
חוכמת המזווה
חלוקת מצרכים ושימוש נבון במדפים לרוב, כשמסדרים מזווה מבולגן, נוטים למצוא לא מעט "אוצרות"- מוצרי מזון שפג תוקפם, כפילויות מיותרות או פשוט פריטים שלא באמת משתמשים בהם. לכן, צעד ראשון בדרך לסידור מזווה יהיה ריקון מלא שלו והיפטרות מכל אותם מוצרים שסתם מבזבזים מקום.
לאחר מכן כדאי לחשוב בעצם מה אנחנו רוצים איפה. מומלץ למקם על מדף בגובה העיניים את המוצרים הם נעשה השימוש התכוף ביותר, על מנת להקל על נוחות השליפה. פריטים כבדים כגון שקי אורז, רצוי לאחסן במדף התחתון ביותר, כדי שנוכל להרימם בעת הצורך בקלות יחסית. אם יש מוצרים שברצוננו להרחיק מהישג ידם של ילדים - לדוגמה, אזור הממתקים המפתה - המדף העליון במזווה הוא המקום האופטימלי לכך.
כלל מועיל בארגון מטבחים, אשר תקף גם לגבי המזווה הוא עקרון החלוקה לקבוצות. מומלץ לקבץ כל משפחת מצרכים מסוימת (דגני בוקר, תבלינים וכו') ולאחסן אותם כך שיעמדו בסמוך אחד לשני. ארגון זה מקל מאוד על ההתמצאות במטבח, ומאפשר נגישות ושליפה מהירה יחסית של מוצרי המזון השונים. להפיק את המרב מכל מדף מזווה סטנדרטי אמנם מחולק למדפים בלבד, אבל אין זה אומר שאתם חייבים להישאר עם החלוקה הבסיסית הזאת. ניתן להתקין שפע של פטנטים על פני המדף אשר יסייעו לכם באחסון – החל ממעמדים מסתובבים ועד למגירות מתכווננות על מסילות שיעזרו לכם להוציא את הפריט המבוקש בקלות ובתנועת ידיים מינימלית.
אלמנט נוסף שיעזור לכם למקסם את חלל האחסון במזווה וגם ישווה לו מראה מסודר ומאורגן הוא שימוש בקופסאות שקופות ואטומות. קופסאות אלו שומרות טוב על טריות המזון, מאפשרות ניצול מרבי של החלל ושומרות על סדר בארון. זאת לעומת אריזות המזון המקוריות, שנוטות להתפזר וללכלך את סביבתן כאשר הן פתוחות. העברת המזון מאריזותיו לקופסאות אמנם דורשת השקעה מסוימת, אך זהו עניין פעוט יחסית שמסב הרבה יתרונות. לתת את הדגש שלכם לבד מעצות הסידור הכלליות אשר נוגעות לכל מזווה, כדאי לחשוב באופן אישי על דגשים אשר נוגעים למזווה הפרטי שלכם. לדוגמה, אולי שווה להשקיע בתאורה מיוחדת למזווה אשר תעניק לו מראה מעט יותר מעניין, או אולי דווקא רצוי להצניע את קיומו ולכסותו מאחורי וילון אלגנטי. בסופו של דבר מדובר בחלק בעל נוכחות חזקה במטבח, ולכן כדאי לחשוב כיצד אנו מעוניינים שישתלב עם סביבתו החיצונית.
- מה יקבע האם הדולר ימשיך להתחזק או שדווקא ייחלש?
- מה משמעות העליות של יום שני? איך נכון ולא נכון להשתמש ב-RSI?
מה שבטוח, המזווה הוא אכן חלק משמעותי במטבח ובבית וכדאי להשקיע בו ובסידור נוח שלו כראוי.