אחסון אתרים

 | 
telegram
(2)

בשיתוף עם חברת הוסט סנטר – אחסון אתרים ושרתים בישראל.

מהו אתר וורדפרס?
בשנים האחרונות, הפופולריות של פלטפורמת בניית האתרים וורדפרס הפכה לעצומה. בערך כאחד מכל חמישה אתרים ברשת נבנה על גבי הפלטפורמה, וכמות המשתמשים העצומה יצרה קהילה וירטואלית של ממש. רבים חושבים כי אתר וורדפרס הוא אתר פשוט בעל מראה קבוע, אך מדובר בטעות נפוצה. מערכת וורדפרס היא כלי מקצועי, והיופי שלה הוא שניתן לעשות בה שימוש פשוט מאוד, אך גם ניתן להגמיש אותה ולהתאים אותה כמעט לכל צורך. מאחר שמדובר במערכת קוד פתוח אשר נעשה בה שימוש על ידי מיליוני אנשים ברחבי העולם, בוני אתרים אשר יצרו תבנית שימושית במיוחד חלקו אותה, מה שיצר את התדמית השגויה של מראה אתרים אחיד. אך בפועל, לצד נוחות שימוש, המגבלה היחידה כמעט של בניית אתר בוורדפרס היא הדמיון שלכם.

מדוע אתר וורדפרס מצריך פתרון אחסון מיוחד
השונות והמגוון העצום בצורות בניית האתר הרלוונטיות מקשות כמובן את שירותי אחסון אתרים. למעשה, אחסון אתר וורדפרס חייב להתאים את עצמו לכל צורה שבה מנהל האתר בחר לייצר את התוכן שלו. השימוש הבסיסי ביותר בוורדפרס כולל שילוב של דפים דינמיים, מעין פוסטים המתעדכנים על ציר זמן, לצד עמודים סטטיים (לדוגמה עמוד המתאר את מהות העסק שאותו האתר מייצג). לצד אפשרויות כלליות אלה, ניתן להוסיף מגוון אפשרויות הנמצאות בתוכנת הבנייה הבסיסית, לרכוש בכסף תבניות אשר יצרו בוני אתרים חיצוניים, או אפילו להשקיע ולתכנת בעצמך את תבנית הצגת התוכן המתאימה לך. הכמות הכמעט בלתי נגמרת של אפשרויות, מחייבות לעשות שימוש בשירותי אחסון אתרים מתקדמים במיוחד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אחסון אתרים והשיטות הפופולריות לבצעו:
אחסון אתרים הוא למעשה כמו כל שירות אחסון. מדובר בהעברה ובשמירה של התוכן של האתר במקום פיזי. קיימות בכל העולם חוות שרתים עצומות, אשר צורכות כמויות חשמל אדירות. חוות שרתים אלו מכילות את התוכן אשר אנו מכניסים לאתר. התקשורת בין החוות הללו נעשית באמצעות העברת הנתונים ביניהן ובין המחשבים הפרטיים שלנו, מה שמייצר את רשת האינטרנט. השוני בין אחסון אתרים לבין שירות אחסון רגיל הוא כמובן שאחסון אתרים חייב לאפשר לנו יכולות שליפה מהירות של התוכן המאוחסן. אתר אשר יעלה לאט יהפוך מהר מאוד ללא פופולרי. קצב העברת הנתונים שאליו אנו רגילים הוא מהיר, ולכן הלקוח הפוטנציאלי עלול להתייאש במהירות מאתר אשר איננו פועל כראוי. לכן, חשוב מאוד להשקיע בבחירת שירות אחסון אתרים יעיל.

קיימות מספר שיטות אחסון אתרים, הכוללות בין השאר:

  • שירות אחסון אתרים חינמי: מדובר בפתרון נוח למנהלי בלוגים ואתרים בסדר גודל קטן. חברות רבות מציעות שירותי אחסון אתרים חינמיים, כאשר התמורה שלהן היא הצבת פרסומות כרצונן. נפח הגלישה באתרים מסוג זה הוא לרוב מצומצם ביותר, ולכן פעמים רבות אין צורך באחסון אתרים עוצמתי. למרות זאת, מדובר בפתרון ביניים, ועסק אשר שואף להתרחב לא יכול לעשות בו שימוש אם ברצונו לגדול ולפנות לקהלים חדשים.  
  • אחסון אתרים שיתופי: מדובר באופציה זולה, אך כמובן לא חינמית. שירותי אחסון אתרים חייבים לאפשר לאתרים לספק את המידע אשר דורשים הגולשים. מאחר שפעמים רבות נפח הגלישה איננו אחיד לאורך היום ומושפע מאופי האתר, ניתן לעשות שימוש באפשרות משתלמת של אחסון אתרים שיתופי. במקרה זה מדובר באיגוד של מספר אתרים תחת אותו שרת ומעבד. השירות יהיה זול יותר, ויכול להתאים לאתרים בינוניים או פשוט לשמש כאופציית ביניים לפני השקעה גדולה יותר.
  • אחסון מיני ייעודי: אחסון אתרים זה מאפשר לנו לעשות שימוש בחלק קבוע של השרתים. במידה שאין לנו אתר מספיק גדול עדיין כדי להצדיק שימוש בשרת שלם, אנו יכולים לשכור שירותי אחסון על חלק קבוע מהשרת. מדובר באפשרות הדומה לאחסון אתרים שיתופי, רק שבמקום שהעברת המידע תיעשה בצורה שווה לכלל האתרים, לאתר שלנו יוקצה חלק אחיד לאורך כל שעות היממה.
  • אחסון ייעודי: אחסון זה הוא הצורה הקלאסית של אחסון אתרים. בצורה זו למנהל האתר יש פעמים רבות אפשרות להשפיע בצורה ישירה על סגנון האחסון ועל פעילות השרת. מדובר ברכישה של שרת אחסון שלם, הפועל רק למעננו ושאותו אנו יכולים להתאים לצרכינו. במידה שאנחנו רוצים לשנות משהו בצורת ההפעלה שלו, אנו יכולים לעשות זאת ללא כל צורך לתאם או להתחשב באתרים אחרים העושים בו שימוש.

בדרך כלל, נכון להיום, אחסון יעודי מתבצע על שרת VPS (שרת וירטואלי)

  • אחסון מקובץ: במקרה שמדובר באתר המריץ תוכנה או אלגוריתם מסובך במיוחד, ניתן לעשות שימוש באחסון מקובץ. זוהי שיטת אחסון אתרים העושה שימוש במספר גדול של שרתי אחסון. שרתים אלו מתקשרים ומעבירים מידע ביניהם ישירות, ומאפשרים נפח פעולה רחב יותר, כמו גם גמישות בהפעלת האתר בהתאם לדרישות הגולשים; כל שרת יכול לתרום משאבים במידה ששרת אחר פועל בעומס.

אחסון אתרים צילום Themeforest

מהן מערכות ההפעלה הפופולריות לאחסון אתרים
אחסון אתר וורדפרס או אחסון של כל אתר אחר, יכול להתבצע באמצעות מגוון רחב של מערכות הפעלה. למעשה, ההבדל העיקרי ביניהן איננו כל כך קריטי למנהל האתר הסטנדרטי. תוכנת לינוקס למשל היא פלטפורמה חינמית שבה נעשה שימוש רחב כמערכת הפעלה לשרתי אחסון אתרים. היא מאפשרת גמישות יחד עם אמינות. העובדה כי מדובר במערכת פתוחה גורמת לרבים להירתע ממנה, אך מדובר במערכת שבה נעשה שימוש רחב. בין היתר, עלייה מבוססת מערכת אנדרואיד אשר יצרה גוגל. אופציות נוספות כוללות את HTTP או את אורקל.

איך בוחרים ספק?
חשוב לזכור כי בבחירת ספק אחסון אתרים אתם צריכים לחשוב איך הייתם רוצים שהאתר שלכם יתפתח בשנים הבאות. אחסון אתר וורדפרס למשל, חייב להיות מסוגל לתת מענה ולעמוד בדרישות המגוונות שלכם מהמערכת. בשום פנים ואופן אסור להסכים לשירות אחסון אתרים אשר יגביל אתכם. שירות אתרים יעיל יוכל להכווין אתכם כדי שתוכלו להפיק את המרב מנפח השרת שאותו רכשתם, על ידי שימוש באפשרויות כגון ניקוי והורדת נפח מיותר מהאתר שלכם, הפיכת עמודים דינמיים לסטטיים, ואפשרויות סריקה ואבחון חכם בניהול האתר. לכן, בחירת ספק אחסון אתרים הוא למעשה בחירה של שותף לדרך, אשר ילווה אתכם בכל שלבי התהליך. חשוב שהשותף הזה יהיה בעל ידע וניסיון, ושהוא ידע לתת לכם את המענה המושלם בכל מצב ובכל כיוון שאליו האתר שלכם יתפתח.

לקריאה אודות נושאים נוספים בתחום: אחסון אתר וורדפרס
ליעוץ חינם ולקבלת פרטים אודות השרותים הנ"ל – הוסט סנטר – אחסון שרתים ואתרים – 08-946-1435

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות