עורך דין
צילום: pexels

גביית חובות

כל בעל עסק, במיוחד היום במשבר הקורונה, נקלע למצב אשר בו הוא חייב לבצע גביית חובות.?זהו ההליך הקשה ביותר, היות וזה יכול להיות לקוח שעובד מולכם שנים ושנית, עליכם לרדוף אחר כסף ששייך לכם. גם חוסר הנעימות הנגרם מרדיפה אחר חייבים אינו בשיאו. 
תוכן בחסות |
נושאים בכתבה אינטר גביית חוב

ישנה בעיה חמורה של שיקים שחוזרים בגלל נשים שכבר פשטו את הרגל בגין המשבר הנוכחי והליך זה של גביית הכספים המגיעים לכם, הופך לקשה יותר. ישנן סיטואציות שונות, כמו למשל שהחייב פשוט נעלם, אינו עונה לטלפון או שהוא כבר אינו גר בכתובת שאתם מכירים.   במקרה זה, יש לפנות אל עורך דין גבייה, אשר יבצע הליך הנקרא "איתור חייבים". לעורכי דין העוסקים בתחום של גביית כספים מחייבים, יש מערכת לאיתור החייבים הם יכולים לאתר את החייב. עורכי הדין לפי ניסיונם העשיר, יודעים כי החייבים כבר יודעים כי לא יוכלו לשלם את חובותיהם, עוד לפני שמי שמעוניין לגבות את חובו מהם, מודע לכך.

חייבים רבים, כאשר הם מודעים למצבם הכלכלי, יעלימו נכסים, הכספים וכל רכוש השייך להם. ברוב המקרים, אותם חייבים, יש להם כנראה עוד נושים שהם חייבים להם כספים. לרוב, כאשר אין מנוס, יש לפנות לגביית החובות בלשכת ההוצאה לפועל. כידוע, חוק ההוצאה לפועל התשכ"ז 1967, קובע בסעיף 81(א) כי:" שטר חליפין, שטר חוב ושיק, משמעותם בפקודת השטרות ובחוק זה- שטר, ניתן לבצע מש כמו פסק דין של בית המשפט". הכוונה היא שהנושה, יוכל להציג את השיק החוזר הנקרא גם "שיק מחולל" ללשכת הוצל"פ מבלי לבצע הליך של תביעה, כמו לדוגמא, כאשר מדובר על תובענה של סכום קצוב עד לסכום של 75,000 ש"ח.   אין די בפתיחת תיק הוצאה לפועל כנגד חייב אין די בפתיחת תיק בלשכת ההוצאה לפועל כנגד החייב. לשכת הוצל"פ, אינה מבצעת את גביית החוב של הנושים. תפקידה של הלשכה היא לספק איזו שהיא פלטפורמה חוקית על מנת לגבות את החוב בפועל. מערכת ההוצאה לפועל, מאפשרת לעקל כספים, משכורות, חשבונות בנק ונכסים של חייבים. ישנן סנקציות נוספות שלשכות ההוצאה לפועל נוקטות כמו למשל, הגבלה בבנקים, שלילת האפשרות לפתוח חברה חדשה ואיסור יציאה מהארץ, אי אפשרות לחידוש רישיון נהיגה של החייב ועוד. אם אחר פסק דין, החייב עדיין אינו משלם את חובותיו, ניתן יהיה לגבות את החוב הפסוק באופן ישיר באמצעות לשכת ההוצאה לפועל.   תוכלו לחסוך בריצות והוצאות כספים מיותרות, אם תיתנו לעו"ד המתמחה בנושא של גביית חובות, לנהל עבורכם את ההליך. עו"ד לגביית חובות, ישמור על האינטרסים של לקוחותיו ויעשה ככל שיכולתו, כאשר בידיו נמצא ארגז כלים משפטיים שבאמצעותו הוא יכול להשתמש ולהצליח בגביית החובות ללקוחותיו.

מיותר לציין, כי עו"ד העוסקים בגבייה של חובות, עוסקים גם בסיוע לפושטי רגל, אשר נקלעו לחובות בשל המצב הכלכלי הנתון היום במשבר הקורונה, כאשר עסקים רבים קרסו ובעלי העסקים הגיעו שלא באשמתם למצב של חדלות פירעון.   מה קורה אם להוצאה לפועל אין מה לעקל לחייב? לא תמיד, לשכות ההוצאה לפועל יכולות לאפשר לנושים לגבות את  הכספים המגיעים להם. ישנם בעלי עסקים שהכריזו על פשיטת רגל וקיבלו את הזכות להיפטר מהחובות. יש לפנות אל עורך דין המתמחה בגביית חובות בתהליכים המתבצעים מול לשכות ההוצאה לפועל, מה שיעלה את הסיכויים לגביית חובות אבודים. עורכי דין בתחום גביית החובות, יכולים למצוא פרצות שונות ולגלות מידע שיכול לסייע ללקוחות להצליח בגביית החוב המגיע להם. כשר משרד עורכי דין, מצליח לאתר חייבים, הוא מציג בפניהם את האפשרויות השונות, יבהיר מה מצבם המשפטי וכן, הנושה יכול לחסוך כמה משאבים יקרים כגון: זמן, כסף וטרטורים מיוצרים אשר עשויים גם לעלות בבריאות. עוה"ד המתמחה בנושא גביית כספים מחייבים, יוכל לנהל משא ומתן, מה שיקצר את הזמן באמצעות לשכת ההוצאה לפועל או בתי משפט.   הכרת דרכי הפעולה לגביית חובות מצד עוה"ד יכולה להוביל להצלחה רק עו"ד המתמחה בהליכי גביה, מכיר את החוק ויכול לפעול בהתאם. עוה"ד כבר ניהל שנים תיקי גביית חובות, יוכל להגביר את הסיכויים להצלחה. למשל, כאשר מדובר על סכומי כסף גבוהים, אחד מהכלים שעומדים לרשותו של עו"ד לגביה הוא חוקר פרטי המתמחה בתחום הכלכלי, אשר יוכל לבדוק  חשבונות בנק, נכסים ועוד.

אלה הם הקשרים של עורכי הדין המתמחים בכל הקשור אל  גביית חובות, מידע מסוג זה, רק יכול להגדיל את סיכוייו של הנושה לקבל חזר את כספו. יש לציין כי יש לפנות אל עו"ד המומחה בגביית חובות והוצאה לפועל, כאשר החוב שחייבים לכם, עולה על סכום של 10,000 ₪. כאשר החייב מקבל פנייה מעו"ד של הנושה, הוא מבין, כי הוא עשוי להסתבך עם הרשויות כגון בתי המשפט וכן הוא ישלם הוצאות גדולות שיעלו על הסכום שהוא חייב (הקרן). בגלל הסיבה הזו, הוא ינסה בכל מאודו, לשלם בכל זאת את החוב לנושה.   כאשר עורך דין גביית חובות, מנסה לגבות חוב עבור לקוחותיו, הוא יפגין אסרטיביות בגבייה. תחילה, עוה"ד ייתן התראה של זמן מסוים לתשלום החוב ואם החייב לא ישלם בתקופה זו, על עוה"ד יהיה לפנות ללשכת ההוצאה לפועל ולבצע פעולות שיהיו קשות לחייב. כאשר מדובר על בעל עסק, אשר לקוחות או אנשים שהוא עובד מולם, חייבים לו כספים רבים, על הנושה לגלות סימני אזהרה, כמו למשל החברה שחייבת לנושה כסף או לקוחות, מראים קושי בתשלום חוב.

זה הסימן הראשון שיש מחסור בהון.כאשר מגיעים לחברה שחייבת ללקוח כספים ומורשה החתימה שעליו לחתום על השיק, אינו במשרד באופן קבוע, אלה הם הסברים או תירוצים שעשויים להדליק נורה אדומה. החוכמה היא ברגע שמקרים אלה קורים, עדיף להקדים תרופה למכה ולפנות מיד לעורך דין המתמחה עם גביית חובות, כך שהחוב לא יתפח והחייב ייעלם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה