גרילים

 | 
telegram

אין ספק שלבשר על האש יש טעם אחר לחלוטין מבשר מבושל, ואפילו מכזה שנעשה בתנור חם. את הטעם של בשר על האש רובנו טועמים רק בזמנים מיוחדים כמו המנגל של יום העצמאות, או בכל מיני אירועים יוצאי דופן, בבופה של חתונה, או אם אנחנו יוצאים לאכול במסעדת בשרים על האש באיכות כזו או אחרת. עם התפתחות המדע והטכנולוגיה ואיכות החיים העולה – ניתן כיום לרכוש לכל בית גריל על האש, ולתפעל אותה בצורה נוחה קלה וזריזה, כך שתוכלו להנות ולאכול מדי שבוע, ככל אשר תאווה נפשכם בשר על האש, עם כל המשפחה, עם חברים אהובים, ואפילו כשתרצו לחמם לכם איזה אוכל משבת – כל מה שייכנס לתוך הגריל ייצא עם טעם אחר לגמרי.

גריל גז – ברביקיו בכיף לכל ארוע, מהיר ונקי
אז האפשרות הפשוטה יותר היא גריל גז או מה שנקרא בארצות הברית "ברביקיו". מדובר על מבנה מתכתי גדול יחסית, ובו כמה מבערים של אש, המתחברים לגז שלכם. את הגריל ניתן לשים במרפסת, בחצר הבית או בגינה. כשהכלל הוא שצריך מרחק של חצי מטר פנוי מכל כיוון, ו30 ס"מ מרחק מהקיר הסמוך, כדי לשמור על בטיחות נאותה.
כמו בכל דבר, גם כשאתם באים לרכוש גריל יוצע לפניכם מבחר עצום של דגמים וגדלים, וננסה לתת כמה כללי אצבע לעניין על מנת שתוכלו לבחור את הגריל שהכי מתאים לכם:

  • איזה חברה? חשוב מאד שהחברה תהיה מוכרת ואיכותית, קרי חברת  BORETTI וחברת  ROSLE. כשתוכלו לעשות חיפוש באינטרנט ולראות האם חברות אחרות הם גם טובות, או שהלקוחות שלהם מתלוננים עליהם.
  • המבער צריך להיות מנירוסטה – רק אחד כזה נשמר לאורך זמן
  • כמות המבערים – זה תלוי בגודל ובצורך שלכם, ותלוי מאד במיקום של הגריל: במרפסת (מבער אחד), בחוץ (שני מבערים) או בגינה (3-5 מבערים). כמובן שככל שיש יותר מבערים אז האוכל מוכן מהר יותר, וגם ניתן לעשות כמות גדולה יותר בבת אחת.
  • איך הבשר ייצא: החומר של הגריל צריך להיות מברזל, כדי שהיא תתחמם ותגרום לחום אחיד בכל החלק הפנימי של הגריל. כמו כן, צריך לשים לב שהרשת לא קרובה מדי למבער, ושיש מקום ייעודי שאליו ניתן לשפוך את השומנים.
  • הגודל והעיצוב של הגריל – בסופו של דבר הגריל יהיה מונח בתוך הבית שלכם או בחצר, ובעצם הוא נעשה כחלק מהעיצוב של הבית שלכם. לכן יש לשים לב שהגריל (כסוגרים אותו) נראה טוב
מעשנת – טעם של פעם מפתיע ומעורר
מעשנת זה מכשיר חדש עם ניחוח עתיק. כבר מאות ואלפי שנים שהמין האנושי אוכל בשר מעושן. ה'מעשנת' הינה בעצם תנור עם חלל גדול ורחב, שניתן לכסות אותו, והעשן שיוצא מבעירת העצים והגלים הוא זה שמחמם ומבשל לאיטו את הבשר. כשיש באופן עקרוני שני סוגי מעשנת:
  1. הראשונה – מעשנה מסורתית מבוססת על עץ וגחלים. כשהפחמים שמכניסים לתוכה הם אלו שנותנים את החום המבשל את הבשר (כמו במנגל שהגחלים מחממות את הבשר), וביחד עם זה יש קוביות עץ (צ'אנקים) או שביבי עץ מרוסקים שהבעירה שלהם גורמת לעשן, והם שנותנים את הטעם המעושן הנהדר והעתיק.
באופן כללי המעשנת הזו היא למי שאוהב את הבשר שלו בטעם של פעם, אוהב להתעסק עם הגחלים והעץ ואת האווירה הנלווית לאש הבוערת שלהם.
  1. מעשנת פלט – מעשנת אוטמטית שבהם גם החום וגם העשן מתקבלים מאותו חומר בעירה של פלט (מין כופתאות עץ ייעודיות לכך). התוצאה של מעשנת הפלט היא עשן נקי ומעודן יותר, מאשר המעשנת הקלאסית.
כמובן שיש סוגי עץ ייעודיים שמתאימים לעישון אוכל, ונותנים לאוכל טעם מיוחד, כמו עץ דובדבן או פקאן. הכמות שהמעשנת פלט יכולה להכיל היא גדולה, באופן ש9 ק"ג של עץ שמכניסים לתוך תא ייעודי ב'מעשנת' מספיקים ל20 שעות עבודה! כך שאתם לא צריכים להתעסק עם הכנסת העצים לתוך המכונה. 

הבישול האיטי על ידי העשן של העץ, נותן לבשר טעם משובח, וגם משאיר בו את החלקים הטובים והבריאים לגופנו. הטעם המיוחד של המעשנת, מתאים אפילו לסוגי אוכלים שונים שאתם רוצים רק 'לחמם', אפילו שאריות מהאוכל של שבת – כל דבר יהיה לו טעם אחר לגמרי לאחר שעבר בתוך המעשנת. אפילו לימונדה מלימונים חתוכים מעושנים, או פיתות עם שמן זית וזעתר – הם חידוש בטעם נפלא.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אחד הדברים המיוחדים במעשנת, הוא שלא רק חוש הטעם עובד שעות נוספות בהנאה, אלא גם חוש הריח – הרי של האוכל היוצא מהמעשנת הוא מיוחד ואהוב.

מה מיוחד במעשנת הפלט?
בשנים האחרונות נכנסו לשוק חזק מעשנת פלט, שהיא סוג של חיבור בין הטכנולוגיה החשמלית לבין חומר בעירה הגולמי של העץ. המעשנת היא מבוססת על טכנולוגיה חכמה, כך שאתם יכולים לקבוע את טמפרטורות החום הקבועה, ואת צורך הבישול (גריל, חרוך ועוד), והמעשנת עצמה יודעת איך לחשב את הבעירה המבוקרת של העץ, באופן שייתן את התוצאה המדויקת שרציתם. פשוט מכניסים לכלי שנמצא בתוך המעשנת שביבי עץ ייעודיים, ובצורה טכנולוגית חכמה, המעשנת 'יודעת' איך וכמה חומר בערה צריך להוסיף לאש על מנת שהבשר שאתם מבשלים ייצא הכי טעים שיכול להיות.

מנגל פחמים – לא רק ביום העצמאות
בכל יום העצמאות, צובאים רבבות עם ישראל על הפארקים לעשות מנגל ובשר על גחלים. במקום לקנות מנגל חד פעמי ולחפש איפה לשים אותו, ולמצוא שלפעמים השולחן או הרצפה נשרפה, נשרטה או כל מיני דברים נוספים.

הפתרון הקל ביותר הוא לקנות מנגל פחמים איכותי, כזה העשוי ממתכת, שיש לו כיסוי שיכול לחמם בצורה אחידה ומהירה יותר את הבשר. המנגל יושב על רגליים עם גלגלים מובנים, מה שמאפשר לכם לבחור את המקום שהכי נוח לכם לעשות את המנגל, ופשוט למנגל בכיף, בלי חשש שאחד הילדים ייפגע חלילה או שהקונסטרוקציה המאולתרת שבניתם תוך כדי תקרוס על כל הבשר שנמצא עליה, או שתאצלו אחרי זה לעבוד קשה כדי לנקות את כל הלכלוך שהמנגל שלכם עשה. אם קונים מנגל מקצועי: תוכלו ליהנות ממראה מרשים, ניוד קל, מכסה עליון נפתח ונסגר, פטנט לווסת את כניסת האוויר פנימה (מקביל ל'נפנף' רק בלי לעבוד קשה), וריקון קל של האפר והלכלוך המצטבר. בקיצור, חווית מנגל מושלמת!

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות