בחירה נכונה של בית השקעות שינהל את הכספים שלך עושה את כל ההבדל
משרדי החברה. מציעים בדיקה מקיפה של התיק הפיננסי והחסכונות ארוכי הטווח (תמונות: יח"צ)
# שמוליק קטלר: “בית השקעות זה כמו קבוצת כדורגל. הם יכולים להוביל בליגה המון זמן ופתאום יש להם עונה אחת לא טובה, אז כל המתחרים שלה חוגגים על זה”!
בחסות הפריחה שנרשמה באחרונה במסלולי השקעות הפסיביים בשוק הגמל והפנסיה, שמוגדרת בפי מנהלי השקעות כדרמה של ממש בענף הגמל, ההשתלמות והפנסיה, נפגשנו עם שמוליק קטלר, מתכנן פיננסי וסוכן פנסיוני, לשיחה על יחסי סיכוי-סיכון, שוק ההשקעות הישראלי ועל מה שביניהם.
מיד כשאנחנו מתיישבים קטלר ממהר להדגיש שעל אף שהוא מספק שירותי השקעות אישיים ללקוחות שאינם נחשבים עשירים, הוא לא מתיימר לקרוא לעצמו ולתחום עיסוקו “פמילי אופיס” (Family Office) – תחום שנוצר בארצות הברית ללקוחות שמוכרים בחוק הישראלי כמשקיעים כשירים. “אם אתה אדם מאוד עשיר אז סביר שתקח איש מקצוע שיטפל עבורך בכל הנושא הפיננסי, כמו השקעות, ביטוחים וחסכונות. אתה בא אליו או שהוא בא אליך ואתם מסכמים שחלק מהכסף יושקע באפיק מסוים וחלק באפיק אחר”, אומר קטלר בהתייחס למודל הפמילי אופיס. “מנהל פמילי אופיס הוא מעל למנהל השקעות כי הוא לא עובד עם גוף אחד. הוא בעצם מנהל מולטי בתי השקעות”.
- הכי צמוד שיש: מה הסוד של שני בתי ההשקעות שמובילים בתשואות?
- הלקוחות נוטשים את קרן האשראי של IBI: צפויים למשוך יותר ממחצית מהכספים
במקור, השירות ניתן למשפחות עשירות, אולם לאחרונה הוא הורחב – גם בישראל – גם לאנשים במעמד הביניים, שמחזיקים בהון נזיל בהיקף של מאות אלפי שקלים. למרות שלא מדובר במודל חדשני, קטלר מבהיר שמדובר בהטעיה שכן ההגדרה המשפטית למשקיע כשיר הוא מי שיש ברשותו מעל ל-6-8 מיליון שקלים נזילים. “אני מספק שירותי פמילי אופיס אבל נמנע מלהגדיר אותם ככאלה”, הוא אומר. ללקוח שיגיע למשרדו של קטלר, “פתרונות עדיפים”, תוצע בדיקה מקיפה של התיק הפיננסי והחסכונות ארוכי הטווח, שתבחן האם הם מנוהלים נכון; מושקעים בצורה נבונה; רמת הסיכון אופטימלית עבור הלקוח, בכפוף לבירור מעמיק של צרכיו; והאם הגופים שהוא בחר לנהל אצלם את הכסף הם אכן הכי טובים שיש, או שכדאי לשמוע הצעות אחרות.
“יש תחרות בין בתי השקעות מי מצליח להביא את התשואות היותר טובות לחוסכים”, מתמצת קטלר, “מה שאנחנו עושים זה השוואה מסודרת של תיק החיסכון וההשקעה שלך ביחס לשוק ולחברות השונות – גם לגבי הרווחים והתשואות וגם לגבי דמי הניהול”. כשקטלר מדבר על בחינת הרווחים ורמת הסיכון בתיק קיים הוא מראה לנו השוואה שיצר בסימולטור, ממנה עולים שיעור הרווחים של חברות ההשקעה המובילות בממוצע שנתי. בין הפרמטרים של חשיפה למניות לבין תשואה ממוצעת על פני 3 שנים, הפרמטר המנחה הרלוונטי ביותר לקטלר הוא שהלקוח יהיה מודע למידת החשיפה שלו לסיכון ולסיכוי, שלפיה בחירת המוצר תהיה לפי התאמת צרכים אופטימלית שלו.
“אם הייתי רואה שאתה כלקוח בחרת במסלול מנייתי יתכן והייתי מציע לך לעבור מהחברה בה מנוהלים הכספים שלך לחברה אחרת הממוקדת ומובילה בניהול השקעות בתיק 100% מנייתי". בתי השקעות, לשיטתו, הם כמו בן אדם. “הם מורכבים מאנשים והם כמו אנשים- משתנים: בזמנים מסוימים אתם בקשר ממש טוב והדוק ממש כמו חברים טובים ובזמנים אחרים הם מאכזבים אותך ולכן רמת הקשר יורדת עד כדי נתק שאתה כבר לא בקשר איתם”.
- בניינים חכמים - העתיד של ניהול אנרגיה
- סובלים מפריצת דיסק? יש טיפולים שיכולים להקל על הכאב
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
לפיכך, תפקידו של קטלר ועמיתיו הוא בעיקר במעקב יומיומי אחר התוצאות של בתי ההשקעות ורמת השירות שהם מעניקים ללקוחות. “לדוגמה", שמוליק מספר לי, "עכשיו התפרסמה ידיעה על הפסדים כבדים בשווי ההשקעה של חברת אלטשולר שחם במניות חברת עליבאבא". מסתבר שההשקעה במניות עליבאבא הייתה אחת השקעות הכי גדולות של אלטשולר שחם בקופות הגמל, קרנות הפנסיה וקרנות ההשתלמות של לקוחות אלטשולר. “אחרי כל הדברים האלה מישהו צריך לעקוב”, הוא מוסיף. לדבריו, חשוב לבחון את התוצאות של בתי ההשקעות אחת לשנה לפחות ובמידה וחלו שינויים לרעה יש לשקול מעבר לגוף מוסדי אחר. אבל האם הנפילה הזו בהכרח מאותתת למשקיעים לעבור לבית השקעות אחר? האם לא מסתכלים על גרף של מספר שנים אחורה? “בית השקעות זה כמו קבוצת כדורגל.
נניח שמכבי תל אביב מובילים את הליגה המון זמן ופתאום יש להם עונה אחת לא טובה, אז כל המתחרים שלה חוגגים על זה”. עם זאת, קטלר אומר כי הוא תמיד “מתמרן” בין החמישייה הראשונה בטבלת תוצאות הניהול של בתי ההשקעות השונים. "פעמים רבות אני אציע ללקוח לפזר את הסיכונים במספר בתי השקעות ומספר מוצרי השקעה ולא לשים את כל הביצים בסל אחד”, הוא מוסיף. לפי קטלר, הגורם המשפיע על גובה צבירת החיסכון שיעמוד לרשות הלקוח בפנסיה הוא רק גובה הסכום המושקע אלא בחירה נכונה של בית השקעות או חברת ביטוח שתנהל את הכספים שלו. “בחירה בגוף בינוני בתוצאות ניהול ההשקעות ביחס למתחרים והליכה מתמשכת איתו לאורך 30 שנות חסכון עלולה להביא להפרש בגובה שבין 200 ל-500 אלף שקל, בצבירת החיסכון הכוללת. חשוב לזכור שקיימת חשיבות מכרעת למנהל ההשקעות הראשי בגוף המוסדי ולעתים קיימים שינויים לרעה הנובעים ממעבר של מנהל ההשקעות הראשי מחברה אחת לחברה אחרת. כיום ניתן להתעדכן ולעקוב בקלות רבה יחסית בתוצאות ניהול ההשקעות של כלל הגופים המוסדיים”. פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח כתובת: מוטה גור 9, פארק אולימפיה, פתח תקווה טל’: 03-9222912 מייל: [email protected] אתר: www.adifim.co.il פייסבוק: :לחצו כאן יוטיוב: לחצו כאן לינקדין: לחצו כאן