תואר שני בהנדסת חשמל – מה חשוב לדעת
בהתאם לביקוש, גם ההיצע גדל בהתאמה ויותר ויותר צעירים וצעירות בוחרים ללמוד הנדסה ולהתוות לעצמם את הדרך למקצוע המבוקש.
כך יוצא, שכיום מי שרוצה להתבלט על פני האחרים, לא מסתפק בתואר ראשון בלבד ובוחר להמשיך את הלימודים גם לתואר שני ותואר שני בהנדסת חשמל, נחשב לאחד מהמבוקשים שבין מסלולי הלימודים האופציונאליים.
לימודי תואר שני בהנדסת חשמל, מאפשרים את הרחבת הידע והכלים בתחום ואפשרות להתקדם לעבודה בתחום הפיתוח והמחקר או באקדמיה.
אז אם אתם בוגרי תואר ראשון באחד מתחומי ההנדסה (ומתחומים נוספים כמו מדעים), והצלחתם להשיג ציונים טובים (ממוצע ציונים מינימאלי של בין 75 ל-85), גם אתם יכולים לנסות ולהתקבל ללימודי תואר שני בהנדסת חשמל – כאן חשוב לציין, שאם הציונים שלכם הינם נמוכים מהציונים המבוקשים, תמיד קיימת האפשרות לבצע השלמות על מנת לשפר את הסיכויים להתקבל לתוכנית הלימודים.
יש לקחת בחשבון, כי ישנם לא מעט מקרים, בהם מוסדות הלימודים אשר מציעים מסלולי תואר שני בהנדסת חשמל, יציבו תנאי קבלה נוספים מלבד ציוני התואר הראשון (שגם בהם תתבקשו כמובן לעמוד) ובין היתר: ניסיון תעסוקתי, חוות דעת אקדמית על המועמד, ריאיון אישי ופרמטרים נוספים.
מה חשוב לדעת על לימודי תואר שני בהנדסת חשמל
לימודי תואר שני בהנדסת חשמל (M.Sc), נמשכים לרוב כשנתיים. קיימת אפשרות לבחור בין 2 תוכניות לימוד מרכזיות, האחת כוללת תזה והשנייה ללא תזה.
המטרות העומדות מאחורי התוכנית הן להעניק ידע לימודי נרחב ולהקנות מיומנויות נרחבות בתחום ההנדסה וכלים לביצוע מחקר עצמאי. כמו גם, להכשיר מוסמכים ללימודי תואר שלישי (עבור מי שמעוניין להמשיך לאקדמיה).
איך לבחור את מוסד הלימודים המתאים?
כל מי שמתחיל להתעניין בלימודי תואר שני בהנדסת חשמל, עתיד לגלות שישנם מספר מוסדות לימוד ברחבי הארץ, אשר מציעים את המסלול המדובר.
בכדי לבחור את המסלול המתאים ביותר, ההמלצה היא לשים דגש על מספר פרמטרים ובין היתר:
- מיקום גאוגרפי – חשוב לוודא שהמיקום של מוסד הלימודים, יהיה נוח להגעה, נגיש לתחבורה ציבורית ועם מקומות חנייה.
- תנאי קבלה – בכל מוסד לימודים מעמידים תנאי קבלה מעט שונים – השוני יבוא לידי ביטוי בעיקר בגובה ממוצע הציונים המינימאלי מלימודי התואר הראשון.
- שעות הלימוד – רבים מהנרשמים למסלול לימודי תואר שני הם אנשים עובדים ולכן, חשוב לוודא ששעות הלימוד לתואר משתלבות עם לוחות הזמנים.
- תכנית הלימודים – חשוב לוודא מהם נושאי הלימוד ומהן הדרישות מהסטודנטים – לדוגמא, האם המסלול אשר מוצע על ידי אותו מוסד הלימוד כולל תזה או לא (בהתאם להעדפה של אותו הסטודנט).
- שם ומוניטין – יש לוודא שמדובר במוסד לימודים בעל שם ומוניטין ובעיקר בכל מה שקשור למקצועות ההנדסה. מומלץ כמובן גם לבדוק מי נמנה על סגל המרצים בתוכנית, מה הרקע המקצועי שלהם ומה הניסיון שלהם בתחום המחקר.
- המלצות - אם יש אפשרות לקבלת המלצות מבוגרים של מסלול הלימודים, אשר היו שבעי רצון מהמסלול, דבר זה, יכול להסב שקט נפשי ורוגע בכל מה שנוגע לקבלת ההחלטה.