מחשבון
צילום: pexels

כל מה שרציתם לדעת על ניכיון צ'קים

ניכיון צ'קים – במה מדובר?

הרבה "סוגים" של אנשים יכולים לעשות שימוש בשירות מימון זה, שנקרא ניכיון צ'קים, פשוט כי זה מאפשר לפרוע צ'קים דחויים, לטווח זמן של "עכשיו", כלומר, ללא דיחוי. חלק "מסוגי האנשים" הם עסקים רשומים, תאגידים בע"מ וכיוצא בזה. הסיבה שבעלי עסקים, או עסקים "כישויות" יכולים לבחור לרצות לבצע ניכיון צ'קים, היא כאשר יש כמות מסוימת של צ'קים דחויים שהצטברו, כנראה כתוצאה מתשלומי לקוחות – וכעת, יש עניין להפוך את אותם צ'קים דחויים, "לצ'קים זמינים", כאלו שמאפשרים זרימה של כסף באופן שוטף ועכשווי.

תוכן בחסות |
נושאים בכתבה בנק צ'קים

 תיבת כסף מזומן וזמין יש כל מיני מאמנים עסקיים, שיכולים ללמד בית עסק כזה או אחר – לשמור מלאי של כסף מזומן. אפשר שזה יהיה רלוונטי ונכון מכל מיני סיבות, ויהיה לכך כל מיני הטבות. כסף מזומן וזמין, מאפשר לבית עסק, להמשיך ולשלם משכורות, חשבונות  והוצאות, גם כאשר מידת ההכנסות מידלדלת או נסוגה, מעת לעת.כך שגם אם נכנס פחות כסף, היכולת להמשיך ולשלם כסף ולהוציא אותו – לשלל הוצאות ותפקודי החברה – יכולה להישמר.

מעבר לכך, אם וכאשר רואים שמבחינת האסטרטגיה השיווקית, והטקטיקה המתבקשת, נכון יהיה לבצע אי אילו מהלכים בזירה העסקית, אשר יצריכו כסף זמין ומימון – אותה תיבה ישנה של "מלאי כסף זמין" יכולה מאוד לעזור כדי לאפשר, ולאפשר זאת ביתר קלות, גם אם בסופו של דבר יהיה זה "מימון חוץ" שיילקח לטובת מימון אותם מהלכים עסקיים, כיוון שהיתכנות ההון האישי, מלאי ההון והכסף הזמין – יכול מחד לאפשר תחושת ביטחון בעת לקיחת הלוואות וחובות שונים, ומאידך להשתתף בלקיחת הלוואות ולקבל תנאים טובים יותר – כאשר מזרימים אליהן גם חלק מן ההון האישי.

וכמובן, אם ההון האישי גדול דיו – הדבר מאפשר גם לממן דבר גם ללא מימון חיצוני, והדבר יכול להיות בריא בהחלט לתזרים המזומנים של החברה, שכן בכך אין זה מתבקש לקחת הלוואה לעסקים קטנים לה עמלות של ריבית וכיוצא בזה. כך שהעסקה יכולה לצאת לפועל, תוך שימוש בהון האישי של הכסף המזומן – פשוט כי הוא קיים ונוכח במשאבי החברה.   לתת את הצ'ק, לקבל את סכומו פחת ריבית על כן, באם יש צ'קים דחויים, ועל כן הכסף לא בדיוק זמין כעת, כמו גם ישנה אפשרות שלא יהיה זמין בהמשך במועד הפירעון – שכן במועד זה, על כותב הצ'ק להחזיק בסכום מספק של כסף במסגרת חשבונו בבנק – ניתן למסור את העניין לאנשים ולחברות שירכשו את הצ'ק הדחוי, ויעניקו במקומו צ'ק או חלופה פיננסית אחרת, שאפשר יהיה להוסיף למשאבים הזמינים של האדם/עסק/חברה, בזמן זה. כך שמי שקונה את הצ'ק הדחוי, לוקח כאמור גם את הסכום המלא של הצ'ק, גם את האפשרות שלא יכובד, וגם את תקופת ההמתנה עד לפירעונו, ומעניק בתמורה סכום כסף, מקוזז בתמהיל או במידת הריבית. כלומר, כדי שאותו אדם יסכים לעסקה של ניכיון הצ'קים, הוא מקבל סכום כסף בראשית מועד.

סכום כסף זה, הוא מעין ריבית, שנקבעת על פי הסיכון שהכסף לא ייפרע מתוך הצ'ק הדחוי, באם לדוגמה הבנק לא יכבד את הצ'ק, כמו גם על בסיס זמן ההמתנה שנותר לפירעון הצ'ק. צ'ק שלוקח זמן רב יותר לפרוע אותו, אפשר שבחלק מהמקרים, יניב אחוז ריבית גבוה יותר, עבור תמורת ניכיונו, במהלך התהליך.

כמו גם, ככל שיותר סביר שהבנק יכבד את הצ'ק במועד פרעונו, כך הריבית תהא נמוכה יותר. על כן, לסיכומו של עניין – ניתן יהיה לקבל את הסכום שהצ'ק מבקש להניב למי שפורע אותו, תוך השלמת ניכיון הצ'קים, פחת הכמות הנגזרת מאחוז הריבית. כך שאם מדובר בעשרה אחוזי ריבית, לצורך הדוגמה – אז הסכום שיתקבל יהיה 90% מסכום הצ'ק הדחוי, תוך הניכיון, מתוך קיזוז אחוזי הריבית מהסכום. אם כי זוהי דוגמה מספרית שנועדה להדגים את הכמויות, בעוד שהאחוזים כנראה יכולים להיות נדיבים בהרבה, תלוי אדם. נוסף על כך, ניכיון צ'קים יכול להיות מוכר כהוצאה מוכרת, משעשע, לאפשר לבעלי עסקים הרשומים כעוסק מורשה ו/או חברה בע"מ, לקבל החזר מס כאשר מדווחים על כך כהוצאה עסקית מוכרת.   בשיתוף  https://financepro.co.il/

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה