עורך דין
צילום: freepik

עורך דין חדלות פירעון: כך תמצאו את המתאים ביותר לייצוג בהליך

התקופה האחרונה הביאה עמה משבר כלכלי שגרם לעסקים ולאנשים פרטיים לחפש עורך דין חדלות פירעון שיסייע להם להתמודד עם החובות. היות ודיני חדלות הפירעון במדינת ישראל נחשבים למורכבים, לא מן הנמנע להיעזר בעורך דין שבקיא בדין ובנהלים וינווט את החייב לחוף מבטחים. אבל כדאי שלא לבחור מישהו שרק יטפל בהליך, מומלץ מאוד למצוא את מי שיעניק גם את הערך המוסף

תוכן בחסות |

הליך חדלות פירעון מטבעו כרוך בחשיפה למידע פיננסי ואישי רב, ולכן, חשוב לוודא שעובדים עם מישהו שמרגישים איתו בנוח. פירוש הדבר שיש צורך לדבר עם מספר מועמדים כדי לבדוק עם מי הכי חשים חיבור.

היתרונות בעבודה עם עורך דין חדלות פירעון אם אתם נמצאים במצב של חוסר אונים כלכלי ולא קיימת אפשרות סבירה לעמוד בהתחייבויות, אם הנושים לא חדלים מאיומים והטרדות וכל טלפון שמצלצל ממספר לא מוכר גורם לכם לחשוש שמא מדובר באחד הנושים או בשליחיו, כניסה להליך חדלות פירעון עשויה להיות הדרך הנכונה והמהירה ביותר לפתירת הבעיה.

" חשוב להדגיש כי כניסה להליך חדלות פירעון צריכה להיות המוצא האחרון ולא ברירת המחדל. עורך דין יכול לעזור להעריך את המצב הכלכלי והמשפטי הנתון של החייב כדי לקבוע אם אלטרנטיבות אחרות להתמודדות עם החובות, עשויות להיות טובות יותר עבורו " אומר עו"ד ליאור אבן עזרא שעוסק בדין האזרחי ומחבר המדריך לחייבים  "הפטר ומהר".

מציאת עורך דין לחדלות פירעון קבלת הפנייה ממישהו שסומכים עליו יכולה להיות דרך טובה למציאת משרד עורכי דין לייצוג בהליך חדלות פירעון. החברים והמכרים עשויים לדעת יותר על המצב והצרכים הספציפיים שלכם, ויכולים להיות אפילו עם ניסיון ממקור ראשון. אך תמיד כדאי לבצע חיפוש בגוגל ובאינדקסים של עורכי דין, לדבר עם 5  ולהיפגש עם לפחות 3.

מה תפקידו של עורך דין בהליך חדלות פירעון?

  • להעניק ייעוץ ובדיקה מעמיקה בנוגע להתאמת ההליך הנכון.
  • לתת הנחיות לגבי נכסים ששייכים לחייב.
  • עורך הדין צריך להבין לאילו פטורים החייב זכאי ולעזור במניעת אובדן נכסים שלא לצורך.
  • לעזור להשלים מסמכים הנדרשים להגשת הבקשות למיניהן.
  • לייצג את החייב מול הנאמן והממונה.
  • לערוך תצהירים רלוונטיים.
  • לייצג את החייב בישיבת הנושים ולהגיע איתם להסדר במידת הצורך.
  • להכין את החייב לדיון בבית המשפט או אצל רשם ההוצאה לפועל ולייצגו שם.
איכויות שצריך לחפש אצל עורך דין חדלות פירעון כששוכרים עורך דין לייצוג בהליך חדלות פירעון, חשוב לפני הכל לבחור מישהו שמנוסה בתחום. ההמלצה הזו אולי נראית מובנת מאליה, אך בסיס הידע של עורך הדין יכול לעשות את כל ההבדל במקרה של החייב ולהשליך על סיכויי הצלחת ההליך בעניינו.   אבל רק לדעת את החוקים והנהלים, זה לא מספיק. צריך שיהיה לחייב מאוד נוח עם עורך הדין כך שיוכל לתקשר איתו בחופשיות. " חוסר פתיחות עלול לגרום לבעיות במהלך הליך חדלות פירעון היות והחייב זקוק בתקופה זו לחום ולמידה גדולה של סבלנות ותמיכה" אומר עו"ד אבן עזרא.

שאלות שיש לשאול כשנפגשים עם מועמדים עורכי דין רבים לחדלות פירעון מציעים פגישות ייעוץ ראשוניות בחינם. כשמגיעים לפגישות האלה, חשוב מאוד להגיע מוכנים אליהן. להלן רשימה של כמה מהשאלות שרצוי מאוד לשאול:

האם אתה מתמחה בחדלות פירעון? חוקי פשיטת הרגל מסובכים, לכן חשוב לוודא שעובדים  עם איש מקצוע שמבין את הדין הקיים והבירוקרטיה וכיצד זה עשוי להשפיע על החייב.

כמה תיקי חדלות פירעון אתה מגיש בכל שנה? מומלץ לעבוד עם עורך דין שמגיש לפחות שני תיקים מדי חודש.

מי יטפל בתיק שלי? חיוני שעורך הדין יעבוד עם החייב מההתחלה ועד סיום ההליך. מה גובה שכר הטרחה שלך? עורכי דין רבים מוכנים לפרוס את שכר הטרחה בתשלומים, אך למרות זאת, יתכן ויהיה צורך במקדמה בגובה מסוים לפני היציאה לדרך.

מה כלול בתשלום שלך ומה מכסה שכר הטרחה? חשוב מאוד שהסכם שכר הטרחה יפרט את כל הפעולות שעורך הדין יבצע ועליהן אתם משלמים. הסעיפים צריכים להכיל מידע מפורט ולא מידע כללי, למשל: כתיבה ושליחת מכתבים לנושים, הגשת בקשה לצו לפתיחת הליכים, עריכת תצהיר, משא ומתן עם הנושים, ייצוג בדיון וכו'.

ככל שהסכם שכר הטרחה מפורט יותר, כך הדבר יחסוך אי הבנות רבות, ימנע מחלוקות וגם בחלק מהמקרים, גם יחסוך הוצאות מיותרות נוספות.

כמה יעלה כל זה? שכר טרחת עורך דין משתנה במידה רבה על פי סוג ההליך שיש להגיש (אם דרך הממונה או דרך לשכת ההוצאה לפועל), המוניטין של עורך הדין, ומורכבות המצב הכלכלי של החייב. באופן כללי, ניתן לצפות לשלם בין 15-30 אלף ש"ח בהליך המתנהל מול הממונה, ו-12-20 אלף ש"ח בהליך המתנהל בלשכת ההוצאה לפועל. על הסכומים הללו יש להוסיף מע"מ ואגרות.

שורה תחתונה זה לא משנה באיזה דרך למצוא עורך דין חדלות פירעון, הכי חשוב לוודא שעושים שיעורי בית כדי להבטיח שעורך הדין יהיה מוסמך, מנוסה ומישהו שמרגישים בנוח לעבוד איתו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה