
חברת כוח האדם "קאי" מציגה: כך תשתמש בתרבות הארגונית כדי למשוך את העובדים הרצויים
האקדמיה כבר הבינה את זה מזמן, והמעסיקים החלו להפנים את העניין: עובדים טובים בעסק, שמאמינים בו ובערכיו, ומרגישים חלק מהתרבות הארגונית שלו - יזניקו את הכנסותיו
# אז איך מגייסים את התרבות הארגונית והמיתוג העסקי כדי לגייס את העובדים הנכונים?
# מיטל פלד, מומחית בתחום, מסבירה: בעשרות השנים האחרונות ביצעו מחקרים רבים בפקולטות לניהול באוניברסיטאות בעניין משמעותי ביותר: איך עסק יכול למשוך אליו עובדים טובים, בהם הוא חפץ? כאלה שיתנו תמורה מלאה להשקעה בהם, שיתמידו בעבודתם ויזדהו עם המותג עבורו הם עובדים?
הנושא הזה מאתגר ארגונים כמעט מאז המהפכה התעשייתית. אחד הדברים שבכול המחקרים הוכחו ללא עוררין, הוא שלמנהל מצליח יש צוות איכותי וטוב. בעבר מנהלים כריזמטיים חששו לקחת עובדים איכותיים כדי להבטיח את מקומם בראש, אבל עסקים שכך פעלו בהם, והעתודה הניהולית בהם הייתה פחות איכותית, התקשו לשרוד לאורך זמן.כדי להבין מעט יותר בתחום העצום הזה, ועל הקשרים בין עובדים טובים, תרבות ארגונית ומיתוג עסקי, פנינו לחברת כוח האדם "קאי", שמספקת אנשים מקצועיים ואיכותיים בעיקר בעולם הבנייה, ומסייעת לעסקים לחבר את העובדים למותג שלהם.
"בסוף היום, האתגר הכי גדול של ארגונים זה למצוא עובדים טובים ומתאימים, ולשמור עליהם. טובים בהקשר של ידע מקצועי, השכלה, ניסיון וכל מה שרלוונטי לעיסוק עצמו", מחדדת מיטל פלד, מנהלת משאבי האנוש של חברת כוח האדם "קאי". "עובדים מתאימים - כי הם צריכים להתחבר לתרבות העבודה, לצוות, להלך הרוח בחברה, לכול התרבות הארגונית. לכן הם צריכים להיות טובים ומתאימים, וצריך לשמור עליהם".
מה זה תרבות ארגונית? "תרבות ארגונית היא עולם מאוד נרחב: מדובר בראש ובראשונה בערכים של הארגון, שעליהם הוא מושתת, וזה בא לידי ביטוי הכי טוב בהתנהלות היום יומית. אני מכירה ארגון בו כחלק מהתרבות הארגונית, בהתנהלות הפיזית במקום, לא ממהרים לענות לטלפונים ולחזור לפונים – בניגוד להצהרות על שירות איכותי. אחת הבעיות היא בין השאיפות של הארגון ומטרותיו, לבין המציאות – מה שקורה בשטח זה בסופו של דבר איך שמתקבל הארגון כלפיי חוץ, ולכן החשיבות הגדולה לחבר את העובדים בכול הדרגים למטרות והערכים של הארגון, להחליט מה חשוב לעסק ולהשריש את הערכים כלפיי מטה. בסוף המציאות יוצרת איזשהו מצב – אם המנכ"ל החליט איך תראה התרבות הארגונית, אך לא אוכף את זה, ולעתים גם לא עומד בה בעצמו, הדבר ייפגע בארגון".
- פעילות ותקציבי המו"פ באקדמיה בישראל המשיכו לעלות ב-2023
- תוקפא הצעת החוק לסיוע לסטודנטים במילואים - האוניברסיטאות תסייענה
לפני שיוצרים את התרבות, יש חשיבות במיתוג העסק? "בעיניי זה שני נושאים מקבילים. המיתוג מתבסס לא מעט על התרבות. מיתוג מעסיק זו משימה משותפת של שיווק ומשאבי אנוש, כי בסוף מיתוג מעסיק הוא גם איך הארגון נראה כלפיי חוץ – ובסופו של דבר אם העובדים בשטח פועלים בתרבות ארגונית שאינה תואמת את המיתוג, אז לא עשינו כלום. יש נטייה להסתכל על מיתוג מעסיק ככלי באמצעותו העסק יצליח למשוך עובדים טובים, שזה גם בסדר, אבל אם בסוף העובד מגיע והוא מגלה שהתרבות שונה מהמיתוג, אז מה היה שווה ההשקעה בברנדינג? ניקח לדוגמה מקום שממתג עצמו כמצטיין בשירות, אבל בסופו של דבר לא עונים בו לטלפונים של לקוחות – אז מה עזר המיתוג? בשורה התחתונה המציאות היא שמכתיבה איך יתקבל הארגון כלפיי חוץ ומה תהיה התחושה של העובדים בו".
מה המשמעות של חיבור העובד לערכי העסק? "ניקח כדוגמה את ההייטק, שם מצד אחד יש לעובדים המון תנאים מצוינים, הטבות, פינוקים ומצד שני אנשי הייטק מחליפים עבודה לעתים מאוד תכופות. זה קורה בגלל מה שאנחנו מכנים במשאבי אנוש כ'מחוברות עובדים' – הם לא מצליחים להתחבר לתרבות הארגונית, לערכים ולחזון של הארגון ולעתים למטרותיו. הם לא מרגישים חלק. באים לעבודה, להתפרנס, אבל אין את השייכות, אין תחושה של בית שני". וכדי להמחיש את דבריה, מפנה אותנו מיטל למאמר הרחב שפורסם בשנת 2014 (Saks & Gruman) שמצביע על כך שהתוצאה של מחוברות של עובדים מביאה לביצועים גבוהים יותר, רווחיות ברמת החברה, רמה גבוהה של שביעות רצון לקוחות, בריאות עובדים (בהקשר של פחות ימי מחלה), הפחתת חרדה, לחץ, ושחיקה, מחזיקים בעמדות חיוביות יותר בנוגע לעבודה – שביעות רצון, מחויבות לחברה, יצירתיות, התנהגות אזרחית, הפחתת כוונות עזיבה, תחלופה והיעדרות.
אתם, כחברת כוח אדם, פועלים מול מעסיקים בעניין? "זה אחד הדברים ש'קאי' סיגלה לעצמה – לעזור למעסיקים למתג את עצמם ולבנות את התרבות הארגונית בהתאם. כי בסוף כשאני יוצרת קשר עם לקוח חדש או קיים והוא מבקש ממני רשימת דרישות מהעובדים, אז אני קודם כל פונה אליו ומבקשת ממנו עוד פרטים בדבר הדרישות – ואם הוא מציג לי פרטים שאינם משקפים את התרבות הארגונית של החברה, אשקף לו את פני הדברים. אגב, לטוב ולרע. לעתים מעסיק יכול לספר שתפקיד מסוים הוא מדהים עם מלא הזדמנויות קידום והזדמנויות להתפתח, ואין באמת לאן. או שהוא מספר שהתנאים מדהימים, ואתה יודע שהמציאות היא שונה לחלוטין. אז אני אספר לו שהמתחרים שלו משלמים אותו דבר או קצת יותר, והעובד כשיגלה זאת יתאכזב. כך שעדיף להדגיש את היתרונות האמיתיים של התפקיד והחברה".
דרכים ליצירת קשר: קאי (אוקיינוס) פתרונות כ''א ומנופאים טלפון: 08-9111163 רחוב הרצל 204/17, אשקלון (ת.ד. 565) לאתר החברה, לחצו כאן