יתרונות למידה מרחוק

שנת הלימודים האקדמית תשפ"ב יצאה לדרך בתחילת חודש אוקטובר 2021, ומאות אלפי סטודנטים חזרו לקמפוסים בצל משבר הקורונה וההנחיות הנדרשות לפי משרד הבריאות. תקופת הקורונה הביאה להאצת תהליכי הדיגיטליזציה בכל תחומי החיים, כולל פתרונות טכנולוגיים מתקדמים וחדשניים ללמידה מרחוק.  

 | 
telegram

כדאי לדעת כי חלה עלייה של כ-4% במספר הסטודנטים הלומדים היום במוסדות להשכלה גבוהה בישראל,  וכדי לנהל שגרת לימודים רציפה גם בזמן משבר והתפרצויות של נגיפים ומחלות, מוסדות הלימוד החלו להטמיע פתרונות מתקדמים ללמידה מרחוק, ובלא מעט מהמכללות והאוניברסיטאות עברו לשיטת הלמידה ההיברידית, כלומר למידה משולבת במוסד האקדמי עם למידה מרחוק מהבית.
מהם היתרונות והחסרונות של למידה אונליין (מרחוק)? איך למידה מרחוק מסייעת לסטודנטים ולמרצים? האם זה מתאים לכולם? כל התשובות בכתבה הבאה. 

מהם היתרונות של למידה מרחוק?
שנת הלימודים האקדמית 2021/2 החלה בעיצומו של הגל הרביעי להתפרצות הקורונה, ובמקביל למבצע החיסונים המתנהל על ידי המדינה, נאלצים במוסדות להשכלה גבוהה לחשב מסלול מחדש על מנת להתמודד עם האתגרים החדשים והעדכניים. במוסדות להשכלה גבוהה הבינו שעליהם להטמיע פתרונות טכנולוגיים חדישים המתאימים לרוב התקופה, והמעבר ללמידה מקוונת הוא טבעי ומבטיח יתרונות רבים ומשמעותיים לסטודנטים ולמרצים. 
היתרונות העיקריים של למידה אונליין במוסדות להשכלה גבוהה הם:
-למידה פרודוקטיבית – הרעיון ללמידה מרחוק אינו חדש בעולם החינוך, אך הטמעת הפתרונות הטכנולוגיים החלה כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה והסגרים הממושכים. הלמידה המקוונת היא פרודוקטיבית יותר בהשוואה לשיטות הלמידה הקלאסיות והוותיקות, המרצים מקבלים כלים מתקדמים ויכולים לפקח ולנטר את יכולות הלמידה של הסטודנטים. הלמידה המקוונת נוחה לסטודנטים ומציעה להם חומרי למידה זמינים כמו הקלטות של שיעורים, אפשרות לפנות ישירות למרצה, סביבת למידה מתקדמת ועשירה יותר ועוד.

-זמינות ונגישות לחומרי הלימוד – מערכת ניהול למידה מרחוק מצוידת בממשקים נוחים וידידותיים למשתמשים, הסטודנטים מקבלים גישה חופשית ומלאה לתכני הלימוד, להרצאות מוקלטות, לחומרי עזר להעשרת הידע ועוד. 

-סביבת לימודים מתקדמת – המעבר ללמידה מקוונת ומרחוק במכללה או באוניברסיטה מבטיח חוויית לימודים מתקדמת, מלהיבה וייחודית. באמצעות הטכנולוגיות החדשניות הסטודנטים זוכים לחוויית למידה משופרת המתאימה לעידן החדש ולרוח התקופה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

-שילוב ערוצים וטכנולוגיות - מרצים יכולים להשתמש בכלים מתקדמים יותר להעברת הידע כמו פודקאסטים, סרטונים ביוטיוב, מצגות מונפשות ועוד.  

-לימודים בהתאמה אישית – סטודנטים יכולים ללמוד בקצב שלהם, הסטודנטים יכולים לצפות בשיעורים מוקלטים, להעמיק את הידע, לעקוב אחר מטלות, להעשיר את הידע באמצעות סרטונים ופרזנטציות וכו'. כמו כן, קל יותר לשלב בין לימודים לעבודה.

-גמישות – למידה מרחוק באמצעות מערכת טכנולוגית ייעודית לניהול למידה מבטיחה גמישות המאפשרת לסטודנטים ללמוד בנוחות ובקצב שלהם, אפשר לצפות בשיעורים חיים ו/או מוקלטים, לעיין בחומרי לימוד דיגיטליים ללא הגבלה, להשאיר הודעה למרצה ולקבל מענה מהיר ועוד. בזמן שיעורים בלייב, הסטודנטים יכולים לפנות למרצה באמצעות הודעה פרטית, יש כיתות לימוד בהן תלו מסכי ענק וכך הסטודנטים שלומדים מרחוק לוקחים חלק פעיל בשיעור הפרונטלי.

-מעקב וניטור – המערכת ללמידה מרחוק מאפשרת למרצים ולסטודנטים יכולות מעקב ובקרה משופרות, לרבות כלי מעקב המאפשרים לסטודנטים לנתח את קצב התקדמותם, והמרצים יכולים לעקוב אחר הישגי הסטודנטים, לזהות מגמות ולהסיק מסקנות כדי להשתפר ולסייע לסטודנטים.בכתבה זו התמקדנו ביתרונות של הלמידה מרחוק, לכן כדאי להתייחס גם לכמה חסרונות כגון: משמעת עצמית של הסטודנטים, קשיי הסתגלות ללמידה לבד מהבית ולא במסגרת שיעורים פרונטליים באקדמיה, פספוס של חיי החברה הסטודנטיאליים, הצורך בתשתית של אינטרנט מהיר, תקינות ציוד המחשבים והציוד ההיקפי.
היתרונות של למידה מרחוק הם רבים ומשמעותיים, וברוב המוסדות להשכלה גבוהה עברו לשיטה זו המאפשרת למידה רציפה, גם אם יוטל סגר מחדש.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות