סטארטאפ
צילום: DEPOSITPHOTOS

דרכים לשיפור הרווחיות בסטארטאפים

תוכן בחסות |

סטארטאפים רבים משקיעים את מיטב משאביהם במטרה לקדם מכירות ולשפר את הרווחיות. יחד עם זאת רבים מופתעים לגלות שגם לדאטה העסקית וליכולות התחקור של צוותי העבודה יש השפעה נרחבת על שורת הרווח. כיצד ניתן לשפר את הרווחיות בסטארטאפים באמצעות דאטה מנותחת היטב? הנה כמה דוגמאות מעשיות מטעם חברת BI העוסקת בתחום.

תמחור מבוסס דאטה עסקים נוטים להעריך שהלקוח הסופי רגיש למחיר. יחד עם זאת הסקרים מלמדים אחרת, שכן רק 4% מהרוכשים מציבים את המחיר בראש סדר העדיפויות ומתוכם 20% יקבלו את ההחלטה על בסיס המחיר הנמוך ביותר. כאשר מדובר על מוצרי סטארטאפ, המחיר הוא מרכיב חשוב אך פעמים רבות מחיר נמוך מדי עלול להוות מכשול ויש בכוחו לפגוע במחזורי הרווחיות. כיום ניתן באמצעות מערכות BI לנתח מידע אודות הלקוחות, דרישותיהם, העדפותיהם, הרגלי הצריכה שלהם והתנהגותם ולבצע על סמך זה תמחור מבוסס דאטה, המאפשר מחד לענות על צרכי הלקוחות ומאידך לקבוע מחיר אשר משכלל את עלויות הייצור, התפעול והשיווק ומשפר את רמת הרווחיות.

שיפור ההצעות העסקיות והגדלת הערך ללקוח להצעות שיווקיות בהתאמה אישית יש ערך רב בעידן בו ההיצע עולה על הביקוש. הלקוחות מוצפים במידע פרסומי, מבצע רודף מבצע והבידול הולך ומצטמצם, רק היכולת להפיק הצעה עסקית מותאמת אישית היא זאת שתכריע את הכף. כיום ניתן באמצעות ניתוח נתונים להבין איך ניתן לחסוך בעלויות המוצר על ידי הסרת מאפיינים שאינם נמצאים בשימוש והגדלת מאפיינים עם ביקוש גבוה. ניתן אף לנתח את אופן צריכת השירות / המוצר בהתאם למאפייני הלקוחות ולהציע עבור כל אחד מהסגמנטים מוצרים או שירותים המותאמים למאפייני השימוש שלהם. זאת ניתן כמובן לעשות באמצעות יישום מערכת BI עם מנוע אסוציאטיבי המציג לא רק את המידע שלגביו נשאלה השאלה העסקית אלא גם את המידע המקושר אליו החושף נתונים נוספים, שמסייעים בקידום החקירה העסקית.

הוצאות תקורה, מלאי, ניהול שוטף אין ספק שמגפת הקורונה והסנקציות הנלוות אליה הביאו לכך שחברות רבות חצו את הקווים והחלו לדרוש מאנשיהם לעבוד מהבית. החל מחברות ענק כמו "גוגל" ועד סטארטאפים קטנים בראשית דרכם. חיסכון בהוצאות התקורה כמו שכירות, ריהוט משרדי, חשמל, מים וארנונה בגין אחזקת משרד, משפיע משמעותית על שורת הרווח. יחד עם זאת קיימת דרך נוספת להביא לחיסכון בהוצאות באמצעות דאטה שמנתח את אופן ניהול המלאי, תהליכי הייצור והתקשורת בין המחלקות השונות.

הנה דוגמה לתהליך עסקי הממחיש את הנושא לקוח השאיר את פרטי ההתקשרות עמו דרך טופס יצירת קשר באתר החברה. הפנייה נכנסה באופן מידי למערכת ה - CRM ומסתנכרנת עם מערכת ה – BI. כאשר מנהל המכירות מבצע בקרה על הלידים הנכנסים הוא יכול לתחקר את אופן הטיפול בלקוח, מספר הפניות הפתוחות במערכת, היכן נעצר התהליך, מהן העדפות השימוש במוצר וכדומה. על סמך הצגת המידע הוא יוכל לגבש הצעה בעלת ערך גבוה יותר, שתקדם את תהליך הסגירה. חקירת המידע נעשית על כל הדאטה באמצעות שאלה חופשית, ללא כל תלות בצוותי הפיתוח. בהמשך הוא יוכל לתחקר את נתוני הלקוחות והספקים, מי דורש יותר שירות ומי פחות, מי רוכש יותר בפחות מחיר וגורם לאי רווחיות ולמי יש פוטנציאל צמיחה אם יקבל את ההצעה הנכונה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה