10 טיפים איך לטייל ולנפוש בישראל בזיל הזול
ישראל הפכה למעצמה תיירותית, דבר שיצר בשנים רמות מחירים גבוהות מאוד בתיירות פנים. אפשר אפילו להגדיר את המחירים בלתי נסבלים ולעיתים מהווים חסמים למשפחות רבות שידם אינה משגת מוצר כה חשוב וחיוני לנפש. הדבר נובע מכמה סיבות : העיקרית שבהן נעוצה בעובדה שישראל הייתה בין המדינות הראשונות שיצאה מהקורונה לחלוטין. ובהינתן העובדה שהיא פועלת בסביבה תיירותית כמעט בלעדית ונטולת תחרות מעבר לים, בעוד ששאר המדינות עדיין בסגרים ומגבלות . והשמיים עדיין סגורים.
אם רוצים לשלב חופשה הכוללת : טיולים בארץ עם צימר או בית מלון זה עשוי להיות יקר מאוד.כך שלצאת לחופשה משפחתית אפילו לצימר בו תקבלו חופשה חלקית, הכוללת פרטיות ושקט אבל לא כוללת ארוחות ,מתקנים ושאר פינוקים שהופכים את החופשה למושלמת . במקרה זה תיאלצו לשלם בין 1000-2000 ₪ ללילה. ואם תרצו לצאת עם המשפחה המורחבת לווילה זה יכול להגיע לכ- 15,000 ₪ ללילה. באפשרות הזו תגמרו, כל המשפחה, את הסופשבוע המהנה הזה ב- 30,000 בלי ארוחות ודלק. סתם לצורך השוואה במחיר הזה אפשר לצאת ליוון או קפריסין לשבוע במלון הכל כלול. כלכלי זה לא. אבל נוח ? מאוד. לרוב הווילות מצוידות בבריכה פרטית וכל האבזור שרק אפשר לחלום עליו, חצר ענקית מעין "כפר נופש פרטי".
קרדיט צילום : גיל אהרוני
אז איך אפשר לצאת מהפלונטר? לעבודה צריך להמשיך לנסוע בפקקים מייגעים המשתרכים לאורך קילומטרים. הילדים צריכים להמשיך ללמוד ,גם סוג של עבודה, ולחופשות חייבים לצאת כדי שנוכל להתאוורר בין לבין ולהמשיך לקיים את השגרה השברירית שבין לבין מופרעת ע"י מתיחויות עם שכנינו.
האבסורד הוא שאין חלקה טובה בה אפשר לומר שהמחירים הוגנים לתייר הישראלי. לדוגמא :לאחרונה שודר בטלוויזיה שללכת לחוף הים(נשמע מינימלי ביותר לא?) ולפנק את הילדים בצלחת שניצל עם שתייה מול הים תיאלצו להיפרד מ 100 ₪. שלא נדבר על מקומות לינה שהמחירים שלהם מרקיעים שחקים ולדעתי מדובר כבר בהפקעת מחירים.
ריכזתי עבורכם את 10 הטיפים שיכולים לחסוך לכם אלפי שקלים אם לא עשרות אלפים שקלים. איך לצאת לחופשה בעלויות שפויות בלי להיכנס לאוברדרפט ולעבוד חודשים כדי לכסות את התענוג.
הטיפים השווים של גיל מ"בא לי לטייל" לטייל ולנפוש בישראל מבלי לפשוט את הרגל
1. לינה אלטרנטיבית – חפשו מקומות לינה אלטרנטיביים לבתי מלון וצימרים כגון : החלפת בתים . זהו מודל חדשני בו אתם מחליפים עם מישהו דירה . הוא מגיע אליכם לחופשה בדירה שלכם ואתם מגיעים אליו . לשיטה זו יש כללים ונורמות הנקבעות מראש כגון: לא פותחים מגירות וארונות סגורים, נוהגים בכבוד עם הרכוש של אחרים , לא מפריעים לשכנים וכדומה.
בשיטה זו חשוב להשאיר לנופשים שמגיעים אליכם : מגבות נקיות, מצעים חדשים, בית נקי , מקלחות ושירותים עם הציוד הדרוש , מטבח וסלון מסודרים ואפשר גם לפנק עם צלחת פירות או שוקולדים .
אפשר גם להשתמש בשירותי סאבלט אם אתם לא רוצים לחלוק את חלקת האלוהים שלכם עם מישהו שאתם לא מכירים. למי שלא מכיר סאבלט – באנגלית "שכירות משנה" הרעיון הוא שכירות דירה לטווח קצר . המחירים נמוכים משמעותית ממקומות נופש קונבנציונליים כמו : בית מלון, צימרים וכפרי נופש. המחירים נעים בין 500 -700 ₪ ללילה תלוי בעונה ובמיקום. כיום יש בפייסבוק מלא קבוצות של החלפת בתים וגם של סאבלטים.
2. ניצול גורם העונתיות כמנוף להוזלת החופשה - למשתנה העונתיות תפקיד מכריע בקביעת מחיר החופשה. ההבדלים אם הגעתם בשיא העונה ובחגים לבין out of season" " ,יכולים להיות שמיים בארץ. בדיוק אותו הדבר עם תגיעו באמצע שבוע לעומת סופ"ש. זה אמנם יעלה לכם בכמה ימי חופש ,אך האמינו לי החיסכון הכספי וגם העומס של האנשים נמוך הרבה יותר.
נכון עם ילדים זה לא תמיד פשוט אבל נסו פעם אחת לצאת מהקופסה ולתכנן את חופשת החלומות שלכם בארץ עם הילדים לא בתקופות השיא ותראו תשלמו הרבה פחות ולא תטיילו עם כל עם ישראל.
3. מבצעי הרגע האחרון – להזמין חופש ברגע האחרון. אמנם לא מתאים לכל אחד אבל שמעתי על לא מעט מקרים על אנשים שחסכו כמעט 50 אחוזים ממחיר החופשה בשיטה זו של הזמנת החופשה בסמוך למועד היציאה אליה. יש היום אתרים וגם אנשים שמפרסמים ברשתות מבצעים של הרגע האחרון ללינה.
לא פלא שישנם אנשים שהפכו שיטה זו לדרך חיים. החיסרון של השיטה הזו בתקופת עודפי ביקוש שהיא קצת יותר מאתגרת. זה מתאים לאנשים שהם יותר ספונטניים ופחות מתוכננים.
4. טיולים יומיים – מי אמר שצריך לישון בחוץ , ישראל איננה מדינה כה גדולה . אפשר לנסוע לטייל בארץ ברדיוס סביר מהבית שלכם. כך תהנו משתי עולמות : גם הנוחות של הבית שלכם , כי אין כמו בבית. וגם תהנו מכך שאתם יוצאים מבלים ומטיילים עם בני המשפחה מחוץ לכותלי הבית. באוויר הפתוח, בטבע , ובמסלולי טיול רבים שישראל התברכה בהם.
בחלופה זו אפשר גם להתפנק במסעדה טובה ועדיין לחסוך אלפי שקלים הכרוכים בלהניח את הראש במיטה שאינה שלכם.
5. נופש וחופש קבוצתי – אין ספק שלצאת עם המשפחה הגרעינית לחופש יקר בעשרות מונים מאשר לצאת לחופשה בקבוצה. נכון יש פחות פרטיות אבל בחלופה זו , לא רק שחסכתם כסף רב גם ילדיכם יהיו עסוקים עם ילדים אחרים וגם יהיה לכם קצת שקט לשתות כוס קפה ולהחליף חוויות עם חברים /משפחה.
בחלופה זו בגלל שמאחדים חדרים המחיר שתקבלו כקבוצה יהיה זול הרבה יותר וגם היתרון לגודל שהוא אבן יסוד לתורת הכלכלה משחק כאן תפקיד משמעותי.
6. ללון אצל קרובי משפחה – נסעתם לטיול בצפון , יש לכם קרוב משפחה שגר לא הרחק מאזור הטיולים והחופש שלכם ,שווה להרים טלפון , לשאול עם אפשר להתארח , כמובן אם אתם מרגישים איתו מספיק בנוח . ולהציע תשלום סימלי. או להגיע עם מתנה שווה או אפילו להזמין את האורחים שלכם למסעדה טובה. כמה שלא יעלה זה יהיה עדיין הרבה יותר זול מללון בצימר או בית מלון באזור. וגם מפגש משפחתי שלא נדבר על העובדה שקרוביכם, מכירים פינות סודיות ומסתוריות בטבע באזור שלהם מטיילים אחרים לא מכירים כך תפסתם שתי ציפורים במכה אחת.
7. לנסוע לים – לפעמים הפשוט הוא הטוב ביותר. קחו את הרכב סעו לאחד מחופיו של הים התיכון בישראל. אל תשכחו להביא מהבית סנדוויצ'ים , אבטיח פרוס, קצת פינוקים לילדים , מזרון ים, קרם הגנה, מחצלת כובע בגד ים שמשיה וכיסאות נוח. אמנם צריך קצת לסחוב אבל בחלופה זו תחסכו מאות שקלים של הזמנת אוכל במסעדות החוף שהן יקרות להחריד. בחלופה זו תשלמו על דלק ואולי על חנייה במקום.
8. קמפינג / לינת שטח -קמפינג תמיד היה וכנראה תמיד יהיה האופציה הזולה ביותר לחופשה . בגדול ככל שפחות נוח לכם יהיה יותר זול ולכיוון ההפוך כמה שיותר נוח כך יותר יקר. ללינת שטח יתרונות רבים: קירבה למסלולי טיול ולטבע, לינה בטבע הכל פתוח מאוורר , גיבוש וחיבור משפחתי וחברי, חוויה בלתי נשכחת לילדים. החיסרון : חוסר נוחות ועבודת ארגון ולוגיסטיקה משמעותית . המחירים נעים כיום למשפחה במקומות קמפינג מוסדרים בין 300-400 ₪ ללילה. כך שזו בהחלט חופשה כלכלית במיוחד.
9. לינה בחאן /אורחן – זוהי רמה אחת מעל הקמפינג זו אמנם לינה בשטח אבל קצת יותר מפנקת לרוב באורחנים מגישים גם ארוחות בוקר וארוחות ערב חפלות בדואיות , שירותים ומקלחות חמים, מטבחונים(אם תרצו להכין לבד את האוכל) יש מזרנים ואזורי לינה גדולים מרווחים עם פינות ישיבה. כיום יש כל כך הרבה סוגים של אורחנים המיועדים לאוכלוסיות שונות כגון: אורחנים לרוכבי אופניים, חוות בודדים, אורחנים למשפחות, אורחנים לקבוצות ועוד. רמת המחירים כאן קופצת אבל עדיין זולה משמעותית מבתי מלון בין 700-500 ₪ ללילה למשפחה בת 5 נפשות.
10. אכסניות נוער ובתי ספר שדה – זהו פתרון אידיאלי מאוד למשפחות עם ילדים. מצד אחד מדובר באירוח מאוד בסיסי יחידות אירוח הכוללות : מזגן ,שירותים ,מקלחת , מיטות וקומקום ופינת קפה קטנה. מצד שני זה כולל גם ארוחות , מה שמייתר את הצורך לעסוק בהכנת אוכל, ניקיון ומאפשר למשפחה להנות אחד מהשני לטייל בארץ בכיף וגם לנפוש במלוא מובן המילה.לסיכום : אפשרויות לינה ואירוח לא חסרות אם רק " תחשבו מחוץ לקופסה" ותחשבו על קונספט קצת אחר לתכנן את החופשה המשפחתית שלכם תראו שזה הרבה יותר כלכלי ולא פחות מהנה וכייפי.