האם להמשיך ללימודי תואר שני? בעד ונגד

 | 
telegram

אז סיימתם את התואר הראשון או שאתם נמצאים לקראתם סיום ועכשיו אולי עולה השאלה "ומה הלאה?". אחת האפשרויות היא כמובן להתחיל בחיפוש אחר עבודה הקשורה במישרין או בעקיפין לתחום אותו למדתם או לבחור בקריירה עצמאית הקשורה לאותו התחום. האפשרות השנייה היא להמשיך לתואר שני – ואולי להגדיל את הסיכויים שלכם לקבלה למשרה נחשקת או לפתוח צוהר להתקדמות באותו מקום העבודה.
אז כפי שאתם מתארים לעצמכם יש לא מעט טיעונים בעד לימודי תואר שני וגם נגד הצעד הזה ובכדי לסייע לכם בקבלת החלטה מושכלת ונבונה להלן כמה מהבולטים שביניהם:
אז למה ללמוד תואר שני?
אז כמובן, נתחיל בדברים החיוביים וביתרונות הטמונים בלימודי תואר שני:

  • ראשית כל, תואר שני מעניק יתרון בקבלה לעבודה ולמעשה, בחלק מהמקרים, מדובר בתנאים המקדימים והראשוניים לקבלה לאותה המשרה.
  • ישנם מקרים בהם בעלי תואר שני יזכו לקבל משכורת גבוהה יותר בהשוואה לעמיתיהם אשר עובדים באותה המשרה אך ברשותם תואר ראשון בלבד – ופרנסה מהווה סיבה מספיק טובה להתקדם בלימודים.
  • תואר שני פותח צוהר לעיסוק בתחומים נוספים – כך שאם עשיתם לדוגמא, תואר ראשון בתקשורת והמשכתם ללימודי תואר שני במנהל עסקים, יפתחו בפניכם עוד משרות אופציונאליות.
  • במקרים רבים ניתן לקבל מלגות לתואר שני – כך שתוכלו גם ליהנות מהלימודים, גם ליהנות מכל היתרונות אשר טמונים בהם וגם לא לשלם על זה.. (אין ספק שמדובר בהצעה מפתה, כך שלכל הפחות כדאי לבדוק אותה).
  • אז כן, יש אנשים שאוהבים ללמוד ואם גם אתם נמנים על אותם האנשים, אין שום סיבה שלא תישארו באקדמיה ותרשמו ללימודי תואר שני ואולי בהמשך גם ללימודי דוקטורט ורק השמים הם הגבול..
מדוע אתם לא באמת חייבים תואר שני?
אז כן, יש גם סיבות לא להמשיך ללימודי תואר שני ולהלן חלק מהם:
  • לא כל מקצוע מחייב תואר שני – אומנם יש מסלולים לתואר שני כמו לדוגמא תואר שני במנהל עסקים, אשר יכולים להתאים לבוגרי תואר ראשון במגוון מסלולים. יחד עם זאת, אם למדתם לדוגמא תואר בראיית חשבון ואתם רוצים לעסוק בתחום, יכול להיות שהרעיון של תואר שני פחות יקרוץ לכם ותעדיפו להתרכז במטרה.
  • ישנה סברה שככל שאתם יותר צעירים, כך יש יותר סיכוי שתצליחו להשתלב בעבודה (לפחות בענפים מסוימים). מכיוון שתואר שני נמשך כשנתיים, במהלך השנתיים הללו אתם לא תהפכו להיות יותר צעירים..  – מצד שני, חשוב לקחת בחשבון שגם במהלך לימודי תואר השני תוכלו לחפש עבודה (קיימים מסלולי לימודי ערב).
  • אם נודה על האמת לא כולם אוהבים ללמוד ויש גם רבים אשר יעידו שהם בקושי הצליחו לצלוח את התואר הראשון אז אין בכלל מה לדבר על תואר שני. אם גם אתם נמנים על אותם אנשים, אז כנראה שאפילו לא תטרחו להתעמק בכל אותם הטיעונים..

בסופו של דבר, ההחלטה אם להמשיך ללימודי תואר שני ובאיזה תחום לבחור, תלויה אך ורק בכם. חשבו על העתיד שלכם, חשבו אם אתם מעוניינים להתעמק עוד בתחום שלכם או אולי גם להכיר תחומים נוספים המשיקים לתחום הלימודים בתואר הראשון – אם נחזור רגע למקרה של תואר ראשון בתקשורת ולימודי תואר שני במנהל עסקים וכמובן, זכרו, שהאופציה ללימודי תואר שני פתוחה עבורכם, כך שגם אם לא תמשיכו בלימודים מיד עם סיום התואר הראשון, עדיין תוכלו לעשות זאת בהמשך הדרך – מצד שני אם אתם כבר ב"שוונג" של הלימודים אולי כדאי לנצל אותו .

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות