מכשיר שמיעה
צילום: אודיו סאונד

אודיו סאונד מכשירי שמיעה מציגה את המכשירים המתקדמים ביותר

מכשירי השמיעה המובילים בעולם מגיעים כהם מציודים בטכנולוגיות מתקדמות במיוחד ועם מאפיינים נוספים ההופכים את השימוש בהם לחוויה של ממש, וזה עוד לפני שדיברנו על העיצובים יוצאי הדופן שלהם המאפשרים נוחות בהרכבה ושימוש דיסקרטי במיוחד
תוכן בחסות |

אנו במכון השמיעה אודיו סאונד גאים לעבוד עם המותגים המובילים של מכשירי השמיעה בעולם וכדי שגם אתם תתחילו להכיר אותם, הנה סקירה קצרה על כמה שינויים מרכזיים שבהחלט חשוב להכיר.

מכשירי שמיעה מנגנוני שמע מתקדמים אם נלך אפילו 10 שנים אחורה פחות או יותר, נראה כי מכשירי השמיעה היו מעין רכבים קטנים ששישמו כמגבר, ומי שהרכיב אותם אמנם הצליח לשמוע טוב את יותר את הקול של האדם העומד מולו ומדבר איתו, אבל באותו אופן בדיוק נשמעו גם צלילים אחרים, החל מהרוח בחוץ שלא הפסיקה להציק, רכבים חולפים שקולם הוגבר פי כמה וכמה, צופרים, מטוסים בשמיים וכן הלאה.

מי שמכיר את החוויה הזאת יודע שמדובר בעניין בעייתי מאד שהקשה על השימוש במכשיר שמיעה וזה גבר מה שלמעשה הרחיק משתמשים רבים משימוש במכשיר שמיעה והיתרונות שלו.

היום למרבה המזל התמונה שונה לגמרי. מכשירי שמיעה מתקדמים עובדים באופן אחר לגמרי עם מערכות מתקדמות ומאפשרים לשמוע טוב בדיוק את מה שצריך ולסנן את מה שממש לא. איך זה עובד?

  1. מנגנוני סריקה סביבתית: מנגנונים חכמים סורקים את סביבת המשתמש ב-360 מעלות ומאתרים את מקורות הסאונד החיוניים ואת רעשי הרקע המיותרים שיש לסנן.
  2. סינון רעשי רקע: מערכת חכמה מאתרת רעשי רקע כמו רוח, רשרוש עלים, צלילים של מכוניות וכו' ומסווגת אותם כצלילים שאינם חיוניים.
  3. חלוקה לערוצים דיגיטליים: ערוצים דיגיטליים מרובים מאפשרים חלוקה נוחה של הצלילים, כך שהצלילים המוגברים הם אך ורק אלו שאתם צריכים ורוצים לשמוע.
באופן כללי חשוב לדעת כי מרבית מכשירי השמיעה פועלים כך וגם הבסיסיים שבהם, אך לירידות שמיעה חמורות מומלץ לבחור במכשירי הפרימיום המתקדמים.  לעוד מידע על מכשירי שמיעה מתקדמים ניתן לראות באתר מיני סאונד מכשירי שמיעה.

מכשירי שמיעה שמתחברים לטלפון החכם, לטלוויזיה ולמערכות שמע אחרות אם זה נשמע לכם קצת מוזר נסו לחשוב על שאר המכשירים שאתם מחברים אחד לשני כמו הטלפון למערכת השמע ברכב, הטלפון לטלוויזיה וכן הלאה. כך ניתן היום גם לסנכרן בין מכשיר השמיעה למכשירים אחרים דרך חיבור בלוטוס'.

איך זה עובד? יש להדליק את המכשירים שמגיעים עם חיבור בלוטוס' מובנה ופשוט לחבר אותם לטלפון, ממש כמו שאתם עושים עם כל חיבור בלוטוס' אחר.

מה זה מאפשר? קודם כל תאכלו להעביר את הסאונד מהטלפון ישירות אל מכשיר השמיעה וזה לא משנה אם מדובר בשיחות, בסרטוני וידאו בהם אתם צופים, במוסיקה לה אתם מאזינים ובעצם הכל.

בנוסף, מרבית מכשירי השמיעה עם הפיצ'ר הזה מגיעים אם אפליקציה ייעודית דרכה תוכלו לשלוט בהגדרות שונות במכשיר - לשנות את עוצמת השמע, להחליף הגדרות תפעול בהתאם לסביבה בה אתם נמצאים או לכבות ולהדליק את המכשיר, כל זה מבלי שתצטרכו להוציא אותו מהאוזן כמובן.

לבסוף, השימוש באפליקציה ובחיבור בלוטוס' מאפשר לאסוף מידע חיוני על דפוסי השימוש, כך שאתם או טכנאי הסאונד שמטפלים בכם יוכלו למטב את ההגדרות ולסייע לכם פשוט לשמוע טוב יותר עם הזמן.

שימו לב כי ניתן להתחבר למערכות נוספות כמו טלוויזיה חכמה ומערכת השמע ברכב ובעצם כל מכשיר התומך בחיבור בלוטוס'.

מכשירי שמיעה זעירים אם יש דבר נוסף שהרחיק לא מעט ממי שסבל מירידת שמיעה בעבר משימוש במכשיר שמיעה, הוא העובדה כי מרבית מכשירי השמיעה היו גדולים ומגושמים, בלטו מאד לעין ומשכו הרבה מאד תשומת לב מהסביבה. בעבור רבים מדובר היה במקור למבוכה והיו כאלה שהעדיפו שלא להשתמש כלל במכשיר שמיעה בשל כך.

למרבה שמחתם של משתמשים רבים, התחום הזה עבר שינוי מדהים והיום ישנם מכשירי שמיעה איכותיים מאד שבכלל לא ניתן להבחין בקיומם. המכשירים הללו נקראים באנגלית מכשירי Completely In Canal או בקיצור CIC, והכוונה היא שכל המכשיר כולו, על כל חלקיו נכנס אל תוך תעלת האוזן וגודלו אינו עולה על גודל פול קפה יחיד. ניתן לראות עוד מידע בקטלוג מכשירי שמיעה.

מעבר לכך, המכשירים בתצורה הזו מעוצבים באופן אישי למידות תעלת האוזן של כל משתמש והם מגיעים במגוון גוונים על קשת צבעי העור כך שהם נראים ממש כמו חלק מהאוזן והם גם לא נוטים ליפול או לגרום לאי נוחות. העובדה הזו הופכת אותם למכשירים שרק חדי העין יוכלו להבחין בהם ולרוב אף אחד בכלל לא שם לב שהם שם.

חשוב לדעת כי מדובר במכשירים הנחשבים ליקרים יותר, אך בעבור מי שמחפש את הדיסקרטיות עם השימוש במכשיר שמיעה זהו ככל הנראה הפיתרון המושלם ומעבר לגודלם ולעיצוב החדשני, מדובר גם בכמה ממכשירי השמיעה הטובים ביותר מבחינת הסריקה הסביבתית שהם מאפשרים וסינון רעשי הרקע. חשוב לדעת כי החיסרון היחיד שעלול להפריע לאנשים הוא שהמכשירים הזעירים לא מגיעים אם האופציה של חיבור בלוטוס'.

מכשירי שמיעה נטענים אם יש דבר שכל משתמש במכשיר שמיעה היה מעדיף לוותר עליו זה ככל הנראה הצורך המתמיד בהחלפת סוללות שהיא הכרחית אחת לשבוע בערך. אז נכון, אמנם לא מדובר בהוצאות מטורפות ומדובר על סכומים של כמה מאות שקלים לשנה, אבל העיסוק הוא בלי ספק מציק ובעבור מבוגרים הוא יכול להיות ממש מסובך שכן מדובר בסוללות קטנות במיוחד.

מכשירי השמיעה הנטענים פותרים בדיוק את הבעיה הזאת ומאפשרים להימנע מהשימוש בסוללות.

המכשירים הללו מגיעים עם עמדות טעינה חכמות המצוידות בנורות חיווי שנותנות אינדיקציה על מצב הטעינה. ברוב המכשירים טעינה של כשלוש בערך תספיק לשימוש של 24 שעות במכשיר השמיעה ובמקרים בהם הסוללה נגמרת יש אפשרות להטענה מהירה של כחצי שאפשר שימוש של 3 שעות פחות או יותר.

בנוסף משמשות עמדות הטעינה כמתקן לאחסון מכשיר השמיעה בשעות הלילה והדרך האידיאלית להנות מהאופציה הזאת היא הטענה בלילה שתאפשר שימוש לאורך כל היום, כך שמדובר בפונקציה שמתאימה בעיקר למשתמשים שיש להם את המשמעת העצמית ויקפידו להטעין את מכשיר השמיעה.

לסיכום אלו הם כמה מהשינויים המרכזיים שהפכו את מכשירי השמיעה בני ימינו לכל כך איכותיים ומתקדמים, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר אם יש לכם שאלות נוספות או שאתם רוצים כמובן להתנסות בשימוש באחד מהמכשירים המובילים הללו שאנו משווקים כאן במכון השמיעה אודיו סאונד.  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה