טיפול בדיכאון – המדריך המלא.
אדם אחד מתוך שלושה חווה סוג של דיכאון בדרגה מסוימת במהלך חייו. מדובר על תופעה שכיחה יחסית אשר נובעת ממספר פרמטרים ומשפיעה על כל אחד מאתנו בצורה אינדיבידואלית ובאופן שונה. במידה ואנו חווים דיכאון עמוק, כזה שעלול לשבש לנו את סדר היום לחלוטין עלינו לבצע מספר דברים בכדי לקבל את הטיפול הראוי. ראשית, עלינו לזהות שאנחנו שוהים במצב דיכאוני ולשם כך רצוי לשים לב למספר תסמינים פסיכולוגיים ופיזיים. טיפול בדיכאון מורכב מכמה מישורים וכמובן שדעה מקצועית הכרחית בנושא בכדי להעריך מהי מידת הדיכאון ועוצמת הטיפול. כאמור ישנם מספר תסמיני דיכאון אשר גלויים לנו ומורגשים בצורה ברורה גם בפן הפסיכולוגי וגם בפן הפיזי:
תסמינים פסיכולוגיים
- עצבות גדולה וחוסר תקווה – מדובר על תחושת עצבות לא פרופורציונאלית שבמקרים קיצוניים מובילה למחשבות על פגיעה עצמית או מוות.
- קושי בהנאה מפעילויות ומפגשים חברתיים – חוסר רצון וחשק לייצר אינטריגות עם אנשים אחרים, רצון עז להתבודד וחוסר יכולת להתחבר רגשית לאנשים שחווים שמחה או הנאה.
- תחושת שנאה עצמית – תחושות אשמה עוצמתיות והלקאה עצמית שמייצרת נגטיביות בדרגה מסוימת ופוגעת בתדמית ובביטחון העצמי.
- חוסר מוטיבציה – אדם אשר לוקה בדיכאון מתחיל אינו מתפקד כראוי. ניתן לראות זאת על מספר גורמים כגון לימודים, פן משפחתי או חברים ואפילו רמת היגיינה נמוכה מאוד.
- התקפים פסיכוטיים – במצבים מאוד קיצוניים כאשר מדובר על דיכאון עמוק ישנם הזיות, מחשבות מלאות אסון והרס וכתוצאה מכך אפילו מקרי מוות.
- חוסר שינה או שינה עמוקה – חלק מהאנשים דיווחו שהם לא מצליחים למצוא רגע מנוחה אחד ואילו אחרים דיווחו כי כל רצונם הוא לישון כמה שיותר.
- חוסר תיאבון או אכילת יתר – גם כאן נושא האוכל מתחלק לשניים. ישנם אנשים שדיווחו כי אינם מסוגלים לאכול כמעט דבר במשך ימים ואילו אחרים חווים התקפים של בולמוסי אכילה.
- כאבי ראש וכאבי בטן – הכאבים חוזרים בתדירות גבוהה למשך כל שעות היממה.
- פגיעה בתשוקה וחשק המיני – היכולת המינית עלולה להיפגע, אין רצון להרגיש קרבה או תחושת אהבה משום גורם שהוא.