עבודה בהייטק
צילום: RF123

להגיע להייטק – אחרי גיל 30

תוכן בחסות |

נחזור כמה שנים אחורה, ונניח שאתם בני 20 שוב. מה הייתם עושים? ממשיכים באותו מסלול החיים שלכם בקריירה? או בוחרים בעולם ההייטק? כנראה שהתשובה די ברורה. אבל לצערנו, אין עדיין מכונות זמן. אבל מה שכן – עדיין לא פספסתם את ההזדמנות שלכם להגיע לשם. אבל למה בכלל לעשות את זה? ולמי הכי מתאימים לימודי הייטק? כל התשובות בכתבה הבאה.

למה כדאי לעבור להייטק בכלל? לאנשים שכבר הגיעו לעשור הרביעי בחייהם נדלקו מספר נורות אדומות, בעיקר בתחום הקריירה. לרוב יהיו להם המון התלבטויות על הדרך שהם עברו, וחלקם אפילו בחרו בהסבת מקצוע או חושבים על לימודי הייטק בשביל לעשות את השינוי המיוחל בחייהם. אבל רגע, למה בכלל להגיע להייטק? מדוע כל אייטם שני בתקשורת מושך אותנו לשם? למה כל פוסט בפייסבוק הוא "החלום שלי הוא להגיע להייטק"? יש לכך מספר תשובות:

  • משכורות מטורפות – המשכורות בהייטק הן מהגבוהות במשק הישראלי. גם ג'וניורים שרק הגיעו לתחום יכולים להגיע למשכורת של כ-5 ספרות עוד בתחילת דרכם. וככל שמרוויחים יותר, החיים שלנו יפים יותר, טיסות לחו"ל, לקנות דירה משל עצמנו ועוד ועוד ועוד... זה פשוט מעניין – תתפלאו לשמוע, אבל רובם המוחלט של ההייטק נהנים מהעבודה שלהם. הם חווים אתגרים בכל יום ויום, יוצרים, מפתחים ובודקים מוצרים, תוכנות, אפליקציות או כל דבר אחר. הביקוש הולך וגדל – כיום יש מחסור של כ-18 אלף עובדים בתעשייה. מה שאומר שמי ששוקל להיכנס לתחום הזה, ימצא עבודה יחסית בקלות, גם אם הוא ג'וניור או ללא ניסיון בכלל.

מי הם האנשים אחרי גיל 30 שעוברים לעולם ההייטק? ישנן המון קבוצות שונות של אנשים, משלל תחומים שונים, שבוחרים בשינוי ולעבור לעולם ההייטק. אבל מי באמת מתאים לשם? התשובה היא די פשוטה – כולם. כלומר, לא בדיוק כולם, אבל כל מי שהוא מספיק חכם, חד, עם המון רצון ובעל ידע טכני, יכול להיכנס לעולם ההייטק. קיימים מספיק מקומות היכולים להעניק לימודי הייטק בתוך מספר חודשים - כמו מכללת האקריו לדוגמה, שאף מתחייבת לעבודה לאחר הלימודים. חשוב לנו לציין את הפרופילים של אותם אנשים שבוחרים בהסבת מקצוע:

  • בעלי תואר שלא מצאו את עצמם - לצערנו, עדיין יש אלו שבחרו לעשות תואר "בגלל שההורים רצו" או בזכות העובדה שהם היו בטוחים שהתואר שלהם יעניק להם עבודה מובטחת. עם הזמן הם הבינו שזו טעות, וכבר בשנה השלישית לתואר הם הבינו שזה לא בשבילם. אבל הם נאלצו להשלים את הלימודים בכל מקרה (כי למה שיוותרו על זה כשהם כל כך קרובים לסוף?). בסופו של דבר, הם מגיעים למצב בו שאמנם יש להם תואר, אך הוא לא מעניין אותם או שהוא לא פרקטי, ולכן הם חושבים על השינוי בקריירה, וברוב המוחלט מהמקרים מדובר על הייטק. שאגב – מקבל בוגרי תארים שאינם קשורים לתחום (אפילו רק קורס תכנות יוכל להתאים להם, במקום כמו HackerU למשל).
  • בעלי קריירה שהם פשוט מיצו אותה - פה מדובר על אנשים שדווקא כן היו מאושרים מהתחום אליו הם נכנסו, בין אם זה עריכת דין, ראיית חשבון, הוראה וכו'. אבל לאחר כמה שנים הם מיצו את התחום, אפילו אם זה בגיל 32 או 33. ולכן, הם עשו "חשב מסלול מחדש", עשו רוורס ובחרו בעולם ההייטק (רבים מהם הצליחו לעשות זאת בזכות קורסי הייטק שהכניסו אותם לתעשייה די בקלות).
  • עבודות זמניות, עצמאיים או כל דבר אחר - אותם חבר'ה שבחרו במסלול חיים אחר מהשאר, שאמנם אין להם תואר או תעודת מקצוע. אבל יש להם קריירה די מכובדת, אבל עם השנים הם הבינו שהם רוצים לעשות שינוי. כפי שאנחנו רואים, להיות עצמאי במדינת ישראל זה לא פשוט או בכללי להחזיק בעבודה שנחשבת ל"פשוטה" (כמו מלצרות, לברמן ועוד). ולכן – גם הם, בוחרים בדרך ההייטק.
איך באמת מגיעים לשם? בשורה התחתונה, כולנו רוצים להגיע להייטק, אבל לא יודעים איך בדיוק. כי כרגע, אחרי גיל 30, להיכנס לאקדמיה לא נשמע פשוט או כיף (ובעיקר ארוך, מייגע וקשוח). ולכן, יש מכללות הייטק שמצאו לכך את הפתרון המושלם.

לעמוד הבית של מכללת האקריו לחץ >> למשל, מכללת האקריו, בעלת 4 קמפוסים שונים ברחבי הארץ (רמת-גן, חיפה, ירושלים ובאר שבע), מעניקה מסלול של לימודי הייטק במגוון רחב של מקצועות: תכנות, פיתוח אפליקציות, רשתות, בדיקות תוכנה, שיווק דיגיטלי, עיצוב גרפי עם UI/UX ועוד. הם בוחרים את המרצים האיכותיים ביותר המגיעים הישר מהתעשייה ואפילו מתחייבים לעבודה לכל בוגר.

 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה