רואה חשבון לעוסק פטור

ההבדל בין עוסק פטור לבין עוסק מורשה, למשל, שהראשון אינו מחויב בדיווח על המע"מ, ולמעשה אין לו כל זכאות להתקזז אל מולו. אבל זה לא אומר שאין הרבה היבטים, אשר מחייבים את נקודת המבט של רואה חשבון לעוסק פטור. מדובר על מי שרכש השכרה, ויש בידו את הידע המקצועי והמעמיק בכל מה שקשור לתכתיבי המסים, ויש לתת להם לנהל באופן שוטף את העסק שלכם. ובמאמר זה נבין מה הוא בכלל פועלו של רואה החשבון, וכיצד, באופן ספציפי, פועלו בא לידי ביטוי בכל מה שקשור לעוסק פטור.

 | 
telegram

מה הוא בכלל רואה חשבון?

והנה שאלה שרבים שואלים את עצמם, בעת פתיחת עסק – "מה הוא בכלל רואה חשבון"?, ובכן, רואה החשבון הינו איש מקצוע, אשר החוק הסמיך אותו לעסוק בראיית חשבון. כאשר רוב התפקיד שלו בא לידי ביטוי בביצוע ביקורת על דוחות כספיים, תוך כדי מתן חוות דעת על אותם דוחות כספיים. במדינת ישראל מוגדר רואה החשבון בבחינת בקרה, בדיקה ואישור של מאזנים, חשבון של תשלומים ותקבולים וכל מה שמשתמע מהם, חשבון של הוצאות והכנסות, וכל "כובע" שייחודי על פי החוק בחקיקה להגדרת תפקידי רואה החשבון.

רואי החשבון רוכשים את ההשכלה ואת ההתמקצעות לכל מה שקשור לתחומי הביקורת החשבונית, החשבונאות באופן כללי, המימון כמו גם המסים, וכיוצא בזאת. נהוג להעסיק אותם בתור מנהלי כספים או אף בתור חשבים, למרות שבהיותם שכירים לא קיימת כל מחויבות, על פי חוק, שהם יצטיידו מבעוד מועד ברישיון של ראיית חשבון. כמובן, שכל מה שפירטנו לעיל הוא מחויב המציאות. ברם, יש עוד תחומים שעליהם אמון רואה החשבון, כמו למשל – כל מיני תפקידים ברשויות ממשלתיות, כגון – חברות ביטוח, רשות ניירות הערך, משרד האוצר, או לחלופין רשות המסים, וכיוצא בזה. ה"כובעים" של רואי החשבון הינם רבים, לרבות – מבקרי פנים, מנהלי כספים, יועצים פיננסיים או חשבים וכלכלנים.
 

במה בא לידי ביטוי פועלו של רואה חשבון לעוסק פטור?

וזאת שאלה ראויה לסיום מושא המאמר הזה – "במה בא לידי ביטוי פועלו של רואה חשבון לעוסק פטור"?, ועל שאלה זאת נשיב לאלתר באלו הדברים. נתחיל מן העובדות. לא כולם יודעים, אבל בית עסק אשר מוגדר כעוסק פטור עונה להגדרה של בית עסק עצמאי, אשר ההכנסות שלו אינן עולות על 100,491 ₪ בשנה אחת, נכון לימינו אנו. באופן מובן מאליו, עסק שהוגדר כעוסק פטור אינו חב בתשלום של מע"מ בגין עסקאות שביצע, כמו למשל – עוסק מורשה או חברה בע"מ, ואין שמורה לו הזכות של גביית מע"מ מן הלקוחות שלו. במקביל להחלטה לפתוח בית עסק עצמאי, נדרשים הבעלים שלו לפתוח תיקים בביטוח לאומי, במע"מ ובמס הכנסה. כל זה קשור בהמון ביורוקרטיה ובסיזיפיות, וטוב יעשה בית העסק, באם יעביר את המורשות אל ידיו הנאמנות של רואה חשבון לעוסק פטור.


כמו כן, עסק שהוגדר כעוסק פטור, בהתאם לחוק, נדרש להעביר מדי שנה דיווחים למס הכנסה ולמע"מ על היקפי וגובה ההכנסות וההוצאות שלו, וטוב יעשו אם יעבירו את השרביט לניהולו הבלעדי של רואה החשבון לעוסק פטור, שימלאו מכונה את הדוח השנתי, על מנת שיהיה חף מכל טעות. בנוסף לכך, רואה החשבון של עוסק פטור עשוי לתעד בשבילכם את כל ההתנהלות השוטפת של בית העסק שלכם, כמו גם לשמור כהלכה את ההוצאות, המסמכים המתאימים, כל ההיתרים או כל הקבלות, אשר קשורים באופן ישיר לניהול בית העסק שלכם, וכיוצא בכך.

כותרת ראשית

- כל הכותרות


אבל אנו נאלצים פה לסייג את דברינו, ולומר בריש גלי, כי העסק שהוגדר כעוסק פטור לא נדרש בהתאם לחוק לשכור את שירותיו דווקא של רואה חשבון, והוא יכול לנהל את כל עסקי הפיננסיות שלו בעצמו, לפנות לרשויות בעצמו, או לחלופין לעשות שימוש בתוכנה של ניהול בית עסק, שבאמצעותה אפשר אף להנפיק דו"חות או גם לתעד הוצאות או הכנסות באופן שאינו נופל משירותיו של רואה חשבון עבור עוסק פטור, בצורה מסודרת, מאורגנת ושוטפת. אבל תמיד יותר נכון להצטייד במנעד הרב של היכולות של רואה חשבון עבור עוסק פטור, ליהנות מן הכישורים המקצועיים שלו, להבטיח שלא יתרחשו טעויות הרות גורל, ולתעל את הזמן היקר שלכם להשקעה בבית העסק שלכם, שבמיוחד בתהליכי הפתיחה כה צריכים אתכם.

לפרטים צרו קשר
 https://dann.co.il/lp/lp4.php
או בקרו באתר שלנו https://dann.co.il/

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות