניסיון הנוכחי כבר מאפשר ללמוד מטעויות וכל מה שצריך לעשות כדי להימנע מהן הוא להכיר אותן מראש:

1. הסתרת מידע מחברת הובלות רבים בוחרים להסתיר מחברת הובלות מידע חיוני לגבי מספרם האמיתי של הארגזים והקרטונים. בפועל, מצב כזה רק יגרום לחוסר אמון ביניכם לבין נציגי החברה כאשר הם יגיעו לדירה ויגלו שהמספר גבוה מכפי שהצהרתם עליו. חוץ מזה, זה לא יחסוך לכם את ההוצאה הכספית – אלא להיפך, ייתכן ותצטרכו לשלם תוספת בגין שינויים של הרגע האחרון. לא חבל?

2. אריזה בדקה ה-90 עוד טעות נפוצה נובעת לעיתים מעצלנות או סתם מחוסר תשומת לב. הנטייה לדחות הכל לרגע האחרון עלולה לעלות ביוקר כאשר מדובר במעבר דירה, בעיקר אם עושים זאת מבית גדול עם ילדים  ותינוקות. האלרנטיבה המועדפת צריכה להיות הכנת לוח זמנים ברור לאריזה ומתן תשומת לב לכל חדר בנפרד.

3. ניסיון לפרק ולהרכיב לבד את הארונות יש כיום מגוון שירותים שניתנים על ידי אנשי מקצוע ובהם אפשר להיעזר כדי לחסוך זמן ומאמץ. אחד מהם מתבטא בפירוק והרכבת רהיטים, כמו גם באפשרות להזמין טכנאי מוסמך לטיפול במכשירי חשמל רגישים כמו מסך הטלוויזיה שתליתם בסלון או מכונת הכביסה בחדר השירות. זה אמנם יעלה לכם עוד כמה שקלים, אבל יבטיח שקט נפשי ואחריות על התוצאות.

4. דחיית עדכון כתובת עדכון הכתובת מול רשות הדואר היא בין המשימות המציקות ביותר שמלוות כל תהליך של מעבר דירה. עם זאת, זה לא אומר שאתם יכולים להרשות לעצמכם לוותר עליה. הטעות הנפוצה היא לחשוב שאפשר לעדכן את הכתובת באופן הדרגתי עם כל מכתב שיגיע, אך בפועל זה רק יגרור אתכם לעמידה מיותרת בתורים של הסניפים.

5. ויתור על חופש מהעבודה המעבר דורש מכם השקעת זמן, אנרגיות והפעלה של כוח פיזי באריזה ובהעברת החפצים האישיים. את המתכון למעבר מוצלח תוכלו לקבל רק אם תעשו זאת על רקע של חופש מהעבודה. במידה ואתם לא מעוניינים לקחת חופש משיקולים כלכליים, זכרו שזה עלול לעלות ביוקר. כמו כן, מקובל לגמרי לקחת חופש החל מהיום שלפני המעבר ואתם לא אמורים להרגיש לא בנוח בגלל זה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה