חמש דקות והעוגה בתנור

 | 
telegram

לא תמיד יש לנו זמן להכין עוגה מושקעת, לפעמים אנו נדרשים בהכנתה של עוגה קלילה ומהירה, במיוחד אם מגיעים אלינו אורחים בספונטניות, או אם אנו ממהרים מכל סיבה אחרת. אין כמו עוגות בחושות כדי להכין עוגת בית טעימה ונימוחה בכמה דקות בודדות. הנה מספר רעיונות לעוגות קלילות שניתן להכין בזמן קצר וללא שום מאמץ ממצרכים שיש לכולנו בבית.

עוגת שוקולד בניחוח קוקוס
עוגת שוקולד היא אחת מהעוגות הפשוטות והמהירות להכנה שיש, אם אתם רוצים לה טוויסט קטן תוכלו להעניק לה טעם של קוקוס עדין, כך תעשו זאת: הכינו את המצרכים הבאים עבור הכנת העוגה קמח, אבקת אפייה, שוקולית, סוכר, ביצים, שמן קוקוס, וניל סוכר, שבבי קוקוס טחון ומכל שמנת. להכנת העוגה נערבב את המצרכים היבשים בקערה אחת חוץ משבבי הקוקוס. את המצרכים היבשים נערבב בקערה שנייה יחד עם שמן הקוקוס. לאחר מכן אחדו את התערובות לתערובת אחת אחידה ללא גושים. הכניסו לתנור לחום בינוני ואפו כ-40 דקות. בסיום האפייה הוציאו את העוגה מן התנור והניחו לה להתקרר. לאחר שהעוגה קרה הכינו את ציפוי השוקולד העשוי משוקולד מריר ושמנת מורתחים יחד. צפו את העוגה עם גנאש השוקולד והניחו לו להתקרר כמה דקות. לאחר שהשוקולד התקשה מעט, בזקו מעליו את שבבי הקוקוס, והנה לפניכם עוגת שוקולד וקוקוס נפלאה!

עוגת מייפל עם יוגורט
עוגה נימוחה וטעימה במיוחד היא עוגת מייפל עם יוגורט, טעמו המתוק של המייפל מתאזן עם החמיצות העדינה של היוגורט ולפניכם יש עוגה בחושה מהירה להכנה בטעם נפלא. להכנת העוגה נזדקק לביצים, סוכר, סוכר וניל, שמן, יוגורט, מיץ תפוזים, קמח תופח, אבקת סודה לשתייה ולעיטור העוגה עצמה אגוזים טחונים וסירופ מייפל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אופן ההכנה: ערבבו את כל החומרים עם מטרפה לפי הסדר שבו הם מופיעים במתכון עד לקבלת תערובת חלקה. צקו את התערובת לתבנית ופזרו מעל הבלילה את האגוזים הקצוצים. הכניסו את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו כחצי שעה. כאשר אתם מוציאים את העוגה מהתנור והיא חמה זלפו מעליה סירופ מייפל.

עוגת גזר מפנקת במיוחד
מה יותר נפלא מעוגת גזר בעלת ניחוח משכר? עוגת גזר בשילוב אגוזי פקאן ושוקולד. הנה לפניכם המתכון לעוגה הטעימה והמהירה הזו. המצרכים הנדרשים הם: ביצים, סוכר, שמן ,כוס גזר מגורד בפומפיה דקה, מים, קמח רגיל, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתייה, אבקת קינמון טחון, אגוזי פקאן טחונים/ קצוצים ושוקולד מריר קצוץ. להכנת העוגה מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים. בקערה שנייה מערבבים הסוכר והביצים יחד ורק אז מוסיפים את השמן, הגזר והמים ומערבבים הכל לבלילה אחת. כעת, אחדו את שתי הקערות וערבבו כמה שפחות כדי להמנע ממרק דחוס. הוסיפו בסוף את האגוזים והשוקולד וערבבו מעט. העבירו את הבלילה לתבנית, הכניסו לתנור בחום של 180 מעלות ואפו כ-30 דקות.

עוגה בחושה עם נגיעות של קינמון
את העוגה הזו תריחו ברחבי הבית מיד, ריחו הנעים של הקינמון הנטמע בתוך בלילת העוגה יגרום לכם לרצות לאכול ממנה עוד כשהיא חמה ורק יצאה מן התנור. הנה מתכון לעוגה ריחנית בחמש דקות הכנה. להכנתה נזדקק לביצים גדולות, סוכר, קמח תופח, מיץ תפוזים או מכל שמנת אם אין תפוזים, שמן, קורט מלח, תמצית וניל, שוקולית, קינמון וסוכר חום דמררה. אופן הכנה של העוגה פשוט גם כן. חממו מראש תנור ל 180 מעלות. כעת בקערה אחת יש לערבב את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל, אחר כך הוסיפו את מיץ התפוזים, השמן והקמח וערבבו הכל לתערובת חלקה. הוציאו מהבלילה כחצי כוס והניחו בצד. עכשיו ערבבו את הקינמון, הסוכר החום והשוקולית ונוסיף אותם לבלילה שהשארנו בכוס בצד.

בתבנית החלו ליצוק חלק מהבלילה הבהירה וחלק מהבלילה הכהה כדי להעניק לעוגה שילוב יפה של צבעים כאשר נפרוס אותה. הכניסו לתנור למשך 45 דקות.

עוגת שוקולית קפה
לכל חובבי השוקולית והקפה, הנה לפניכם מתכון לעוגה המשלב את שני הרכיבים האהובים עליכם לכדי עוגה אחת טעימה במיוחד. המצרכים להכנתה של עוגה זו הם: ביצים, סוכר, סוכר וניל, שמן, נס קפה מגורען נמס במים מעט חמים, קמח תופח, שוקולית ואבקת סוכר לקישוט העוגה בסיומה.

אופן ההכנה: טרם אתם מתחילים את הכנתה של העוגה, המיסו בקערית את הנס קפה המגורען עם מעט מים חמים ולאחר שהוא נמס הוסיפו מים קרים וצרו מים פושרים. כעת חממו את התנור ל- 180 מעלות. הכניסו לקערה אחת את כל הרכיבים וערבבו עד קבלת בלילה אחידה, צקו את הבלילה לתבנית אינגליש קייק והכניסו לתנור. בסיום האפייה תוכלו לבזוק מעליה אבקת סוכר להשלמת המראה ושיפור הטעם. 

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות