
אינטרנט בטוח – חמישה כללים לגלישה בטוחה לכם ולילדיכם
אמנם רשת האינטרנט טומנת בחובה מידע מועיל רב, יש בה גם לא מעט היבטים פחות בטוחים עבורנו ובמיוחד עבור הילדים שלנו. שמירה על בטיחות באינטרנט היא ללא ספק אחד האתגרים של העולם שאנו חיים בו, לכן, כדי לסייע לכם, קיבצנו 5 טיפים בנושא שמהווים אמנם רק חלק מהדרכים לשמירה על ביטחון ברשת, אך יסייעו לכם לא מעט.אמנם רשת האינטרנט טומנת בחובה מידע מועיל רב, יש בה גם לא מעט.
מה מסבירים לילדים?
לפני שנעבור לטיפים קונקרטיים, חשוב לנו להתחיל בכל זאת בכמה כללים שחשוב ליישם עם הילדים בעידן שלנו. ראשית, למרות שנראה לנו שהם מבינים הרבה יותר טוב מאיתנו כל דבר כמעט שקשור לטכנולוגיה ורשת, צריך לזכור שהם עדיין ילדים, והגיל משפיע מטבע הדברים על כושר השיפוט ומידת הרצינות שהם מפגינים כלפי נושאים בטיחותיים, כספיים ועוד.
לכן, התחילו בהסבר כי האינטרנט, אף על פי שזה נראה כך, איננו מקום פרטי, בדומה לרחוב. ברגע שנכנסים לאתרים מסוימים, אין לנו שליטה על מי נמצא שם ביחד איתנו. שנית, הזהירו אותם מפני מקרים בהם אתר מסוים מבקש למלא פרטים. זכרו כי חשבון גוגל הפרטי שלנו או חשבונות אחרים באתרים מסוימים יודעים לעיתים קרובות למלא פרטים רבים באוטומט, שירות שאולי מסייע לנו לא למלא את המייל, הכתובת והשם המלא כל פעם מחדש, אבל וודאי לא היינו רוצים שהפרטים הללו יגיעו למישהו אחר.
היזהרו מפעולות עצמאיות של המחשב או הפלאפון
לפעמים תכנה מסוימת או אפליקציה מעדכנת את עצמה עצמאית וכיו"ב, אולם קיימים מקרים שבהם חלילה עלול לחדור לפלאפון או למחשב וירוס שיעדכן לנו במכשיר דברים שלא רצינו, שידלה מידע חסוי, וכד'. שימו לב היטב לעדכונים, האישורים הנדרשים והאפליקציות או התוכנות המופיעות על מסך הבית, והקפידו לא להוריד קבצים או אפליקציות ממקורות לא ידועים.
קבלת מייל על שינוי סיסמא או צורך בשינוי סיסמא
מיילים שכאלה או הודעות כאלה, כמובן בלי שעשיתם פעולה שתצדיק אותם, יכולים להעיד על ניסיון לפריצה של המייל, או תוכנה אחרת בה אתם משתמשים. בכל מקרה, מומלץ לא ללחוץ ישר על קישורים שאתם לא מכירים, אלא לנסות לברר בדרך אחרת האם מדובר בקישור אמין ובטוח, וכן להקפיד לשנות באופן עצמאי את הסיסמאות הקבועות אחת לרבעון.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
חיבור בין המחשב לסלולארי
במידה ואתם מחברים את הטלפון הסלולארי למחשב רק כדי להטעין אותו, מומלץ מאוד לא לאפשר שתהיה גישה מלאה בין קבצי המכשירים. הסיבה לכך היא שייתכן שבאחד מהם יש וירוס או תכנה שאינכם מעוניינים בה, ולא תרצו שיעברו בין מכשיר למכשיר.
העברת סיסמאות ופרטים אישיים
מומלץ שלא לשלוח סיסמאות, פרטים חסויים או אישיים ובטח לא מספר כרטיס אשראי דרך הוואטספ. מה שאפשר, להעביר בע"פ, ומה שאי אפשר – להעביר בדרכים אחרות ובטוחות יותר, לרבות בשיחת טלפון.