200
צילום: UNPLASH

השער היווני של אירופה: ההזדמנות שממתינה בסלוניקי

יוון. אין ישראלי שלא שומע את השם, ומיד מתחיל להרגיש את החול מתחת לכפות הרגליים, להריח את ריח האוזו והסופלקי ולשמוע את צלילי הטברנה על הים.
תוכן בחסות |
נושאים בכתבה יוון סלוניקי

יוון אמנם מצטיירת בראשנו כיעד לחופשה חלומית (ובצדק), אך האמת היא שהמדינה עברה תהפוכות רבות, חברתיות וכלכליות, שעיצבו אותה מחדש בשני העשורים החולפים.

מי היא יוון? מדינה משגשגת שהתקבלה לאיחוד האירופי? כלכלה שנפגעה קשות ממשבר 2008? מדינה הגאה בזהותה ובעלת היסטוריה עשירה, או רק יעד הכל כלול לחופשות בטן-גב? ובכן, התשובה היא שהכל נכון, או יותר מדוייק – הכל אינו נכון. יוון של השנים האחרונות למעשה המציאה את עצמה מחדש וכעת היא נבנית ומתפתחת כמדינה אירופית מתקדמת לכל דבר, לאחר שיקום כלכלי ממושך – מקום שבו דלתות להזדמנויות כלכליות נפתחות על ימין ועל שמאל.

הלב הפועם של יוון

ואם בהזדמנויות עסקינן, הכירו את סלוניקי – הלב הפועם האמיתי של יוון. העיר, שמאכלסת כמיליון איש, ממוקמת בצפון המדינה. זוהי עיר נמל מרשימה ויפהפייה, בית לכ-160 אלף סטודנטים הלומדים בה מדי שנה ומהווים את הנפש החיה של העיר. בניגוד לעיר הבירה, אתונה, שממוקמת על לשון יבשה בקצה הדרומי של יוון, סלוניקי למעשה מהווה את "בירת הצפון", כשהיא נמצאת על הצומת שבין יוון, בולגריה, טורקיה ומקדוניה – בואכה שאר יבשת אירופה.

עוד בניגוד לאתונה, סלוניקי עדיין מציעה הזדמנויות נדירות, שנובעות מהתנהלות כלכלית של פוסט-משבר, הנתמכת בהשקעות ענק. בתחום הנדל"ן, סלוניקי מציגה פוטנציאל שקשה למצוא בעיר הבירה, ובאירופה בכלל. קונצרן גרמני משקיע מיליארד יורו בפיתוח האב לוגיסטי בנמל התעופה של סלוניקי, גודל הנמל כבר הוכפל כולל הכפלת מסלול המראה ונחיתה לטיסות טראנס אטלנטיות. בנוסף, רשת המטרו נמצאת כבר בשלים מתקדמים של הקמה, וצפויה פעול באופן מלא החל ב-2023, ועוד ועוד השקעות ענק בתשתית זורמות לעיר.

מרכז העיר של סלוניקי משקף את השגשוג – בנייה צפופה, מסעדות, חנויות וחיי לילה סוערים מספקים בידור לאלפי צעירים, תיירים, אנשי עסקים, סטודנטים ומרצים. ועוד לא דיברנו על תיירות: 4 מיליון תיירים ביקרו את סלוניקי ב-2019, ולא בכדי.

העיר מהלכת קסם על כל חובב היסטוריה וטיולים, והיא מתפקדת כמוקד ממנו ניתן להגיע לכל האטרקציות התיירותיות שיש ליוון להציע - המפלים באדסה, המנזרים התלויים במטאורה וחופי הים המרהיבים של חלקידיקי.

לרכב על הגל – לפני הבום הגדול

כל אלה דוחפים את שוק הנדל"ן של סלוניקי כלפי מעלה - כל המרכיבים לשוק צומח נמצאים בעיר, אך הוא עדיין נמצא לפני הבום הגדול. ההיצע פשוט קטן מהביקוש, ובנייה חדשה במרכז העיר כמעט ואינה אפשרית. זאת בדיוק הסיבה שחברת יאמאס – שהוקמה על ידי שלושה יזמים ישראלים צעירים – בחרה לפעול בסלוניקי. יאמאס קונה, משביחה ומנהלת דירות בוטיק ייחודיות במרכז סלוניקי, עבור משקיעים מישראל.

הדירות אינן דירות מן השורה - זוכרים את עשרות אלפי הסטודנטים שלומדים בעיר? יאמאס מייעדת דירות קטנות (20-60 מ"ר) עבור אותה קהילה צעירה. יחידות הדיור משופצות ברמה גבוהה, ומגיעות מוכנות למגורים – מושלמות לסטודנטים, אנשי עסקים או להשכרה לטווחים קצרים. הדירות מתאימות ככפפה ליד למרכז העיר השוקק של סלוניקי, ומשקיע עם יאמאס יכול לצפות לתשואה נאה ויציבה של 6%-8% בהשכרות לטווח ארוך, או 7%-10% בהשכרות לטווח קצר.

השקעה ישירה בנכסים ביוון, ובסלוניקי בפרט, מספקת תגמול משולש: כניסה לשוק שטרם חווה את קפיצת הערך הגדולה; בעלות על נכס מניב איכותי ויציב במחיר הגיוני (החל מ-75 אלף יורו); וקשר בלתי-אמצעי עם מדינת החופים, השמש, האוזו והיאסו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה