ביז 8
צילום: ויקטור לוי

איך תחזקו את הצוות שלכם ותתרמו לחברה במקביל

תוכן בחסות |

ימי גיבוש הם הפעילות הכי משמעותית שהחברות בארץ עושות בשביל ליצור צוותים מאוחדים וסביבת עבודה בריאה ופרודקטיבית יותר.   כיום, העובד הממוצע עובר בין 1-4 פעילויות גיבוש בשנה, וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על אירועי חברה גדולים וכלליים. אם אנחנו רוצים שאותו עובד יתמסר לפעילויות ויקבל מהן ערך אמיתי, אנחנו צריכים לחדש ולהפתיע, להיות יצירתיים ומקוריים. וכן, למרות שזה קשה יותר מלארגן את אותו יום גיבוש בכל שנה.   אז היום אני רוצה להכיר לכם יום גיבוש באווירה קצת שונה. היום אני רוצה להכיר לכם את יום הגיבוש החברתי – יום הגיבוש שבו העובדים לא רק מקבלים, אלא גם נותנים.   יום גיבוש עם אופי חברתי – למי זה מתאים?   לרוב החברות יש כבר מנגנון כלשהו של תרומה לקהילה ולחברה. למעשה, יש שיטענו שהתרומה לקהילה הפכה לסוג של תנאי להצלחה של חברה. כארגון שרוצה להתפתח ולקבל הכרה וחשיפה, אנחנו צריכים לתת ערך מוסף, ותרומה לחברה היא בהחלט ערך מוסף.   ימי גיבוש שמבוססים על תרומה לקהילה הם ימי הגיבוש המושלמים עבור חברות בינוניות - גדולות שכבר מריצות פרוייקטים בסקטור החברתי. אפשר להפוך אותם לאירועי שיא שבהם החברה "יורדת לשטח”. באמצעות עריכת ימי גיבוש כאלו, החברה יכולה להתחבר אפילו יותר לעשייה החברתית שלה.   אבל ימי גיבוש כאלו לא מתאימים רק לחברות ענק. הם גם יתאימו לחברות קטנות וסטארטאפים קטנים שעדיין לא פוזלים לכיוון של התרומה לקהילה באופן קבוע. הם יעזרו לעסקים האלו לסגל לעצמם ערכים מובילים חיוביים כבר מתחילת הדרך וגם יניעו את העובדים בעסק להיות אנשים טובים יותר.   ובכל מקרה – מדובר בימי גיבוש מהנים במיוחד שנותנים גם הרבה לעובדים עצמם. כל חברה ששמה לעצמה למטרה להקדיש יום עבור שיפור יחסי העבודה בין העובדים, שיפור המסירות שלהם והעלאת הרגשת השייכות שלהם בחברה, יוכל להשיג את מטרותיו ובאותו הזמן גם ליצור תרבות ארגונית בריאה ומוסרית.   איך זה נראה בפועל?   אפשר וגם כדאי להיות יצירתיים שמתכננים יום גיבוש כזה, אבל בכל זאת - הנה התבנית בה אני אוהב להשתמש.   בונים מערך של יום או חצי יום שכולל פעילות יצירתית ומאתגרת ששוברת את השגרה. בסיום הפעילות, תורמים לקהילה את התוצרים שהעובדים הפיקו תוך כדי הפעילות.   התרומה יכולה להיות לכל מקום שאתם יכולים לחשוב עליו, הנה כמה דוגמאות:

  • בתי ילדים
  • מוסדות של נוער בסיכון
  • מוסדות המטפלים בבעלי חיים
  • מוסדות המטפלים באנשים הסובלים ממוגבלויות
  המטרה הסופית היא לשדרג את רמת החיים של האנשים (או בעלי החיים) האלו ולתת להם מכל הלב.   איך מארגנים יום גיבוש חברתי   השלב הראשון הוא הבחירה במקום שאליו תרצו לתרום. אני ממליץ להכין רשימה של כמה אפשרויות ולתת לעובדים אפשרות להשתתף בבחירה הסופית. כך הם ירגישו יותר מסורים לתהליך. בנוסף לכך, הבחירה המשותפת תשקף את הערכים של הארגון שלכם, שבנוי מאותם אנשים, בצורה מדוייקת יותר.   אחרי שבחרתם את המקום, צרו איתו קשר. אתם רוצים לעזור להם, אז נסו להבין מה הכי חסר להם ואיך אתם יכולים ליצור את רמת ההשפעה החיובית המקסימלית.   בדרך כלל, מקומות כאלו שמחים לעזרה בדברים כמו:
  • שיפוץ
  • צביעה
  • עיצוב
  • ריהוט
  • ציוד
  בפעילויות כאלו, חשוב לזכור להגדיר תקציב לפעילות ולוודא שיש לכם את המשאבים הכלכליים לעזור להם במה שהם צריכים.   3 פעילויות מומלצות   כמו שכבר אמרתי – אתם יכולים להיות מאוד יצירתיים בתכנון יום הגיבוש שלכם. הנה 3 דוגמאות לפעילויות שהן גם מהנות וגם תורמות המון:   1. סדנת בנייה מעץ ממוחזר – פעילויות שמשלבות עבודה עם הידיים או בנייה הן פעילויות מעולות, ואחת האהובות עליי היא סדנת הבנייה מעץ של Molet.   בסדנה של Molet לוקחים משטחי עץ משומשים, ממחזרים אותם והופכים אותם לרהיטים ופריטי עץ יפהפיים ושימושיים. בתוך כמה שעות בלבד תתכננו, תנסרו, תשייפו, תצבעו ותרכיבו תוצרים מדהימים בעזרת המדריכים המנוסים ותוכניות הבנייה של Molet..

  2. סדנת בניית אופניים – גם בסדנאות בניית אופניים תוכלו ליצור תוצרים סופיים שימושיים ויפהפיים. את האופניים שתבנו בסדנה תוכלו לתרום לכפרי נוער, בתי ילדים ופנימיות.   3. עבודה חקלאית – אין דבר שיותר מחבר אותנו לטבע מאשר לעבוד עם אדמה וצמחים. בסדנה הזו העובדים חווים חוויה מיוחדת ובמקביל יכולים לעזור מאוד למקומות כמו מרכזי קשישים, כפרי נוער והוספיסים.   גם העובדים מקבלים ערך מוסף   ימי הגיבוש האלו יוצרים תרבות ארגונית שבבסיסה עומדים ערכים של תרומה לקהילה ועבודה למען מטרות נעלות. אבל בנוסף לתרבות הארגונית, גם העובדים עצמם מקבלים המון מימי גיבוש בעלי אופי חברתי:  

  • פיתוח חשיבה יצירתית  - לא בכל יום אנחנו בונים שרפרף מצמיג או מרכיבים ספרייה ממשטח עץ ממוחזר. הפעילות מציבה בפני העובדים אתגרים שונים ודורשת מהם לחשוב אחרת, וזה בהכרח ישפיע על הדרך בה הם יחשבו ויעבדו גם במשרד.
 
  • זה עדיין יום גיבוש – בשביל לארגן יום גיבוש מוצלח, עובדי החברה צריכים לשתף פעולה בצורה אינטיסיבית. הם מקבלים החלטות בצורה משותפת, מתכננים יחד ולוקחים אחריות על חלקים שונים בעבודה. כמו בכל יום גיבוש, גם כאן תראו שיפור בדינמיקה החברתית וביעילות העבודה של העובדים.
 
  • הזדמנות לעובדים להוכיח את עצמם – כמו בכל ארגון, יש היררכיה מסויימת. ההירכייה הזו מגיעה עם סמכות, וגורמת לכך שלא כל עובד יכול להביע את עצמו בצורה מלאה.
אבל כשיוצאים מהמשרד, הסמכות מיטשטשת. עובדים צעירים וחדשים יקבלו הזדמנות להציג כישורים שונים וגם יוכלו לתרום לאחרים. כתוצאה מכך, הביטחון העצמי שלהם יעלה ואתם תהנו מעובדים מאושרים יותר.   כותב המאמר הוא מוני אזולאי - בעלים ומנכ"ל איוונטיקו אירועים – חברה להפקת אירועים עסקיים, בעל ניסיון של למעלה מ- 16 שנה בהפקת אירועים, כנסים ונופשים בארץ ובעולם לחברות המובילות במשק.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה