עדכון גוגל EAT

בעולם התוכן האינטרנטי אין דבר יותר חשוב מהיחס של מנוע החיפוש של גוגל לתוכן אותו אתה מפרסם. רוב גדול של צרכני התוכן ברשת מנווטים את דרכם האינטרנטית באמצעות מנוע החיפוש, והאלגוריתם שלו הוא מה שקובע בסופו של דבר אם אנשים יחשפו לתוכן או לא.

 | 
telegram
230, צילום: PIXABAY

עדכון EAT

האלגוריתם של גוגל מעודכן בתדירות יחסית גבוהה על מנת לשמור על איכות תוצאות החיפוש. חלק מהעדכונים מורגשים מאוד בידי המשתמשים וחלק מוטמעים במנוע החיפוש והם פחות מורגשים. עדכון E-A-T הושק בשנת 2017 ומאז ממשיך להיות להתעדכן ולהתחזק.

העדכון יוצר מדרג של אתרים ותכנים לפי איכות התוכן שבו, כאשר EAT הם למעשה ראשי תיבות של הערכים המובילים שלפיהם נוצר המדרג, כפי שיוסבר להלן:

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מומחיות (Expertie)- כמה כותב התוכן מומחה לנושא הנדון בו. רלוונטי בעיקר לאתרים מקצועיים כמו אתרים העוסקים ברפואה, משפטים או פיננסים.
סמכותיות (Authoritativeness)- כמה כותב התוכן מחזיק בסמכות בתחומו.
אמינות- (Trustworthiness)- כמה הקוראים באתר יכולים לסמוך על התוכן המתפרסם בו, ולבטוח בכך שהמידע אמין ומדויק.

מדוע EAT כל כך חשוב?

קשה להפריז בחשיבות של EAT לאתרים המעוניינים בחשיפה רחבה בגוגל. בפברואר 2019 חברת גוגל הצהירה ש- EAT הוא אחד משלושת הגורמים החשובים ביותר באלגוריתם שלה בבואה לדרג את איכות האתרים ברשת. אתר בעל דירוג EAT נמוך יקבל משמעותית פחות חשיפה בתוצאות החיפוש, כך על פי גוגל.

מהו YMYL?

נושאים המכונים YMYL (ראשי תיבות של Your Money or Your Life) הם נושאים קריטיים עבור הקוראים כמו פיננסיים או רפואה. אתרים בהם מתפרסם תוכן בנושאים אלו חייבים להקפיד במיוחד על ערכי הEAT, וגוגל משקיע מאמצים רבים בדירוג האיכות של אתרים אלה.

קידום אתרים
הבנו אם כן שתשומת לב לעדכון EAT הוא קריטי כשאנחנו עוסקים בתחום קידום אתרים. אבל כיצד נשפר את דירוג ה-EAT של האתר שלנו?

גוגל פרסמה מספר הנחיות בנוגע לעניין. ההנחיות כוללות מאפייני תוכן שיעלו משמעותית את דירוג הEAT של האתר בו הוא מתפרסם. המאפיינים האלו כוללים:

  • עדכון תדיר - עדכון המידע המתפרסם באתר בהתאם לאירועים וגילויים חדשים, כך שתמיד נשמרת הרלוונטיות של התוכן.
  • מקורות אמינים - אם התוכן באתר מבוסס על מקורות חיצוניים, ראוי שיהיו מקורות אמינים ומקצועיים. כמו כן רצוי לפרט את אותם מקורות על מנת להוכיח את אמינותם.
  • מומחיות כותבים - תוכן מדעי או רפואי צריך להיכתב בידי אנשים המומחים לתחום, שיציגו את הקונצנזוס המקובל על הקהילה המדעית אם קיים כזה. 
  • עריכה וביקורת - התוכן באתר חייב להיערך ולהיות מבוקר בצורה מקצועית ותכופה יחסית, מה שיבטיח את האמינות שלו, ויפתח מקום לתיקונים והתאמות.
  • בהירות - תוכן המתאר אירועים חדשותיים, לדוגמא, חייב להציג לקוראים את ההתרחשות המדוברת בצורה שתהיה קלה להבנה ולא תשאיר מקום לטעויות פרשנות וכיוצא באלה.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות