עתידים
צילום: National Photographic

החברות המובילות בישראל כבר יודעות: העתיד(ים) כבר כאן

תוכן בחסות |

מי שמוביל את זירת החדשנות בתל אביב והסביבה, עם פארק עסקים ענק ושיתופי פעולה מקצועיים בין החברות הגדולות במשק, הוא לא אחר מפארק העסקים עתידים שברחוב דבורה הנביאה. המתחם, בבעלות עיריית תל אביב ואוניברסיטת תל אביב, ממציא עצמו כל פעם מחדש כמתחם העסקים מעורב השימושים ויצרן החיבורים העסקיים הגדול והמפתיע של המטרופולין. לא פלא שגם המכונית החשמלית בחרה לחזור שוב, הפעם לעתיד, דווקא בחממת החדשנות התל אביבית הזו, עם השקת המעבדות לחדשנות טכנולוגית בתחום התחבורה החכמה של רנו ניסאן בתחילת הקיץ. אל רנו ניסאן מצטרפות החברות הגדולות והמובילות בישראל. מנכ"לי העתיד מוזמנים לחשב מסלול מחדש ולעלות על השאטל, האופניים, הקורקינט או על כל ציר שיביא אותם תוך 15 דקות לעבודה בפארק הוותיק, רק תחזיקו חזק: כך נראית החזרה לעתיד(ים).    בשנים האחרונות משהו טוב עובר על פארק עתידים: אם חשבתם שמתחם עתידים שבצפון-מזרח תל אביב נתפס ככזה שהוליד את "האחות הקטנה" רמת החייל, היום כבר ברור שפארק עתידים בן 47 השנים עומד בפני עצמו וממציא את עצמו מחדש, ובגדול – עם בשורות על חממות חדשנות, חיבורים עסקיים בין החברות הפועלות בו שעל תוצאותיהם ודאי קראנו בעיתונות, ושירותים מקיפים שמספקים ערך מוסף הן לעסקים הפועלים במתחם והן לעובדים. כיום מאכלסות את פארק עתידים תל אביב  – כ-100 חברות הייטק, חברות פיננסים, משרדים ועסקים נוספים. הפארק, המשתרע על פני כ-80 דונם וכולל 11 בניינים, נמצא בבעלות עיריית תל אביב ואוניברסיטת תל אביב, ומשמש כמוקד עסקים ובילוי במיקום אסטרטגי בארץ, בלב האורבניות התל אביבית.   7000 הזדמנויות עסקיות יום-יומיות ושיתופי פעולה מקצועיים - מהודו ועד ביוטק אחד החידושים הייחודיים שמציע פארק עתידים לחברות שבו הוא קהילה עסקית ומקצועית ונטוורקינג בין העסקים במתחם, דבר המוביל לחיבורים וקשרים ענפים בין החברות השונות וליצירת אופי סביבתי ייחודי לפארק. 7000 עובדים ומנהלים המגיעים לפארק מדי יום הם פתח לאלפי הזדמנויות עסקיות חדשות למגוון החברות הפועלות בו. הדבר מתאפשר לא רק הודות למגוון העסקים הפועלים בפארק עתידים, אלא גם בזכות יוזמה אקטיבית של הנהלת הפארק, שפועלת רבות למען יצירת הזדמנויות עסקיות בעלות ערך לחברות. זאת על ידי מפגשים מקצועיים בעלי תוכן ייחודי ושיתופי פעולה שיוזמת ההנהלה. שתיים מהפעילויות הללו הן למשל "פורום משאבי אנוש" שיזמה הנהלת הפארק, המתכנס אחת לחודשיים, ו"פורום מנכ"לים" המתכנס פעמיים בשנה. כך למשל ארגנה עבורם הנהלת הפארק מפגש מקצועי, שעסק בתכנים על חדירה לשוק הסיני בעולמות הפארמה תחת הכותרת "חשיפה לסין" ובהשתתפות נציגי משרד הכלכלה, מכון הייצוא, חברת BDO וקרנות וגופים הפועלים בשוק הסיני.

מעטפת מלאה של תרבות, פנאי וחינוך לעובדי הפארק זה לא נגמר כאן: מעבר לסביבת העבודה המגוונת, שטחי מסחר ומשרדים להשכרה בגדלים שונים המתאימים לכל צורך, מתחם חדרי ישיבות וכנסים ושירותי הניהול, האחזקה והשמירה 24/7, קיימים בפארק עתידים מגוון שירותים מקיפים, שמטרתם לספק את כלל צורכי העובד: משירותי פנאי ותרבות ועד מוסדות חינוך. כך תוכלו למצוא בפארק  מגוון מסעדות, חנויות נוחות ומתנות, דואר, מספרה, בנק, מרפאת שיניים, בית מרקחת, גן ילדים, תחנת דלק ואפילו בית כנסת.   עירוב שימושים - מאז ועוד יותר היום אז מי שיחפש את הדמיון בין פארק עתידים תל אביב  של היום לזה שהוקם לפני 47 שנה ימצא אותו בדמות מכנה משותף - עירוב שימושים מאז ועד היום. הסביבה האורבנית סביב הפארק השתנתה ללא היכר, וגם הפארק השכיל להשתנות ביחד איתה, ולהתאים עצמו לעסקים הפועלים בו תוך למידה מתמדת. סביב פארק עתידים נבנות כיום שכונות חדשות צעירות כמו נווה שרת מזרח, שעתידה לכלול כ-5,000 יחידות דיור נוספות, וגם רמת השרון עתידה להקים בציר הנופש כ-6,000 יחידות דיור.

לא חייבים לעבור בברזל אם חשבתם שכדי להגיע לפארק עתידים תצטרכו לעבור קודם ברמת החייל, חשבו שוב: ציר עתידים - רשת צירים המתחברת לכביש הנופש ובכך יוצרת חיבור לכבישים 4 ו-5, לצומת מורשה ולמתחם התעשייה – הוביל לחיבור בין רמת השרון-תל אביב-בני ברק. בדיקה של וויז מעלה, כי גם בשעות הבוקר העמוסות ניתן להגיע ברכב לפארק עתידים מאזור השרון והמרכז החל מ-18 דקות, ובלי שום קשר לאזור רמת החייל. ומה עם חנייה? בפארק עתידים קיים חניון תת קרקעי ועליון, ובו מאות מקומות חנייה.

בשאטל, באופניים או בקורקינט: כל הדרכים להגיע בקלות לעבודה גם בתחבורה הציבורית קל ונוח היום להגיע לפארק עתידים: באזור פועל מסוף אוטובוסים נרחב של כל החברות, עם קווים ישירים המובילים אל הפארק וממנו למגוון ערי המרכז, השרון והשפלה. שתי תחנות רכבת קרובות (תחנות בני ברק והאוניברסיטה) עם שאטלים חינם לפארק עתידים, כמו גם שילוב קווי הרכבת הקלה העתידית, משלימים את התמונה והופכים את פארק עתידים לנגיש מתמיד.

אם אתם בקטע של כושר, חיסכון בזמן ובדלק ועל הדרך גם שמירה על איכות הסביבה, תוכלו להגיע לפארק עתידים גם על אופניים: 15 דקות מרמת גן, למשל, ורק 35 דקות מאזור פתח תקווה או מהרצליה. תוכלו לעשות זאת באמצעות אופניים פרטיים או באמצעות תל אופן, פרויקט השכרת האופניים של עיריית תל אביב הקיים גם באזור העסקים הפורה של פארק עתידים. אפילו מקלחות המיועדות לרוכבי אופניים תמצאו במתחם הפארק. וכמובן, אפשר להגיע גם באמצעות קורקינטים ואופניים חשמליים.  

CityZone - חממה של חדשנות טכנולוגית חושפת עתיד ישראלי לעולם רנו ניסאן, שתפעיל מעבדות לחדשנות טכנולוגית, היא לא היחידה שתפעל בפארק עתידים כמנטורית של חדשנות טכנולוגית עבור חברות צעירות – מיזם CityZone של עיריית תל אביב, אוניברסיטת תל אביב ופארק עתידים הפועל במתחם ישמש מעבדת חדשנות ושדה הניסוי החי הראשון בארץ, שמטרתו לקדם פתרונות טכנולוגיים לאתגרים עירוניים. במילים אחרות: המיזם ישמש מרחב עבודה לסטארטאפים בפארק עתידים, שבו יקבלו היזמים משרד מאובזר ומסובסד בלב המעבדה, ויוכלו לקדם פתרונות טכנולוגיים בתחום הפיתוח העירוני.
 
עיר ללא הפסקה, פארק ללא הפסקה החיבור החזק של פארק עתידים לתל אביב מתבטא גם בחזון לספק לקהילה פעילויות מסביב לשעון 24/7, ממש כמו העיר ללא הפסקה שבה פועל הפארק: בבוקר מדובר בזירת עסקים ומסחר שוקקת חיים המושכת אליה את החברות הגדולות במשק, ובשעות הערב עסקי התרבות, הבידור והמזון הם שימשכו את הקהילה לפארק (כן, גם בשבת). במסגרת תכנון עתידי עתידים להיבנות אזורי מסחר, מלון עסקים, חניון חכם ואודיטוריום, וכן מגדל חדש אשר יתפרש על פני כ-60 אלף מ"ר ויכלול כ- 30 קומות. פרט למגדל, עתידים להתווסף לפארק כ-400 אלף מ"ר נוספים, שברובם יבנו כתוספת למבנים קיימים.
  לשריון משרד או שטח מסחרי בפארק עתידים תל אביב לחצו כאן

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה