אור שוורץ
צילום: אור שוורץ

אם אתה לא כאן אתה לא קיים; תעשיית האינטרנט משתלטת על עולם המסחר

איך השתנה המסחר הדיגיטלי בעקבות הקורונה? שיחה עם אור שוורץ, מנכ"ל חברת דיגיטל אס.טי התפרצות הקורונה שינתה סדרי עולם בתחום המסחר ואחד הסגמנטים שהושפעו באופן הדרמטי ביותר הוא המרחב המקוון. חברות שהגיעו "מוכנות" עם פעילות דיגיטלית משומנת היטב, כמו גם עסקים שהשכילו לבצע את ההתאמות במהירות הנדרשת, זכו לקטוף את הפירות באופן מיידי.

תוכן בחסות |

כיצד זה עובד ומה המסקנות שניתן להסיק מכך לגבי 2021? נפגשנו לשיחה קצרה עם אור שוורץ, מנכ"ל חברת דיגיטל אס.טי המספקת מזה כ-15 שנה שירותים מתקדמים של בניית אתרים ושיווק דיגיטלי.

"שיאים שטרם הכרנו" "הקורונה הקפיצה את הפעילות האינטרנטית לשיאים שטרם הכרנו, גם בתחום של בניית אתרים כמובן", אומר שוורץ, "הדברים בולטים במיוחד כשמנתחים עסקים בתחומים ספציפיים. אם ניקח למשל את ישראל, דוגמה מצוינת היא הפעילות של רשתות השיווק שהבינו את החשיבות של בניית אתרי אינטרנט מתוחכמים ויעילים. בתקופת הסגרים ובמיוחד בסגר הראשון, כשהחשש מהמגפה היה בשיאו, הישראלים וויתרו על 'התענוג' שבהתקהלות ועברו לאונליין. חברות מובילות כמו שופרסל, שכבר לפני הקורונה הפעילו מערך משוכלל של אתר אינטרנט למשלוחים, זכו ברוב הלקוחות". אור שוורץ - מנכ"ל DigitalST

"לא מדובר בעניין של מה בכך או בפרץ זמני בלבד", מדגיש שוורץ, "הלקוחות ימשיכו לצרוך את השירותים של החברה גם ביום שאחרי הנגיף". הדברים מתכתבים עם ניתוח נתונים שפורסמו לאחרונה על ידי  מכון המחקר הישראלי גיאוקרטורפיה, לפיהן מי שיחזור אחרי הקורונה לשיטות השיווק הישנות עלול לאחר את הרכבת. "העולם השתנה לבלי היכר ומבחינה צרכנית הדברים לא ישובו לכפי שהיו", אומרים במכון המחקר, "הצרכנות נכנסה בסערה לדיגיטל וזה רלבנטי לא רק למותגי ענק ותאגידים אלא גם לחברות בינוניות ואפילו לעסקים קטנים. בניית אתרי אינטרנט היא צורך השעה עבור עסקים שרוצים להיות חלק ממהפכה".

בניית אתרים ב-2021: האתר הוא שחקן מרכזי שוורץ מסביר כי מניתוחים רוחביים שביצעה דיגיטל אס.טי בנוגע לשיווק דיגיטלי ומגמות ל-2021, עולה כי בניית אתרי אינטרנט היא האמצעי החשוב ביותר של החברה/הארגון. "בניית אתר היא הכלי המרכזי בפעילות העסקית", אומר שוורץ, "אם בעבר אתר אינטרנט תדמיתי היה אלמנט משלים עם עוצמה משתנה ממותג למותג, היום, כשהרגלי הצריכה השתנו וקפצו מדרגה, האתר עומד במרכז העניינים".

שם המשחק כאן, לדבריו, הוא "יחס המרות" (Conversion Rate), שהוא היחס שבין אחוז המבקרים באתר העסקי לבין מספר ההמרות. דהיינו, מספר המבקרים שמבצעים את מה שהעסק רוצה שהם יעשו כמו השארת פרטים ליצירת קשר ('Lead'), רכישה, הצטרפות לניוזלטר, הירשמות למנוי וכדומה. "יחס ההמרה מושפע באופן ישיר מהתקשרות נכונה עם חברת בניית אתרים שלא מתפשרת גם על הפיקסל הקטן ביותר. ככל שהגולשים מגבירים את האמון בפלטפורמות הדיגיטליות, וככל שהם מוכנים לפרוץ עוד ועוד מחסומים מבחינת הרגלי הצריכה שלהם, כך עולים בהתאמה הסטנדרטים שהם דורשים לגבי האתרים השונים. אם עד לא מזמן היה אפשר לצאת ידי חובה עם בניית אתרים פשוטים בלבד, היום הגולשים/הלקוחות הם כבר בררנים".

הגולשים של 2021 אין ספק כי הגולשים של 2021 הם לא הגולשים של 2020. כשהלקוחות הפוטנציאליים נכנסים כיום לאתר אינטרנט הם מבינים היטב אם עומדת מולם חברה רצינית ואיכותית או עסק שרק סימן V והחליט על בניית אתר אינטרנט סטנדרטי וזול. "השוק של בניית אתרים בישראל יוצא מנקודת הנחה שהלקוחות נמשכים לאתרים מעוצבים, ובמיוחד לאתרים ששמים דגש על חוויית משתמש. יש ביקוש גדול בתעשייה עבור בניית אתרים עם עיצוב נקי, היררכיית תוכן ברורה, אלמנטים חדשניים, גלריות, אינפוגרפיקה וטפסי יצירת קשר אינטראקטיביים", אומר שוורץ.

"מותגים רציניים שמבינים את זה ומשכילים להשקיע את הסכומים הדרושים לגבי בניית אתרים איכותית, קוצרים את הפירות ובמהירה. אפילו אם הם לא ממוקמים בראש תוצאות החיפוש בגוגל. כשהאתר מעורר השראה ומייצר מעורבות, הגולשים חוזרים אליו ישירות ולא צריכים תיווך מצד מנועי חיפוש או רשתות חברתיות". אז מה מצפה לנו בשנת 2021? שוורץ בטוח שאנחנו רק בתחילתה של המהפכה בעולם של בניית אתרי אינטרנט. "המספרים של המסחר האלקטרוני הגואה הם תמונת מראה למה שאמור להיות באינטרנט בשנים הקרובות, והתחרות בין החברות היא אדירה", הוא פוסק, "מבחינת העסקים עצמם, אנחנו רואים עלייה דרמטית בביקוש לאתרי אינטרנט איכותיים". "כחברה שעובדת עם מותגים בלבד, שאמנם דורשת תקציבים ראויים אבל בד בבד מעמידה לרשות הלקוח צוות מקצועי ומסור מסביב לשעון להשלמת הפרויקט, אנחנו רואים שההיענות מצד המותגים גוברת. מדובר גם באפקט דומינו. ברגע שאחד מהשחקנים בענף יעשה את הצעד עם בניית אתר אינטרנט איכותי ומרשים, המתחרים באים בעקבותיו. אף אחד לא רוצה להישאר מאחור". שוורץ מסביר כי לתמורות הללו יש גם משמעות מבחינת בניית אתרים ועיצובם. "עיצובים פשוטים ומינימליסטיים הם המפתח", הוא אומר, "עיצובים מתוחכמים שמבטלים את הסחות הדעת המיותרות וגורמים לצרכן להתמקד במוצר. זה הטרנד במסחר האלקטרוני והוא כובש בסערה את השווקים הווירטואליים בארץ ובעולם. Keep it Simple". מושג מרכזי בתחום של בניית אתרי אינטרנט, ששוורץ מעלה לראש סדר העדיפויות, הוא "שימור" (Retention). קרי, בניית אתרים שמתמקדת לא רק בהנעה לפעולה אלא גם בשימור לקוחות והשבתם לאתר. "בשיא התפרצות המגיפה, חברת המחקר והייעוץ המובילה מקינזי, ערכה סקר מרתק בקרב מאות בעלי אתרי מסחר אלקטרוני בארה"ב ובבריטניה. כ-58% ענו שהמוטיב החשוב מכל להצלחת הפלטפורמה הוא שימור לקוחות", הוא מסביר, "זה נכון גם לגבי בניית אתרים למותגים ישראלים שמקימים אתר או מחדשים אותו. הרעיון הוא לצרוב את האתר בתודעה של הגולש/הצרכן. להביא אותו לשוב אליו בעתיד, וחשוב מכך – להמליץ עליו לחבריו ו/או לשתף ברשתות חברתיות".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה