התרחישים הפיננסיים המסוכנים בהם עורך דין לענייני מיסים יוכל לנסות ולסייע לך על פי חוק
עבירות מס מוגדרות בחוקי המס כגון פקודת מס הכנסה, חוק מע"מ, חוק מיסוי המקרקעין ועוד - יש לציין כי השמטת הכנסות או העלמות מס מהוות עבירות פליליות חמורות מאוד. גם אנשים נורמטיביים אשר מנהלים עסקים גדולים או קטנים, יכולים להיחקר בגין עבירות מס.
בעבר, עבירות מס, לא היו נתפסות כעבירות חמורות, אך בתי המשפט לאחרונה מחמירים מאוד בעבירות אלה והם רואים את עברייני המס, כעבריינים לכל דבר ועניין. במידה והוזמנתם לחקירה במשרדי מס הכנסה, עליכם לפנות מיד עם קבלת ההודעה אל עורך דין מיסים אשר יוכל לחלץ אתכם ולסייע לכם להתמודד מול רשויות המס.
עבירת מס טכנית או עבירת מס מהותית?
ישנן שני סוגים של עבירות מס, הראשונה היא עבירת מס טכנית והשנייה היא עבירת מס מהותית. עבירת מס טכנית, היא עבירה היא עבירה שלא בוצעה במודע וללא כל כוונה פלילית כגון טעות אנוש. עבירת מס מהותית, היא עבירה היא עבירה שהייתה בה כוונה מהתחמקות מתשלום מס, לדוגמא ניהול של פנקסי חשבונות תוך השמטת סכומים במכוון, סיוע לאדם אחר בעבירות מס, חשבוניות פיקטיביות שדרך אגב, הפכו למכת מדינה בשנים האחרונות ועוד.העונש על ביצוע עבירות מס מהותיות הוא חמור, אך מצד שני ביהמ"ש, עשוי אף לגזור שנת מאסר בפועל על מי שביצע עבירת מס טכנית. לרוב, ענישה זו יכולה להיות מומרת ע"י קנס מנהלי או מאסר על תנאי בתוספת תשלום קנס.בעלי עסקים אשר נתפסו על עבירות מס מהותיות, נעצרו למספר שנים וקיבלו קנסות של מאות אלפי שקלים.
חשוב לדעת כי בשלב החקירה על עבירות חמורות כגון עבירת הלבנת הון, על הנישום שחשוד בעבירה יהיה עליו למסור פרטים הקשורים לעבירת המס שביצע. חקירה זו היא קשה ומתבצעת תחת תנאי לחץ כבדים, מה שיוביל את החשוד בעבירת המס, להודאה באשמה מבלי לבחון לעומק את הנסיבות האישיות, או אם המידע שנתן החשוד בעבירות המס הוא אכן נכון. עבירה של הלבנת הון, היא תוצר של פשיעה בעיני ביהמ"ש ורשויות המס. מדובר למעשה על סדרת פעולות שמהוות את התהליך אשר בו רכוש אסור שבוא כתוצאה ממעשי פשיעה שמקורן בעבירות חמורות.
למשל כספים שהתקבלו כתוצאה ממעשי פשיעה, מוחדרים למערכת הפיננסית שזהו למעשה "שלב ההשמה" ולאחר מכן הכסף עובר "הלבנה" או ריבוד, מה שמטשטש את מקור ההון והטעמתו בצורתו החדשה והמולבנת כביכול. כלומר אותו אדם, פותח עסק באמצעות כספים אלה והוא הופך כביכול "לעסק כשר". עבירה זו של הלבנת הון, מצוינת בסעיף 3(א) וסעיף 4 לחוק וכן, לעבירות דיווח סעיף 3 (ב) לחוק. הענישה .בגין שתי עבירות אלה של הלבנת הון ואי דיווח לרשויות המס, היא עד 10 שנות מאסר בפועל. יש לציין כי בתיקון לחוק, על עבירות אי דיווח לרשויות המס הענישה היא של 5 שנות מאסר בפועל.