בני ברוך – עשייה חברתית משמעותית לאורך שנים

 | 
telegram
(3)

במשל על הזקן ובניו מסופר כי קל מאוד לשבור ענף אחד לעומת כמה ענפים וכמעט לא ניתן לשבור צרור שלם. הנמשל ברור וידוע מזמן. ניסיונות רבים היו באנושות להתאחד כדי לבנות עתיד טוב יותר, אך ללא הצלחה. נראה כי השיטה לאיחוד מוצלח אינה ידועה לנו באמת.
אך אם נבדוק אחורה בזמן, נגלה כי שיטה כזו קיימת כבר אלפי שנים כשיטתו של אברהם אבינו, שחקר וגילה את הדרך להתאחד מעל ההבדלים, בין העמים ומסר אותה לכל מי שחפץ. שיטה זו עברה מדור לדור, על ידי ממשיכי דרכו וגם היום קיים ארגון שמטרתו ושליחתו היא להפיץ את השיטה המעשית לאיחוד בין אנשים כפתרון יסודי לבעיות ואתגרים של ימינו.
עמותת "בני ברוך - קבלה לעם" הוקמה בשנות התשעים. היא פועלת בדרכים רבות ושונות לקירוב העם היהודי והאנושות כולה.
העמותה שואבת את השראתה מאחד מענקי הרוח של העם היהודי, הרב יהודה אשלג (1955-1884). הרב אשלג, גדול חכמי הקבלה של המאה העשרים, ידוע בכינויו "בעל הסולם" על שם פירוש "הסולם" שכתב לספר הזוהר.
לאחר פטירתו של הרב יהודה אשלג המשיך את מפעל חייו בנו הבכור, הרב ברוך שלום אשלג (הרב"ש), שהוציא לאור את יצירותיו והמשיך לפתח את שיטת החיבור בין אנשים.  
בשנת 1979 הגיע אל הרב"ש מדען צעיר ומבטיח, מיכאל לייטמן. במשך 12 שנים היה לייטמן תלמידו המסור, עוזרו האישי ונאמן ביתו.
הקמת עמותת "בנֵי ברוך - קבלה לעם" הייתה דרכו של הרב לייטמן למימוש צוואתם של הרב יהודה אשלג ושל בנו הרב"ש - להפיץ את חכמת הקבלה להמונים, ולפרסם את השיטה לאיחוד העם והאנושות.
כיום לומדים במסגרתה כשני מיליון תלמידים ב-107 מדינות, ביניהן איראן וגם מדינות ערב, הלומדים בכ-33 שפות ובכל אמצעי המדיה הקיימים, החל מספרים ועד לכנסים ווירטואלים בשידור לייב.
אחת מפעילויותיה המרכזיות של העמותה הינה מכללת "קבלה לעם" המציעה מסלולי לימוד שונים, לרבות לימודים וירטואליים, ומסלולי לימוד רב-שנתיים למרצים. מעבר לפעילות בישראל, מתקיימת פעילות דומה בכל רחבי העולם.
למשל תלמידיו דוברי הרוסית של ד"ר מיכאל לייטמן הקימו ערוץ טלוויזיה אינטרנטי, בו מתקיים שיח עולמי פתוח לקידום נושא הערבות ההדדית וליצירת כלים מעשיים לפיתוח אישי, חברתי וקהילתי.
הערוץ עורך "שולחן עגול" טלוויזיוני משותף לישראל, רוסיה, אוקראינה, ארה"ב, קנדה ומדינות רבות באירופה, בו מתארחים הוגי דעות, מנהיגים, פעילים חברתיים, מדענים, אנשי חינוך ותרבות, כלכלנים וסוציולוגים. הערוץ הפתוח מציע 20 פורמטים שונים של תכניות טלוויזיה המשודרות ב-90 מדינות בעולם.
פעילות נוספת בערוץ מתמקדת בשיתוף פעולה הדוק עם ארגונים יהודים ברחבי העולם, ביניהם הסוכנות היהודית, הקונגרס היהודי העולמי, "לימוד", ומרכזי תרבות יהודיים. פעילי הארגון מובילים הרצאות, מעגלי שיח, משחקי חיבור ופעילויות שטח, וגם עוסקים בהוצאה לאור של ספרים, עלונים וחוברות הסברה.
ב-2011 על רקע המחאה החברתית, הקימו תלמידיו של ד"ר מיכאל לייטמן את "תנועת הערבות". התנועה שמה לה למטרה לאחות את הקרע בחברה הישראלית, לייצר בה אקלים חברתי חיובי ולהעלות לסדר היום את ערך הערבות ההדדית.
במסגרת "תנועת הערבות", אלפי מתנדבים פעלו בכל רחבי הארץ כדי להטמיע את עקרונות הערבות. באמצעות מגוון כלים יצירתיים, כגון מעגלי שיח, משחקי חיבור, פעילויות לכל המשפחה, הרצאות, קורסים, סדנאות וחוגי בית.
עם פרוץ גל הטרור האחרון באוקטובר 2015 הוקם מיזם חברתי  בשם "הטובים", שמטרתו להטמיע ערך ההתנדבות והדוגמה האישית כאחד מעמודי התווך של הערבות ההדדית. במסגרת זו הופעל מערך של מוקדים התנדבותיים ושורת פעילויות וולונטריות למען החברה והקהילה ברחבי הארץ.
הפעילויות העיקריות היו: שמירה בגני ילדים ללא שומר, עזרה לקשישים, סיוע לניצולי שואה, התנדבות אזרחים במשטרה, סיוע להורים שכולים, הפעלות חווייתיות למבוגרים במרכזי ויצ"ו ונעמ"ת, סיוע לקהילות העדה האתיופית, הפעלות חברתיות במרכז דוד ילין וגם פעילות הסברתית בארץ ובחו"ל.
הבסיס לפעילותה של העמותה והדלק המניע של פעיליה הוא הרצון לבנות חברה חיובית תומכת, הרואה בהצלחת הכלל משימה אישית, מתוך אמונה כי שימוש בחשיבה פתוחה, תוך התבססות על החכמה העתיקה, יהוו סירה שעליה כולנו נחתור לעולם טוב יותר.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות