4 דברים שחשוב לדעת לפני שרוכשים מכשיר שמיעה

על פי נתונים רשמיים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), לפחות כ- 13% מקרב בני ה- 20 ומעלה (כ-731 אלף נפשות) סובלים מבעיות שמיעה ברמות משתנות. מתוכם, לפחות 3% (שהם כ- 163 אלף נפשות) זקוקים לעזרי שמיעה שונים בכדי להצליח ולשמוע בצורה תקינה

 | 
telegram

על פי נתונים רשמיים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), לפחות כ- 13% מקרב בני ה- 20 ומעלה (כ-731 אלף נפשות) סובלים מבעיות שמיעה ברמות משתנות. מתוכם, לפחות 3% (שהם כ- 163 אלף נפשות) זקוקים לעזרי שמיעה שונים בכדי להצליח ולשמוע בצורה תקינה.

נתונים נוספים מצביעים על כך כי גם 8% מקרב בני ה65-74  זקוקים לעזרי שמיעה וכך גם 15% מקרב בני ה- 75 ומעלה. מוטב לציין כי קיים היום מגוון נרחב של אביזרי שמיעה אשר פועלים בשיטות ובטכנולוגיות שונות. יחד עם זאת, לא כל אביזר יתאים בהכרח לכל אדם.

אז כדי שנוכל לעשות קצת סדר בנושא, הנה 4 דברים שחשוב לדעת לפני שרוכשים מכשיר שמיעה:
 

  • התייעצות ובדיקה אצל מומחה מוסמך: כיוון שמדובר באביזרים אשר משפיעים ישירות על אורח החיים שלנו, עלינו לפעול מתוך שיקול דעת (וידע מקדים) לפני שאנו בוחרים במכשיר שמיעה כזה או אחר. ראשית, חשוב להתייעץ ולבצע בדיקת שמיעה אצל גורם רפואי מוסמך אשר יוכל לאבחן ולקבוע באופן מדויק את אחוזי השמיעה בכל אוזן. בהתאם לכך, נוכל לבחור בצורה יעילה ומדויקת במכשיר שמיעה שבאמת יוכל לסייע לנו.
 
  • נוחות: מצד אחד, מכשירי שמיעה אמורים לשרת אותנו ע"י שיפור יכולתנו לשמוע. מצד שני, חשוב שהם יהיו נוחים ללבישה ולא יציקו לנו בזמן שאנו חיים את שגרת יומנו: במהלך ספורט, עבודה, מפגש עם חברים וכו'. על כן, חשוב לוודא כי מכשיר השמיעה שאנו מעוניינים לרכוש יישב עלינו כמו "כפפה לאוזן".
 
  • איכות המכשיר: לפני שרוכשים מכשיר שמיעה כזה או אחר, חשוב לבדוק ולאמת את איכותו. ואיך עושים זאת? ע"י קבלת המלצות מאנשים שאנו מכירים או ע"י חיפוש המלצות וביקורות חיוביות על החברה המשווקת את המכשיר (וכמובן- ע"י התנסות ישירה בו).
 
  • אחריות וביטוח: למרבה הצער, גם מכשירי השמיעה הטובים בעולם עלולים להתקלקל. לכן, חשוב לוודא האם ואיזו אחריות קיימת עליו וממי ניתן לקבל מענה טכני שוטף במקרה של תקלות כאלו ואחרות. 

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות