למה אנחנו כל כך אוהבים תפוחי אדמה?
תפוח אדמה הוא אחד מהפחמימות האהובות ביותר שיש ולא בכדי. הוא מנחם, הוא טעים, ואפשר להכין ממנו שלל מטעמים. שכן היופי בתפוח האדמה הוא שכמעט ואי אפשר להרוס אותו (אלא אם ממש מתאמצים). תפוחי האדמה משתלבים נפלא בשלל רטבים, ניתן להכינם במגוון צורות הכנה וקל מאוד להפוך את חומר הגלם הבסיסי הזה למעדן ערב לחך. אם אתם בשלנים בתחילת דרכיכם, תפוח אדמה הוא אחד מחומרי הגלם המצוינים שתוכלו להתחיל איתו. אז איך מכינים אותו נכון? הנה שלושה מתכונים מעולים, כולם קלים להפליא, טעימים עד מאוד ומושחתים לחלוטין, כמו שרק תפוחי אדמה יכולים להיות!
קדימה, למטבח!
תפוח אדמה מוקרם
במטבח הצרפתי לקחו את תפוחי האדמה לדרגה של אומנות ואפילו קראו להם בשם – "גראטן". גראטן תפוחי אדמה, או בשמו הישראלי: תפוח אדמה מוקרם, זו חגיגה קולינרית של ממש, שבה מככבים מספר חומרי גלם: פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה, שמנת, חלב וגבינה. זן הדזירה יהיה המתאים ביותר למתכון, אך אין בכך חובה. כעת, כל שעליכם לעשות הוא לכתוש שום, לערבבו עם שמנת וחלב, להוסיף מלח, פלפל ואגוז מוסקט ולבשל את כל התערובת על אש קטנה. לאחר מכן שפכו אותה באופן שווה על תבנית ובה תפוחי האדמה. מעל גררו גבינת פרמז'ן או גרוייר, והכניסו לתנור למשך ארבעים דקות אפייה. מעדן כמו שרק הצרפתים יודעים להכין!.
לביבות תפוחי אדמה
אם לביבות תפוחי אדמה מזכירים לכם באופן אוטומטי את חג החנוכה, אנו מזמינים אתכם לנסות את המתכון הזה גם ביום חול וליהנות מכל ביס מושחת. זהו אחד המתכונים הפשוטים והטעימים ביותר שיש, הדורשים הכנה מועטה. לוקחים תפוחי אדמה ומגרדים אותם, לאחר מכן סוחטים את הנוזלים היטב, מוסיפים קמח, תבלינים וביצים ומתחילים ליצור לביבות קטנות, אשר אותן מטגנים במחבת במשך מספר דקות משני הצדדים. מומלץ להגיש לצד יוגורט שמנת חמוצה וסלט רענן. בגרסה הבריאה יותר תוכלו לוותר על הטיגון, ולהעביר את הלביבות למגש ולהכניסן לתנור מזולפות במעט שמן זית, ארבעים דקות אפייה והלביבות מוכנות.
פאי רועים
לאנגלים אין מטבח משובח באופן יוצא דופן, אך על דבר אחד לפחות הם ראויים להצדעה מלכותית, על כך שהביאו לעולם את פאי הרועים הנהדר. זהו מתכון מסורתי ועתיק המככב בארוחות שישי או באירוח חגיגי והוא ממש פשוט להכנה. המנה משלבת בין שכבת בשר בקר, שכבת פירה נימוחה ותיבול עדין, היוצרים יחד מאפה נפלא המשלב בתוכו את הטעמים המשובחים של שני חומרי הגלם. כל שעליכם לעשות הוא לבשל את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים ולאחר מכן למעוך אותם. להכנת הבשר יש לקצוץ בצל ולטגנו, להוסיף בשר בקר טחון וכשהוא מתחיל לשנות את צבעו, להוסיף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל. להרכבת המנה נשטח שכבת בשר דקה בתבנית, עליה את שכבת הפירה וניצור חריצים באמצעות מזלג לכל אורך השכבה העליונה. נכניס לתנור למשך שלושים דקות אפייה בלבד. זה כל מה שמפריד ביניכם, לבין אחד המאפים המנחמים והטעימים ביותר שיש.