
אליחי פרו מסביר: ממה מורכב המחיר לכתיבת תוכן
בעולמות השונים של התוכן ישנם תעריפים שונים אשר משתנים בהתאם לעבודה. לרוב, המחיר משתנה בהתאם לסוג התוכן הנדרש ובהתאם להנחיות המחמירות. ככל שהתוכן יהיה מורכב יותר, מושקע הרבה יותר, ועם הנחיות נוספות, כך המחיר יהיה גבוהה יותר. לפיכך, החלטתי לעשות לכם קצת סדר בתחום הזה. אז ממה מורכב המחיר? במאמר הזה אני יגלה לכם את הכל.
ממה מורכב המחיר לכתיבת תוכן בשנת 2020 האמת הקשה: אנשים שלא הגיעו ממגזר הכתיבה, לעולם לא יוכלו להבין מדוע כותב תוכן לוקח מחיר מסוים, ועדיין, תבינו קצת את הכותב שלכם. כמו שאתם מנהלים את העסק בצורה נכונה והגיוניות, כך גם כותב התוכן. אדם שפועל בתחום הכתיבה צריך לנהל את העסק שלו בצורה כלכלית ונכונה, באופן משתלם, והזמן הוא מרכיב מאוד קריטי. כל דקה של כותב תוכן משמעותית הרבה יותר מתחום עיסוק אחר, הוא חייב לתמחר את השירותים שלו בצורה שתשלם לו מבחינת זמן וכסף. גם אם זה נשמע עצוב ועלוב, כותב תוכן חייב להכניס 100 ₪ בכל שעה עגולה ויהי מה. לעוד פרטים ולמחירון המלא שלי היכנסו לאתר אליחי פרו אז ממה מורכב המחיר לכתיבת תוכן בשנת 2020? זה מה שאני חושב:
- סוג הכתיבה והאיכות – כתיבת תוכן מחולקות לשלל סוגים, לדוגמא: כתיבה שיווקית, כתיבה אינפורמטיבית, כתיבה למטרות קידום, כתיבה עיתונאית, כתיבה טכנית, ושירותים צדדים של קופירייטר. כל סוג, כל שירות, מתומחר בצורה אחרת. לכל כתיבה יש קושי מסוים, התעמקות, ומבנה, לפיכך המחירים משתנים מאחד לשני. כתיבת תוכן SEO עולה באופן ממוצע 0.10 אגורות. לעומתה, כתיבה מקצועית ושיווקית תעלה באופן ממוצע כ- 0.15-0.20 למילה. ומהצד השני, שירותי תרגום יעלו לכם 0.80-1 למילה.
- זמן העבודה הנדרש – כותב תוכן וותיק שנמצא במקצוע, לרוב יבדוק את כלכליות העבודה. בעבודות הראשונות, כותב התוכן יבדוק כמה נדרש ממנו להתעכב בתוכן, ובסופו של דבר כמה זמן לקח לו לכתוב. זמן העבודה הוא אחד הפרמטרים הנלקחים בחשבון בעת הצעת מחיר, תוכן איכותי שנחשב כמקצועי מספיק, יגרום לכותב הממוצע להסתבך לא מעט, להתעכב, ולחשוב הרבה. כאשר זה מתרחש, המחיר ייקבע בהתאם לעבודות הבאות.
- מחקרים סביב הנושא – פרמטר נוסף שמייקר את מחירי הכתיבה בישראל הוא מחקר סביב נושא ספציפי. ככל שהדרישה להתעמקות התוכן יותר גדולה, כך גם המחקר ייערך יותר זמן. מחקרים נעים בין 10-30 דקות באופן ממוצע.
- עריכה לשונית ושכתובים – בישראל, לאחר כתיבת התוכן מרבית הכותבים מספקים עריכה לשונית ו\או שכתוב והגהה לאחריו. דבר כזה, בהתאם לדרישה, יעלה את המחיר ויהיה מרכיב חשוב בהצעת המחיר ללקוח. עריכה לשונית בממוצע תעלה לכם כ- 0.30-0.50 למילה.
- תיקונים סביב העבודה – בהצעת המחיר, כל כותב תוכן יאפשר לכם מספר תיקונים חינמיים במסגרת הכתיבה. במידה ותדרשו ליותר משני תיקונים, הכותב יגבה ממכם תשלום נוסף.
- חיסכון בזמן – כתיבת תוכן לא מתאימה לכל אחד, אני בטוח שאת זה כבר למדתם. אחת הסיבות שאנחנו בוחרים לא לכתוב את התוכן בעצמינו הוא הזמן. תוכן איכותי צורך כמויות אדירות של זמן, ואותו... לפעמים אין לנו. בעקבות זאת, יותר קל ופשוט עבורנו לתת לכותב תוכן לעשות זאת. *במילים יותר פשוטות: כותב תוכן סוגר לנו קצוות פתוחות, פשוט סוגר לנו את הפינה.
- חיסכון במשאבים פנימיים – אם אנחנו חברה או סוכנות דיגיטל, זה הפרמטר הרגשי ביותר עבורנו. אנחנו משלמים שכר גבוהה עבור שעות העבודה של העובדים, ולפעמים, עבודת התוכן פשוט לא משתלמת להחזקת עובד כזה או אחר בתעריפים גבוהים. לפיכך, במטרה לחסוך במשאבים חיוניים, לעיתים יותר משתלם להוציא את העבודה החוצה. בזמן שכותב תוכן חיצוני מבצע את העבודה, העובדים המסורים שלנו יכולים להתרכז בדברים הרבה יותר חיוניים.
- הידע נמצא אצל כותב התוכן – תחום כתיבת התוכן מצריך יכולות רבות ביניהם: שליטה טובה בשפה העברית, יכולות שכנוע עצומות, ויכולת התבטאות גבוהה. באופן ממוצע, לא כולנו יודעים לעשות זאת על הצד הטוב ביותר. בדיוק כמו שאנחנו מביאים אנשי מקצוע לבית, כך גם בתחום כתיבת התוכן. במקרים רבים מאוד, ידע הכתיבה יימצא יותר אצל כותבי התוכן מאשר אצלנו.
- 1.מישהו 10/10/2020 08:00הגב לתגובה זו"אנשים שלא הגיעו מ*תחום* הכתיבה לעולם לא יוכלו להבין מדוע כותב תוכן *גובה* מחיר מסוים, ועדיין, תבינו קצת את הכותב שלכם. כמו שאתם מנהלים את העסק בצורה נכונה ו*הגיונית*, כך גם כותב התוכן"